به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری شبستان، «سید جواد حسینی» در کنگره ملی پرسش مهر که در سالن همایش های اجلاس سران برگزار شد، گفت: یکی از کلیدی ترین اهداف تعلیم و تربیت از سوی رییس جمهوری به عنوان پرسش مهر مطرح شده است.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش افزود: نخست رییس جمهوری از دانش آموزان پرسیده اند که سال گذشته چه مهارت هایی را در تعلیم و تربیت آموخته اند، سپس دانش آموزان باید بگویند کدام مربی بیشترین نقش را در تعلیم و تربیت آنان داشته است و پس از آن گفته اند به نظر شما کدام مهارت بیشتر برای زندگی مفید است.
وی افزود: این پرسش با استقبال بیش از دو میلیون و 200 دانش آموز و معلم مواجه شد. تعداد سه هزار اثر به مرحله کشوری و در بخش های نمایشی، آوایی، هنرهای تجسمی و دستی، رسانه ها، فضای مجازی، ادبی و پژوهشی به انجام رسیده است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه تعداد 250 نفر از دانش آموزان و معلمان در پرسش مهر برگزیده شدند، گفت: امروزه مهارت های فنی و حرفه ای به عنوان سیاست جدی در دستور کار قرار گرفته است. همچنین می خواهیم مهارت پرسشگری، انتقادگری، تفکر خلاق و حل مسئله را بر اساس برنامه درسی ملی تغییر دهیم.
وی با اشاره به سیاست توسعه متوازن رشته های متوسطه گفت: یکی از سیاست های ما برای هدایت تحصیلی همین مسئله است.
وی افزود: سیاست دیگر ما پیگیری مهارت هایی است که در قالب برنامه درسی مکمل و فوق برنامه مطرح می شود.
وی ادامه داد: اجرای طرح خود اتکایی مدارس شبانه با هدف تقویتی روحیه کار و آشنایی با حرفه های فنی در دستور کار قرار گرفته است.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: در سال تحصیلی 97- 98 حدود 22 درصد از دانش آموزان تحت پوشش طرح ایران مهارت قرار گرفتند. همچنین در طرح ملی نوجوان و جوانان خوارزمی در متوسطه اول بیش از دو میلیون و 200 دانش آموز تحت پوشش قرار گرفتند که مهارت های فنی، علمی و آزمایشگاهی را فرا می گیرند.
حسینی با اشاره به سمپاد مهارتی گفت: تکنولوژی برتر و میانی را در سطح ملی و بین المللی به صورت رشته محل زمینه این هنرستان ها خواهیم کرد. همچنین از سال آینده در مدارس سمپاد رشته هایی همچون فوتوگرافی، کامپیوتر، نرم افزار و شبکه خواهیم داشت.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: در تلاش هستیم تا با تکمیل و کیفیت بخشی فعالیت ها نظام جامع فنی و حرفه ای و کارآفرینی را با افزایش ضریب تاثیرگذاری کیفی در آموزش و پرورش برای سال آینده اجرا کنیم. هدف از اجرای این طرح هم داشتن حداقل یک مهارت توسط دانش آموزان دوره متوسطه است.
نظر شما