«بابک عبداللهی»، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از دزفول گفت: بخش چغامیش با ۳۲ هزار نفر جمعیت در فاصله ۳۵ کیلومتری شهرستان دزفول قرار دارد و از دو شهر و ۲۵ روستا تشکیل شده است.
بخشدار چغامیش، افزود: چغامیش یک شهر باستانی است که در آنجا المان های تاریخی و باستانی فراوانی از جمله ۴۰ تپه باستانی وجود دارد که هر کدام از آنها دارای آثار تاریخی فراوانی مربوط به ۶ تا هشت هزار سال قبل از میلاد مسیح است.
وی چغامیش را نخستین مرکز ظهور خط و کتابت در دنیا دانست و اضافه کرد: در یکی از تپههای باستانی چغامیش لوحی کشف شده که ثابت میکند خط و کتابت برای نخستین بار در چغامیش به وجود آمده است.
عبداللهی، تصریح کرد: در اثر ﮐﺎﻭﺵﻫﺎی باستانی نیم قرن پیش، در این منطقه الواح و مهرهایی نیز کشف شده که به روشنی از وجود اولین ارکستر موسیقی دنیا نیز در منطقه حکایت میکند.
وی ادامه داد: متاسفانه علیرغم بالا بودن قدمت تاریخی و فرهنگی چغامیش و اینکه مرکز نخستین خط و کتابت دنیاست اما این بخش همچنان از داشتن یک کتابخانه عمومی محروم است و این موضوع را در دومین نشست انجمن کتابخانه های عمومی استان نیز مطرح کردیم.
بخشدار چغامیش، در پایان اذعان داشت: اگر در چغامیش دو کتابخانه جدید احداث شود میتوان از ۲۵ روستای موجود در این بخش، ۲۰ روستا را به خوبی پوشش داد.
نظر شما