به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، عربستان یک موضع دیپلماتیک در خصوص ایران اتخاذ کرد اما ۲۴ ساعت از آن نگذشته دستش در این بازی رو شد.
بنابراین گزارش، دو روز گذشته «عبدالله المعلمی» نماینده دائم عربستان سعودی در سازمان ملل اعلام کرد که این کشور خواستار جنگ با جمهوری اسلامی ایران نیست.
المعلمی با بیان اینکه «سعودی خواستار جنگ با ایران، نه در یمن و نه در خارج از آن نیست»، تصریح کرد که «زمان آن رسیده است که بحران یمن به پایان برسد».
پایگاه خبری «الخلیج الجدید» به نقل از این مسئول سعودی گزارش داد که عربستان سعودی آماده تعامل دیپلماتیک با جمهوری اسلامی ایران است.
وی در جریان یک نشست خبری، پس از این جلسه، مدعی شد که تعامل دیپلماتیک با ایران، «نیازمند یک زمینه مشترک است».
این دیپلمات سعودی همچنین مدعی شد که «از رهگذر نشست سران اسلامی که در مکه مکرمه برگزار شد، تماسهایی با تهران صورت گرفت»، ولی توضیحات بیشتری در این زمینه ارائه نکرد.
پیش از این نیز، وزیر انرژی عربستان با وزیر نفت ایران در حاشیه نشست اوپک دیداری کوتاه داشت.
اما این ادعای عربستان برای تعامل دیپلماتیک با ایران در حالی مطرح می شود که ۲۴ ساعت پس از این موضع گیری، ریاض میزبانی از نیروهای نظامی آمریکا را پذیرفت.
در این باره، یک مقام مسئول در وزارت دفاع عربستان سعودی، جمعه 28 تیر اعلام کرد که شاه این کشور با میزبانی عربستان از نیروهای آمریکایی موافقت کرده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس)، این تصمیم پادشاه با هدف افزایش سطح همکاریهای مشترک دفاعی در زمینه امنیت و ثبات منطقه است.
در این خبر آمده است که «یک منبع مسئول در وزارت دفاع سعودی اعلام کرد که طبق همکاری مشترک پادشاهی سعودی و ایالات متحده آمریکا، خادم الحرمین الشریفین با میزبانی پادشاهی سعودی از نیروهای آمریکایی با هدف افزایش سطح کار مشترک در دفاع از امنیت منطقه و ثبات آن، موافقت کرده است».
گفته شده که قرار است ۵۰۰ نظامی آمریکایی در پایگاه هوایی شاهزاده سلطان واقع در منطقهای بیابانی در شرق ریاض، مستقر شوند.
در این خصوص، همچنین پنتاگون اعلام کرد که وزیر دفاع آمریکا مجوز اعزام نیرو و تجهیزات آمریکایی به عربستان سعودی را صادر کرده است.
وزارت دفاع آمریکا در بیانیه خود اعلام کرده است که استقرار نیروهای آمریکایی در عربستان سعودی باعث ایجاد بازدارنگی بیشتر شده و قدرت واشنگتن در دفاع از منافع خود را تقویت میکند.
پنتاگون همچنین اضافه کرد که طی هماهنگی با عربستان استقرار نیرو و تجهیزات برای تضمین امنیت ناشی از تهدیدات بوجود آمده، انجام خواهد شد.
میزبانی عربستان از نیروهای نظامی آمریکا در حالی انجام می شود که آمریکا در تلاش است ائتلافی ضد ایرانی در منطقه و در آب های خلیج فارس تشکیل دهد.
اما اقدامات عربستان علیه منطقه و امنیت خلیج فارس به این مساله ختم نشده و ریاض از سویی دیگر در حال تعامل سری با تل آویو در مباحث نظامی است.
در این باره، یک پایگاه خبری به نقل از منابع عربی از وجود مذاکرات سری میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی برای امضای یک توافقنامه نظامی خبر داد.
طبق ترجمه ای از فارس، پایگاه خبری الخلیج اونلاین، در گزارشی نوشت که رژیم صهیونیستی به آرامی در حال قدم گذاشتن در خاک عربستان است و همزمان با اعزام نیروهای آمریکایی به پایگاه هوایی «سلطان بن عبدالعزیز» در شرق عربستان، اسرائیل نیز قصد دارد بخشی از این پایگاه را به نیروها و تجهیزات نظامی خود اختصاص دهد و در این راستا تصاویر ماهوارهای نشان از ساخت و سازها در این مکان را دارد.
در این راستا، منابع عربی از برقراری ارتباطات سری میان ریاض و تل آویو برای امضای یک توافقنامه نظامی خبر میدهند که میتواند نفوذ رژیم اشغالگر را تا عمق منطقه عربی توسعه بخشد. طبق این توافق اسرائیل میتواند جنگندههای خود را در این پایگاه فرود آورد. همچنین قرار است سربازان رژیم صهیونیستی نیز مستقر شده و رادار و تجهیزات جاسوسی نیز تعبیه شود.
به گفته این منابع خواسته اسرائیل چند ماه پیش به عربستان سعودی اعلام شده و اکنون دیدارها و رایزنیها در این خصوص انجام میپذیرد و قرار است در ازای پرداخت دراز مدت پول، عربستان سعودی بخشی از خاک خود را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار دهد.
در صورت امضای نهایی این توافق، این اقدام ریاض بی سابقه خواهد بود و موجب خواهد شد تا چشمانداز جدیدی پیش روی باقی کشورهای عربی برای برقراری ارتباط با رژیم صهیونیستی باز شود.
همه این ها در حالی است که ایران همواره از هر گونه اقدام دیپلماتیک برای کاهش تنش ها با عربستان استقبال کرده و به این کشور توصیه دارد تا امنیت منطقه را تهدید نکرده و مسیری برای نفوذ غرب به خاورمیانه نباشد./
نظر شما