خبرگزاری شبستان، گروه مهدویت و غدیر: به منظور اطلاع رسانی از برنامه های بنیاد بین المللی غدیر در استان کرمانشاه با «بهروز همتی»، دبیر اجرایی این بنیاد گفت وگویی داشته ایم که در ادامه تقدیم حضورتان می شود:
بنیاد غدیر استان کرمانشاه چه برنامه هایی را برای گرامیداشت ایام مبارک دهه امامت و ولایت تدارک دیده است؟
بنیاد دو برنامه ویژه را در این دهۀ ولایت به شرح زیر در دست اجرا دارد .
نخست برگزاری یک دوره آموزشی و تخصصی به مدت 12 ساعت ویژه استادان حوزه و دانشگاه و مربیان عقیدتی و سیاسی نیروهای مسلح و نیز دبیران پرورشی آموزش و پرورش در روزهای 23 و 24 مرداد ماه در محل سالن اجتماعات دانشگاه فرهنگیان از ساعت 8 صبح لغایت 13 با حضور اساتیدی همچون :آیت الله سید محمد حسینی قزوینی و حجت الاسلام والمسلمین یزدانی.
دوم دعوت از پنج نفر از اساتید مراکز تخصصی قم از شنبه، 26 مرداد تا سه شنبه، 29 مرداد (روز عید غدیر) و برگزاری حداقل 80 جلسه جشن، سخنرانی، تبلیغ و پرسش و پاسخ در همه شهرستان های استان.
در موضوع غدیر چه برنامه های فرهنگی ای با اقبال بیشتری از سوی مردم مواجه شده و اثرگذارتر است؟
مردم به صورت کلی هم غدیر را و هم محبت و ولایت علی ابن ابیطالب را پذیرفته اند اما در خصوص اصل خطبه غدیر (طولانی ترین خطبه رسول مکرم اسلام (ص)) و در خصوص فضایل و مناقب امام علی (علیه السلام) و ارزش تمسک به این حبل متین الهی آگاهی لازم وجود ندارد لذا برنامه های معرفتی و شناختی و جلسات پرسش و پاسخ و سخنرانی هدفمند در این خصوص اثر گذار است.
چه پیام هایی از خطبه غدیر باید مورد توجه قرار بگیرد و در جامعه تبیین شود؟
خطبه غدیر سراسر برای همه مردم پیام است زیرا خطاب پیامبر(ص) هم همه مردم در طول تاریخ تا روز قیامت هستند و از مهمترین پیام های خطبه غدیر اول شناخت و معرفت نسبت به خداوند تبارک و تعالی و سپس ابلاغ پیام و فرمان الهی مبنی بر ولایت الهی امام علی (ع) و نیز ذکر فضائل و مناقب امام در قرآن است.
تاکید پیامبر(ص) در خصوص همراهی قرآن و علی (ع) جدایی ناپذیر بودن این دو و حکم تغییرناپذیر ولایت همیشگی علی (ع) از جانب پروردگار عالمیان و هشدار به تکذیب کنندگان ولایت مولا علی(ع) و در نهایت بیان اوصاف و نشانه های دوستان و دشمنان امام علی (ع) و عاقبت دردناک دشمنان اهل بیت (ع) و بشارت ظهور مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف و توجه ویژه به هادی امت و مسیر هدایت او از اهم پیام های بنیادین غدیر است.
چه ارتباطی بین غدیر و عاشورا وجود دارد؟
قدر مسلم بی توجهی و غفلت از غدیر و خطبه غدیر مقدمۀ ایجاد واقعه جانسوز کربلا در روز عاشورا شد. وقتی اسلام از مسیر حقیقی و انسان ساز و هدایت گر خود خارج و امیر المومنین(ع) خانه نشین می شود و دنیاطلبی و اشرافی گری ترویج و گسترش می یابد، وقتی دین پیامبر (ص) مورد هجمه دشمنان قرار می گیرد و از مسیر درست منحرف می شود، باید انتظار واقعه دردناکی مانند عاشورا را داشت. بی توجهی به پیام غدیر یعنی زمینه سازی برای واقعۀ عاشورا .
برای تبیین و ترویج پیام های غدیر چه کارهایی باید در اولویت باشد؟
اهمیت دادن به خطبه غدیر و تبیین هر چه بهتر این خطبه از طریق رسانه ها و خصوصاً صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران و بیان فضائل امیر المومنین(ع) از کلام خداوند تبارک و تعالی و آخرین پیام آور رحمت حضرت محمد مصطفی(ص) خصوصا در منابع غیرشیعی و علی الخصوص در منابع اهل سنت و یا علی(ع) در کلام دانشمندان مسیحی و حتی یهودی باید در اولویت باشد. در عین حال ساخت فیلم های فاخری مانند سریال امام علی (ع) باید در دستور کار مسئولین کشور باشد و بودجه لازم را دولت باید تامین کند چرا که سعادت دنیا و آخرت ما در توجه به پیام های خطبه غدیر است .
منابع مالی برنامه ها و فعالیت های غدیری استان کرمانشاه چگونه و از کجا تامین می شود؟
بنیاد بین المللی در کشور امام زمان (عج) و امام علی (ع) حقیقتاً مظلوم است و متاسفانه بسیاری از استان ها به لحاظ مشکلات مالی نمی توانند تمام برنامه های خود را آن طور که نیاز است، اجرا کنند. در شرایطی که دستگاه های دولتی و فرهنگی صدها میلیارد تومان بودجه جاری و عملیاتی دارند درخصوص گسترش فرهنگ دینی و مذهبی و غدیری فعالیت های خاصی مشاهده نمی شود و جور این کمکاری را باید موسسات و نهاد های مردمی مانند بنیاد بین المللی غدیر بکشند، منابع مالی بنیاد ها عمدتا کمک های مردمی و در مواردی نیز مشارکت و همراهی برخی نهاد های انقلابی و عمومی است. امیدواریم که مسئولین امور فرهنگی کشور نسبت به اهمیت غدیر که بفرمودۀ رهبر معظم انقلاب ( غدیر بیمه کنندۀ انقلاب اسلامی است ) توجه ویژه کنند.
نظر شما