به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام «محمد علی مهدوی راد» در سومین همایش علمی «سیره امام رضا(ع)؛ آموزه ها و کارکردها» که امروز(یکشنبه 23 تیرماه) در موسسه آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد، گفت: فقه پس از پیامبر اکرم(ص) با تحولاتی روبرو شد که عالمان اهل سنت برای فقه و دین شناسی پس از پیامبر دو عنوان مکتب اجتهاد و نص را بکار بردند.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران افزود: آنها لیدر مکتب اجتهاد را خلیفه دوم و لیدر مکتب نص را امام علی(ع) قلمداد می کنند و اعتقاد دارند که وزنه اولیه سنگینتر است.
وی تصریح کرد: آیت الله مرحوم عبدالهادی فضلی در کتاب «تاریخ التشیع الاسلامی» گفته است که پس از پیامبر دو مکتب وجود داشت که هر دوی آنها اجتهاد بود که امام علی(ع) و شیعیان در چارچوب نص اجتهاد می کردند.
مهدوی راد اظهار داشت: جریان اهل بیت(ع) بر خلاف جریان دیگر بر اساس نص قرآن استوار است. اجتهادی که بر اساس اجتهاد شخصی و سوء استفاده باشد مورد نکوهش ائمه(ع) قرار دارد.
وی ادامه داد: در مساله حجیت ظاهر قرآن نیز جریان روایات مجعول و ساختگی در برابر حقیقت آن دوران وجود دارد. در قرآن یک راهبردی وجود دارد که برای آینده امت اسلام دو دایره اهل بیت(ع) و بنی امیه کشیده که آیه تطهیر برای اهل بیت(ع) است.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران افزود: جریانی که تأکید می کند در کنار قرآن باید یک مفسر امین باشد که اهل بیت(ع) هستند از خود قرآن شروع شده و تا سنت پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) ادامه یافته است.
وی خاطرنشان ساخت: اختلاف الحدیث در منابع از مسائلی که امام رضا(ع) بیش از سایر ائمه با آن روبرو بوده است. روایت های بسیار گویا و قابل توجهی از امام رضا در این باره وجود دارد.
مهدوی راد تأکید کرد که روشن کردن فهم غلط در بستر فهم حدیث برای رفع تعارض و اختلاف از کارهایی است که امام رضا(ع) انجام داده اند.
نظر شما