مازنداران نیازمند توجه به گردشگری مذهبی است

مازندران با توجه به مسافر پذیر بودن و پایه گذار اولین حکومت شیعی در تبرستان سابق و مازندران کنونی، نیازمند توجه ویژه به گردشگری مذهبی در این استان است.

خبرگزاری شبستان //مازندران

 

اغلب گردشگرانی که به مازندران سفر می کنند، دریا و جنگل را مقصد گردشگری خود قرار می دهند، غافل از اینکه در جای جای این خطه اماکن دینی، مذهبی و تاریخی ای وجود دارد که بازدید از آنجا می تواند بر غنای سفرشان بیفزاید.

 

حدود یک هزار و 500 امامزاده در مازندران شناسایی شده است و بیش از پنج هزار مسجد، بقعه متبرکه، حسینیه، سقاخانه و تکیه در این استان قرار دارد.

 

بر اساس آمارهای رسمی اعلام شده از سوی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران از ابتدای تیر سال جاری تا آخر شهریور بیش از 16 میلیون مسافر از سراسر کشور به این استان سفر کردند که این نکته بر اهمیت برنامه ریزی متولیان فرهنگی و دینی استان برای توسعه و تقویت توریسم مذهبی می افزاید.

 

علی رغم توانمندی‌های‌ فرهنگی و مذهبی مازندران، تاکنون برنامه ریزی های بسیار کمی از سوی متولیان استان برای فراهم کردن زمینه پذیرش توریسم مذهبی صورت گرفته و این در حالی است که بسیاری از کشورهای پیشرفته که خود مروج فساد اخلاقی در جهان هستند در سال 2010 میلادی با برنامه های ویژه در زمینه توریسم مذهبی، خود را آماده پذیرایی از خیل گردشگران ویژه کردند.

 

مازندران با توجه داشتن رتبه سوم در میزبانی از تعداد امامزاده ها، اماکن متبرکه و حوزه های علمیه با قدمت دیرینه، تاکنون کمترین بهره برداری فرهنگی را از این ظرفیت داشته است.

 

حجت‌الاسلام سید محمود هاشمی‌، مسئول کمیته گردشگری زیارتی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مازندران، به خبرنگار شبستان گفت: یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های گردشگری در کشور و به ویژه مازندران، گردشگری زیارتی است.

وی اظهار کرد: ایران اسلامی با وجود بارگاه ملکوتی حضرت ثامن الائمه، امام رضا(ع) و حضرت فاطمه معصومه (س) فرصتی مناسب و استثنایی را برای توسعه گردشگری زیارتی در اختیار دارد.

 

حجت الاسلام هاشمی، توریسم مذهبی را عامل مهم در گفت و ‌گوی فرهنگ و تمدن ها دانست و با بیان اینکه توریسم مذهبی می تواند نقش تأثیر گذاری در شناخت دیگر ملت ها داشته باشد، تصریح کرد: توریسم مذهبی موجب تقویت ارتباطات فرهنگی میان ملت ها می شود.

 

این مسئول با بیان اینکه این استان با توجه به داشتن ظرفیت بالای فرهنگی و دینی در سطح کشور بهترین شرایط را برای تقویت توریسم مذهبی در اختیار دارد، تصریح کرد: مذهب و معنویت از گذشته تاکنون از مهم ترین انگیزه ها برای سفر بوده است و سفرهای مذهبی تحت عنوان زیارت قدمتی به درازای تاریخ ادیان دارد.

 

وی با بیان اینکه سفرهای مذهبی چه در قالب زیارت و چه در قالب بازدید از اماکن مقدس سایر ادیان کارکردهای مختلفی در حوزه های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی به دنبال دارد، افزود: یکی از مهم‌ترین حوزه هایی که در ایران می توان از آن استفاده بهینه کرد، حوزه ‌تعاملات دینی و فرهنگی است.

 

حجت الاسلام هاشمی با اشاره به اینکه در حال حاضر آمار گردشگری در ایران نسبت به توانمندی‌های آن بسیار اندک است، گفت: از مهم‌ترین عوامل جذب گردشگر در هر کشور و منطقه‌ای، می‌توان از شهرهای آن با بناهای ارزشمند معماری و اماکن زیارتی و بناهای مذهبی نام برد و کشور ما از لحاظ در اختیار داشتن ظرفیت های گردشگری چهارمین کشور دنیاست و این بهایی است که جامعه علمی و فرهنگی جهان به میراث فرهنگی و گردشگری ما داده است.

 

مسئول کمیته گردشگری زیارتی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مازندران، نادیده انگاشتن این صنعت و درآمد ناشی از آن را تأسف‌آور دانست و گفت: اگر قرار است بر اساس چشم‌انداز 20 ساله بتوانیم دو درصد گردشگردان بین‌المللی را جذب کنیم، نیاز به تلاش و حرکت فوق‌العاده در این بخش داریم.

 

وی، مازندران را از لحاظ قابلیت‌های بالقوه برای توسعه گردشگری یکی از مستعد‌ترین و مناسب‌ترین استان‌های کشور معرفی کرد و یادآور شد: نعمت دریا و آب فراوان، برخورداری از مزیت‌های تاریخی، فرهنگی و اماکن گردشگری و زیارتی ممتاز از شمار ارزشمند جاذبه‌های گردشگری در این استان است.

 

پایان پیام/

کد خبر 81417

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha