اصلاح ساختار بودجه با هدف قطع وابستگی به نفت/احتمال لغو سفر مکرون به تهران

عراقچی با پیام روحانی به پاریس رفت، احتمال لغو سفر مکرون به تهران، تمایز تروریسم، تحریم و تیم «بی» از زبان ظریف، اصلاح ساختار بودجه با هدف قطع وابستگی به نفت از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه اول مرداد ماه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، عراقچی با پیام روحانی به پاریس رفت، احتمال لغو سفر مکرون به تهران، تمایز تروریسم، تحریم و تیم «بی» از زبان ظریف، اصلاح ساختار بودجه با هدف قطع وابستگی به نفت از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه اول مرداد ماه است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

آمریکا با طرح معامله قرن می خواهد فلسطین بدون حاکمیت و حق و حقوق باشند

«صالح العاروری» در گفتگوی 18 و 30 دقیقه روز گذشته (31 تیر) شبکه خبر درباره طرح معامله قرن با بیان اینکه همه گروه های فلسطینی در مقابل این طرح متحد هستند، گفت: طرح معامله قرن که طرحی آمریکایی صهیونیستی است به نتیجه نمی رسد.

 

نایب رئیس جنبش حماس با اشاره به اینکه آمریکا برای حمایت از رژیم صهیونیستی و برای تسلط بیشتر بر ملت فلسطین قصد اجرای طرح معامله قرن را دارد، گفت: دولت آمریکا با این طرح به دنبال آن است تا ملت فلسطین بدون حاکمیت و حق و حقوق باشند، این اعتراف آمریکا بود که قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت.

 

وی با اشاره به اینکه همه جریان ها و گروههای فلسطینی، اسلامی و فتح و گروههای مخالف با معامله قرن نیز با هم متحد هستند، گفت: در صورت همبستگی نیروهای فلسطینی و وحدت معامله قرن اجرایی نمی شود.

 

صالح العاروری با بیان اینکه در سطح میدانی و از طریق تظاهرات بازگشت و نظامی حاضر به گسترش مقاومت هستیم، گفت: آمریکا و متحدانش مثل انگلیس ضد فلسطین هستند و تمایل شدیدی بر اجرای معامله قرن هستند اما معامله قرن کل منطقه را در بر می گیرد چون آنها فقط به فکر منافع رژیم صهیونیستی و از بین بردن حق و حقوق فلسطینیان هستند.

 

عراقچی با پیام روحانی به پاریس رفت

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور برای تقدیم پیام حسن روحانی به امانوئل مکرون راهی پاریس شد.

 

«سیدعباس موسوی» با اعلام این خبر در صفحه توییتر خود نوشت: عراقچی در این سفر پیام مکتوب حسن روحانی را تسلیم امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه خواهد کرد.

 

براساس این گزارش، امانوئل بوین مشاور مکرون دوبار در ماه گذشته به تهران سفر کرده است.

 

مشکلات منطقه باید از طریق گفت‌وگو و همکاری همسایگان حل و فصل شود

حجت الاسلام «حسن روحانی» شامگاه دوشنبه (۳۱ تیر) در این نشست که ریاست هیات عراقی را نخست وزیر عراق برعهده داشت، با اشاره به ضرورت تلاش مسئولان دو کشور برای تسریع در اجرای توافقات ایران و عراق، اهتمام و جدیت طرفین در این مسیر را برای دو ملت مایه خوشحالی دانست و گفت: امروز روابط دوستانه تهران و بغداد در سطحی است که حضور نمایندگان ایرانی و عراقی در عرصه‌های مختلف بین‌المللی این اطمینان را به وجود می‌آورد که از منافع متقابل دو کشور به خوبی دفاع می‌شود.

 

رییس جمهوری توسعه روابط و همکاری‌های ایران و عراق را در شرایط فعلی حائز اهمیت بیشتر عنوان کرد و افزود: در شرایطی که هنوز در منطقه ثبات و امنیت لازم و پایدار به وجود نیامده، توسعه همکاری‌ها و روابط همه جانبه تهران – بغداد مطمئناً در گسترش و افزایش امنیت و ثبات منطقه تأثیرگذار خواهد بود.

 

روحانی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران مایل به افزایش تنش‌ها در منطقه و با دیگر کشورها نبوده و هرگز آغازکننده جنگ و تنش نخواهد بود، گفت: ایران در طول تاریخ اصلی ترین حافظ امنیت و آزادی کشتیرانی در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان بوده و خواهد بود.

 

رئیس جمهوری با اشاره به اینکه ثبات و امنیت منطقه همیشه برای ایران حائز اهمیت بوده است، گفت: ایران و عراق می‌توانند به عنوان دو کشور دوست و همسایه همکاری‌های خود را در راستای توسعه ثبات و امنیت منطقه گسترش دهند.

 

احتمال لغو سفر مکرون به تهران

«امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه قرار بود که این روزها راهی تهران شود اما حالا ایران برای او پیامی ارسال کرده است.

 

پس از آن که زمزمه های سفر مکرون به ایران جدیت گرفت، او اعلام کرد که با «حسن روحانی» و «ولادیمیر پوتین» روسای جمهوری ایران و روسیه دیدار خواهد داشت.

 

پیش از این هم، مکرون دو بار مشاور دیپلماتیک خود را به ایران اعزام کرده بود تا پیش از سفر به تهران از مواضع مقامات ایرانی کاملا آگاه باشد. شاید این اقدام مکرون برای پرهیز از وضعیتی بود که برای نخست وزیر ژاپن در سفر به تهران ایجاد شد.

 

گویی رئیس جمهوری فرانسه طاقت شنیدن جواب منفی از مقامات ایران را ندارد و به همین دلیل زمینه ها را جوری طراحی می کند که سفرش برای میانجی گری به تهران شکست نخورد.

 

در طرف مقابل ایران هم هوای مکرون را دارد و در همین راستا می کوشد تا سفر بی نتیجه و تشریفاتی به ایران انجام نشود.

 

به همین دلیل، حالا رئیس جمهوری ایران پیش از سفر رئیس جمهوری فرانسه به تهران مواضع ایران را به صورت کتبی در اختیار این کشور قرار می دهد.

 

تمایز تروریسم، تحریم و تیم «بی» از زبان وزیر امور خارجه

«محمد جواد ظریف» روز گذشته در نشست دفاع از منشور ملل متحد و هنجارهای حقوق بین الملل در «کاراکاس» (ونزوئلا) بار دیگر تاکید کرد: آنچه آمریکا انجام می دهد تحریم نیست، تروریسم اقتصادی است. ظریف در این نشست ضمن ارائه تعریف تروریسم و تحریم؛ اقدامات آمریکا علیه مردم ایران را نه فشار قانونی و تحریم بلکه تروریسم اقتصادی به ویژه علیه غیرنظامیان اعلام کرد. وزیر امورخارجه بهتر از هر کسی بار معنایی و حقوقی متفاوت میان دو واژه تحریم و تروریسم را می داند و تاکید مکرر او بر تروریسم و نه تحریم، به این دلیل است که آمریکا اقدامات تحریمی خود را در قالب هنجارهای قانونی تعریف می کند در حالی که این اقدامات به صورت مشخص سلامت و امنیت مردم غیرنظامی ایران را هدف قرار داده است.

 

وزیر امور خارجه همچنین تروریسم اقتصادی آمریکا را نه تنها علیه ایران بلکه تهدیدی جهانی دانست و در توییتی نوشت: تروریسم اقتصادی آمریکا یک تهدید جهانی است. برای شرکت در اجلاس جنبش عدم تعهد که مهیای تمهید پاسخی جهانی به یکجانبه گرایی است، در ونزوئلا هستم. در تعامل ایران با دنیا، ما نه خواستار سرنگونی رهبران کشورها هستیم و نه خواهان تقویت موقعیت آنها، این تصمیم با مردم هر کشور است.»

 

وی همچنین درباره دنباله روی دیگر کشورها به ویژه انگلیس از سیاست های آمریکا نوشت: «بریتانیا باید از آلت دست آمریکا بودن در تروریسم اقتصادی دست بردارد.»

 

اصلاح ساختار بودجه با هدف قطع وابستگی به نفت انجام می شود

«حمیدرضا فولادگر» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به بحث اصلاح ساختار بودجه گفت: در جلسه غیر علنی که ما با دولت داشتیم، مسئولان دولتی گزارشی از بحث اصلاح ساختار بودجه و چگونگی آن ارایه دادند البته بحث ناتمام ماند و قرار شد در جلسه ای دیگر آن را ادامه دهیم.

 

رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و اصل 44 قانون اساسی اظهار داشت: بخشی از اصلاح ساختار بودجه کوتاه مدت است و باید در لایحه بودجه 99 آن را ببینیم ولی آن بخشی که به صورت بلندمدت و میان مدت هست باید به صورت ساختاری در بخش های درآمدی و هزینه ای بودجه مورد توجه قرار گیرد.

 

وی ادامه داد: به هر حال اقتصاد ما، متکی به نفت است و درآمدهای ما، درآمدهای نفتی است و بحث بودجه ریزی ما ثابت است و همین امر انعطاف پذیری و متغیر بودن بودجه را سخت می کند که در بحث اصلاح ساختار بودجه این موارد مد نظر قرار می گیرد.

 

وی با بیان اینکه باید بودجه متناسب با شرایط اقتصادی و بحث اقتصاد مقاومتی تدوین شود، اظهار داشت: ما برای بودجه 99 دو ماه بیشتر وقت نداریم و باید تا شهریور ماه بحث اصلاح ساختار بودجه را انجام دهیم که دولت لایحه بودجه 99 را بر اساس این اصلاحات تدوین کند البته ممکن است دولت لایحه ای نیز در برخی موارد برای اصلاح ساختار بودجه به مجلس ارایه دهد.

 

خدمات کنسولی کانادا به شهروندان ایرانی در هاله ای از ابهام است

«سید عباس موسوی» درباره هماهنگی‌های انجام شده با دولت‌های سوئیس و کانادا جهت ارائه انجام خدمات کنسولی در اتاوا به اتباع و شهروندان ایرانی گفت: از حدود هفت سال قبل که روابط تهران و اوتاوا توسط دولت وقت کانادا قطع شد،ایرانیان مقیم این کشور که حدود 400 هزار نفر تخمین زده می شوند با مشکلات کنسولی زیادی مواجه بوده اند و برای رفع این مشکلات ناگزیر به کشورهای دیگر یا تهران مراجعه می‌کنند.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه ارائه خدمات کنسولی به هموطنان ساکن کانادا همواره از اولویت‌های مهم ایران در تعامل با کانادایی‌ها بوده است، اظهار داشت: با تعیین سوئیس به عنوان حافظ منافع جدید ایران در اتاوا نیز در حال امکان ارائه خدمات کنسولی به ایرانیان مقیم کانادا وجود ندارد و هنوز به رایزنی‌هایی که با دولت این کشور داشته‌ایم پاسخ نداده‌اند.

 

وی ادامه داد: امیدواریم با نظر مثبت کانادایی‌ها در زمینه ارائه خدمات کنسولی گشایشی میان دو کشور حاصل شود./

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 813257

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha