به گزارش خبرگزاری شبستان ،به مناسبت برگزاری نوزدهمین هفتة کتاب از 22 تا 29 آبان سال جاری، کتابخانه و مرکز اسناد بنیاد ایرانشناسی با هدف ترویج و تقویت فرهنگ مطالعه و کتابخوانیبرنامه های متنوعی را برای علاقه مندان به کتاب در نظر گرفته است که بازدید گروههای دانشآموزی و دانشجویی از تالارهای قرائت، مرجع، نشریات و دیداری- شنیداری کتابخانه؛آشنایی با نحوة خدماترسانی کتابخانه، بانکهای اطلاعاتی بنیاد و سایر بانکهای اطلاعاتی قابل دسترس از کتابخانه؛ارائة خدمات کتابخانهای به علاقهمندان غیر عضو، طی هفتة کتاب.معرفی کتابخانه و مرکز اسناد بنیاد ایرانشناسی از جمله این برنامه ها است.
کتابخانه و مرکز اسناد بنیاد ایرانشناسی به عنوان گنجینة معنوی بنیاد با هدف؛ گسترش مرزهای دانش و اطلاعات در حوزة ایرانشناسی، معرفی و حفظ پیشینة تاریخی، ادبی، فرهنگی و علمی ایران و ایرانیان، گردآوری، سازماندهی و نگهداری مراجع و منابع ایرانشناسی، ایجاد فضای مناسب جهت مطالعه و پژوهش، ارائة خدمات کتابخانهای به کاربران از سال 1380 در مساحتی بالغ بر 1700 متر مربع آغاز به کار کرده است. و نظر به اهمیت و گستردگی اطلاعات، مدارک و اسناد در مناطق مختلف ایران و لزوم فراهمآوری تسهیلات پژوهشی و ارائة خدمات علمی و فرهنگی به فرهیختگان، پژوهشگران و علاقهمندان به مباحث ایرانشناسی؛ کتابخانة تخصصی و دانشگاهی بنیاد ایرانشناسی به گردآوری مجموعهای غنی از کلیة مدارک مکتوب و غیرمکتوب با موضوع ایران و ایرانشناسی همت گمارده است.
این کتابخانه دارای 100هزار جلد کتاب، شامل 90 هزار عنوان کتاب فارسی و عربی و همچنین 10هزار جلد کتاب لاتین است. 6هزار و 94 عنوان مدرک اعم از گزارش، طرح و پایاننامه به زبانهای فارسی و لاتین، 500 جلد کتاب نسخة خطی و چاپ سنگی، 15 هزار 827عنوان مقاله به زبان فارسی، 20هزار و 983 مدرک غیر کتابی، شامل: پوستر، نقشه، کارتپستال، لوح فشرده، عکس، اسلاید، فیلم و بالغ بر 2هزار و457 عنوان نشریه، از دیگر مدارک تخصصی ایرانشناسی موجود در این کتابخانه است که برای علاقهمندان به مباحث شناخت ایران فراهم آمده است.
همچنین شعب دوازدهگانة بنیاد ایرانشناسی در استانهای آذربایجانهای شرقی و غربی، اردبیل، ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، سیستان و بلوچستان، قزوین، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، مرکزی و یزد نیز هریک به طور مجزا دارای کتابخانة تخصصی مربوط به شناخت مباحث ایران میباشند.
علاقهمندان به استفاده از کتابخانة تخصصی بنیاد ایرانشناسی میتوانند با ارائة مدارکی چون یک قطعه عکس، کپی شناسنامه یا کارت ملی و همچنین معرفینامه از دانشگاه مربوطه (برای دانشجویان) و یا کپی آخرین مدرک تحصیلی یا کپی حکم هیئت علمی (مختص دانشجویان و اعضای هیئت علمی رشتههای علوم انسانی و هنر) به عضویت این کتابخانه درآیند. همچنین ساعات کار کتابخانه از شنبه تا چهارشنبه 7 و 45 دقیقه تا ساعت 16 و 15 دقیقه و پنجشنبهها از ساعت 8 تا 12 است.
از علاقهمندان به بازدید ازکتابخانه و بهرهمندی از خدمات تخصصی کتابخانة بنیاد ایرانشناسی و نیز بازدید از سایر مجموعههای نمایشگاهی بنیادایرانشناسی دعوت به عمل میآید تا جهت هماهنگی با روابط عمومی بنیاد ایرانشناسی با شمارههای 88608802 و88608812 تماس بگیرند .
گفتنی است :بنیاد ایرانشناسی در خیابان شیخ بهایی جنوبی، خیابان ایرانشناسی (64 غربی)، واقع شده است.
پایان پیام/
نظر شما