لزوم استفاده از تمامی ظرفیت‌ های دولت برای جبران خسارات  سیل

نجار، بر لزوم استفاده از تمامی ظرفیت‌ های دولت برای حل خسارت وارده ناشی از سیل به زیرساخت‌ ها تاکید کرد و گفت: در تأمین تسهیلات و منابع بلاعوض با مشکل رو به رو نیستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «اسماعیل نجار»، امروز (سه شنبه 25 تیر) در هفتمین نشست قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل‌زده خوزستان در اهواز، اظهار کرد: در تأمین تسهیلات و منابع بلاعوض با مشکل رو به رو نیستیم و کشاورزان با ملک کم و اراضی یک تا 2 هکتاری باید مورد توجه خاص قرار گیرند.

 

جانشین قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده کشور، با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر تسهیل خدمات به سیل زدگان، افزود: به منظور تسهیل در روند کارها، تسهیلات مشارکتی به قرض‌الحسنه تبدیل شد تا بانک‌ها هماهنگی‌های لازم را ایجاد کنند.

 

وی با بیان اینکه به بخش صنعت نیز در سیل اخیر خسارت‌هایی وارد شده است، بر لزوم استفاده از تمامی ظرفیت‌های دولت برای حل خسارت وارده به زیرساخت‌ها تاکید کرد و ادامه داد: جاده خرم آباد به پلدختر کاملاً از بین رفته و مقرر شد اعتباری که برای چهار بانده کردن این مسیر در نظر گرفته شده بود، صرف بازسازی دو باند تخریب شده شود.

 

وی خسارت های سیل امسال در کشور را 350 هزار میلیارد ریال عنوان کرد و اذعان داشت: از نیکوکاران نیز درخواست می‌کنیم در بحث بازسازی مدارس، خانه‌های بهداشت، بیمارستان‌ها وکمک کنند.

 

معاون وزیر کشور، تصریح کرد: در بخش خسارت‌های کشاورزی برای اینکه به کسی اجحاف نشود از پژوهشگاه هوا فضا درخواست همکاری شده تا با نقشه‌های دقیق میزان خسارت‌ها و مناطق درگیر سیل را بررسی کنند.

 

وی نیازهای مناطق سیل زده را بسیاز زیاد دانست و با بیان اینکه وضعیت مالی دولت وضعیت مناسبی نیست، گفت: نمی توان تمام نیازها را همزمان برطرف کرد، با این وجود کمک‌ های زیادی نیز از سوی دستگاه‌ های مختلف مانند شرکت نفت، ستاد اجرایی امام و … رسیده و تمام تلاش‌ها بر کاهش مشکلات مناطق سیل زده متمرکز است.

 

وی به زمین لرزه مسجدسلیمان نیز اشاره کرد و یاد آور شد: در مورد این زلزله و خسارت ‌های آن مواردی مطرح شده اما این موضوع با قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل ‌زده ارتباطی ندارد و تمام اقدامات قرارگاه مربوط به سیل فروردین 98 است و نمی توانیم به مسائل دیگر ورود کنیم.

 

جانشین قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده کشور، اضافه کرد: زمین لرزه مسجدسلیمان و پیگیری خسارت‌های آن، ساز و کار خود را دنبال می‌کند و وزارت کشور نیز پیگیر آن است.

 

وی ابراز کرد: قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده کشور با تمام توان و قدرت پای کار است و اگر در مناطق سیل زده خوزستان موارد خاص و مشکلاتی وجود دارد به ما اعلام کنند تا در قرارگاه تصمیمات لازم را اتخاذ کنیم.

 

نجار، با اشاره به پیش بینی ‌های هواشناسی، بیان کرد: یکی از وزارتخانه‌های مهم با ارسال یک گزارش پیش بینی به نهاد ریاست جمهوری اعلام کرده بود کشور به ترسالی بلندمدت وارد شده و باید چاره اندیشی شود به همین منظور از کارشناسان خبره در حوزه علوم زمین و جو دعوت کردیم که روی این موضوع کار کنند.

 

وی خاطر نشان کرد: برخی می‌گفتند که تغییر اقلیم موقتی بوده و خشکسالی ادامه دارد و برخی نیز گفتند امکان دارد ترسالی اتفاق بیفتد و مسائل فروردین باز هم تکرار شود اما در هر صورت همه باید آمادگی لازم را با وضعیت فعلی مالی دولت داشته باشیم.

 

معاون وزیر کشور، اظهار داشت: در حوزه منطقه ‌ای نیز با توجه به پیش بینی ‌های هواشناسی نباید غفلت کرد و امیدواریم ترسالی ادامه داشته باشد ولی مشکلات فروردین امسال را نداشته باشیم.

 

وی با اشاره به وضعیت بازسازی مسکن‌های واقع در مناطق سیل زده گفت: با تجربه بنیاد مسکن در این حوزه و با مشخص کردن استان‌های معین در مناطق سیل زده کار بسیار راحت تر شده است.

 

جانشین قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده کشور، با اشاره به وضعیت سیل بندها، تاکید کرد: در حوزه تحکیم سیل بندها و اقدامات منطقه‌ ای موثر برای مقابله با سیلاب در استان ‌ها و شهرستان های مختلف باید همت شود و کوتاهی صورت نگیرد.

 

وی در پایان با اشاره به ابلاغ 15 هزار میلیارد ریال به وزارت نیرو، عنوان کرد: با توجه به تاکید خاص استاندار خوزستان بر تحکیم سیل بندها، این مساله را پیگیری می‌کنیم و تا تامین اعتبار لازم در استان‌های گلستان و خوزستان که بیشترین مشکل را دارند از محل این اعتبار در دستور کار قرار گیرد.

 

کد خبر 811204

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha