دهه کرامت؛ روایت عاشقانه‌ای به وسعت جهان

دهه کرامت بار دیگر ثابت کرد عشق نسبت به اهل بیت(ع) نه محدود به زمان است نه مکان و در حصار مذهب و دین قرار نمی‌گیرد، این عشق دامنه‌ای به وسعت کره خاکی دارد. اثبات اینکه تشیع مذهب اشک و آه نیست و جهان را با شادی خود همراه می‌کند، دیگر دستاورد آن است.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، بزرگداشت دهه کرامت (فاصله زمانی بین ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) تا ولادت امام رضا(ع) یعنی 1 تا 11 ذی القعده) دستاوردهای شگرفی را در ابعاد مختلف رقم زده است.

هم افزایی 34 دستگاه و نهاد برای برگزاری هر چه باشکوه تر جشن ها و برنامه های این دهه در عین حفظ رویکرد مردمی و مردم نهاد بودن، ازجمله نقاط قوت بزرگداشت این ایام است چراکه حضور و مسئولیت پذیری این نهادها در کنار تلاش های مردمی فرصتی را فراهم آورد تا همه درگیر و متاثر از این جشن ها شوند ... پای کار آمدن مساجد و بقاع متبرکه، برخی وزارتخانه ها و کانون های فرهنگی هنری مساجد و دیگر نهادهای عضو شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت باعث به فعلیت درآمدن ظرفیت های بالقوه مردمی برای برگزاری باشکوه جشن های ایام ولادت حضرت شمس الشموس(ع) شد.

 

 

حضور کاروان های موسوم به «زیر سایه خورشید» متشکل از خادمان آستان قدس رضوی در اقصی نقاط ایران و فراتر از آن جهان، همراه با پرچم و دیگر اشیای متبرکی آستان از جلوه های خاص این دهه بود که سبب جهانی شدن حس حضور در حرم امام رضا(ع) شد و این فرصت را برای عموم علاقمندان امام هشتم(ع) فراهم آورد تا اگر مشکلات و شرایط پای جسم شان را برای حضور در حرم بازداشته، در کنار این کاروان ها روح شان تا حرم پر بگیرد و زائر خورشید هشتم(ع) شود.

از دیگر جلوه های زیبای جشن های دهه کرامت و همراهی های مردمی با کاروان های زیر سایه خورشید، فرامذهبی بودن، بود به گونه ای که جشن ها و ویژه برنامه ها و استقبال از کاروان های خادمان فقط به شیعیان و مناطق شیعه نشین اختصاص نداشت بلکه برنامه ریزی های به گونه ای بود که سایه کرامت و رافت رضوی همه را بهره مند کند.

 

 

یعنی همانطور که وجود مقدس امام رضا(ع) در زمان حیات شان منشاء وحدت شیعه و اهل سنت و نیز پیروان ادیان بر سر سفره علم و فضل و کرامت خویش بودند، امروز هم به برکت مضجع شریف ایشان و معنویت ناشی از آن، وحدت و همدلی بر جامعه سایه انداخته به گونه ای که همه از نسیم و خنکایش بهره می برند.

 

 

میزبانی مساجد، بقاع متبرکه، حسینیه ها و هیئت ها و حتی بوستان ها از جشن های دهه کرامت و ولادت امام رضا(ع) و خواهر کریمه شان(س)، زینت کوچه ها و خیابان ها به چراغانی ها و پرچم های منقش به اسامی و القاب و احادیث حضرت رضا(ع)، برپایی ایستگاه های صلواتی، برنامه های جشن و سخنرانی و ... آنهم نه فقط در مشهدالرضا(ع) بلکه در جای جای ایران اسلامی بار دیگر ثابت کرد عشق نسبت به اهل بیت(ع) نه محدود به زمان است نه مکان و نه در حصار مذهب و دین قرار می گیرد این عشق دامنه ای به وسعت کره خاکی دارد برای همین هم است که در نقاط مختلف جهان موقوفاتی به نام نامی معصومان علیهم السلام وجود دارد و از برکات آن گروه های مختلف بهره می برند.

دهه کرامت از سوی دیگر ثابت می کند که تشیع صرفاً مذهب گریه و سوگواری نیست بلکه اگر شیعه در محرم و صفر و یا فاطمیه رخت عزا بر تن کرده و ایام عزای سالار شهیدان(ع) را گرامی می دارد، در ایام ولادت ائمه(ع) نیز اینچنین در سور شادی می دهد و جهان را با شادی خود سهیم می کند. شادی از جنس مومنانه که نشاط و آرامش را برای آدمی به ارمغان می آورد.

 

 

شادی ای که هر قدر هم با امواج روزمرگی ها همراه شده باشی نمی توانی گرمای مطبوعش را حس نکنی و به قدر توان از شور شیرین آن نچشی ... شوری که بی اراده، لب ها را به ذکر «السلام علیک یا علی بن موسی الرضا(ع)» باز و بسته و کبوتر دل را روانه گنبد طلایی رنگ امام رئوف (ع) می کند. 

 

کد خبر 809734

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha