به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «عبدالمحمد زاهدی» در نشست با سازمان های مردم نهاد استان که شب گذشته (دوشنبه 31 تیر) در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد؛ بیان کرد: معتقدم در یک نظام مردم سالار، مشارکت مردم در تصمیم سازی ها و به نوعی در تصمیم گیری ها بسیار مهم است.
استاندار قزوین ادامه داد: امروز در دنیا بحث دموکراسی مشارکتی مطرح است به عبارتی وظیفه مردم با انتخاب سازمان ها و شرکت در انتخابات تمام نمی شود بلکه به صورت مداوم باید در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها مشارکت داشته باشند.
وی تصریح کرد: در آینده با پیشرفت فناوری نوین این امکان فراهم خواهد شد که هر فردی حتی در خانه اش در موضوعات مهم کشوری اظهار نظر کند اما امروز به دلیل تفاوت های فرهنگی، سطح سواد و آگاهی ها و سایر موارد این امکان وجود ندارد بنابراین سازمان های مردم نهاد، احزاب و رسانه ها به نوعی نمایندگان افکار عمومی هستند.
زاهدی در ادامه گفت: هر چه تعداد این سازمان ها و احزاب و رسانه ها بیشتر بوده و کیفیت بالایی داشته باشند مدیران جامعه بهتر از این طریق می توانند افکار جامعه را رصد کرده و ببینند که مطالبات جامعه چه مواردی است.
وی اظهار کرد: هر چقدر که تعداد سازمان های مردم نهاد و رسانه ها و احزاب بیشتر باشد به طور طبیعی بازخوردی که به مدیران و تصمیم گیران جامعه منعکس می شود نشان دهنده درصد بالایی از افکار عمومی جامعه خواهد بود بنابراین نظام جمهوری اسلامی باید به صورت جدی به این سمت حرکت کند که احزاب و سازمان های مردم نهاد و هم رسانه ها را ایجاد کرده و تقویت کند.
استاندار قزوین عنوان کرد: سازمان های مردم نهاد و تشکل ها از دولت انتظار حمایت دارند ما هم ضمن اینکه خواسته شما را به حق می دانیم اما باید به این نکته توجه داشت که سازمان های مردم نهاد و احزاب و رسانه ها خیلی هم نباید متکی به حمایت های دولتی باشند بلکه باید سعی کنند خود را تقویت کنند البته این کار وظیفه دولت هم است.
وی تصریح کرد: این سازمان ها و تشکل ها باید سعی کنند تشکیلات خود را تقویت کرده و جمع بیشتری را به کار بگیرند و از حمایت های مردمی برخوردار شوند.
زاهدی خاطر نشان کرد: خوشبختانه در استان قزوین زحمات زیادی کشیده شده البته تا رسیدن به نقطه ایده آل فاصله است و به تدریج کار سازمان های مردم نهاد فاقد شناسنامه در حال انجام است که بتوانند کمک دولتی داشته باشند.
وی در پایان با بیان اینکه تلاش داریم تعداد سازمان های مردم نهاد را در همه زمینه ها گسترش دهیم، گفت: سازمان های مردم نهاد اگر شناسنامه و پروانه کار داشته باشند در واقع با تأثیری که به دیگر مردم جامعه دارند قانون مندی و قانون گرا بودن را به صورت عملی به مردم آموزش می دهند.
در ادامه مدیرعامل کانون معلولان توانا اظهار کرد: کانون توانا به عنوان یک سازمان مردم نهاد قدیمی با ۲۵ سال سابقه فعالیت، برترین سازمان مردم نهاد کشور در حوزه معلولان است که فعالیت های مختلفی در عرصه های ملی و استانی انجام داده است.
«محمد رضا هادی پور» افزود: معلولیت فقط یک محدودیت بوده و ناتوانی نیست بلکه معلول کسی است که از قدرت فکر و اندیشه خود استفاده نکند.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده عنوان کرد: ایجاد بیش از پنج کارگاه و کارخانه از جمله فعالیت های انجام شده است که با این کار بیش از ۸۰۰ شغل پایدار برای معلولان ایجاد شده که بیش از ۳۵۰ نفر آن خانم هستند.
مدیرعامل کانون معلولان توانا تصریح کرد: کانون توانا نه تنها در کشور بلکه به عنوان الگویی در دنیا مطرح شده است و در زمینه های مختلفی فعالیت کرده و نشان داد که اگر بستر فعالیت برای معلولان مهیا باشد آنها می توانند در تولید ناخاصی ملی تاثیر گذار باشند.
وی تأکید کرد: ما در کانون توانا با گداپروری و حمایت های بی ثمر مخالفیم و بر این باور هستیم که باید به افراد ماهی گیری یاد داد و معتقد هستیم همانطور که سازمان جهانی می گوید اگر یک معلول شغل پیدا کند دیگر معلول نیست بنابراین باید در این خصوص تلاش کرد.
هادی پور اضافه کرد: سازمان های حمایتی و دیگران باید برای توانمند سازی معلولان و آموزش مهارت ها به آنها تلاش کنند.
وی با بیان اینکه ۱۰ درصد جامعه را معلولان تشکیل می دهند، عنوان کرد: انجام فعالیت های درمانی، آموزشی و سایر موارد و همچنین ساخت ۲۵۰ واحد مسکن برای معلولان از دیگر اقدامات انجام شده است.
مدیرعامل کانون معلولان توانا یادآور شد: قانونی برای حمایت از معلولان تصویب شده است که اردیبهشت سال گذشته ابلاغ شده، اما اجرایی نشده است بنابراین از مسئولان تقاضا داریم با استفاده از ظرفیت هایی که در اختیار دارند برای اجرایی شدن این قانون که می تواند زندگی معلولان را متحول کند تلاش کنند.
نظر شما