به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، «ساجی»، عنوان اثری است که به خاطرات« نسرین باقرزاده»، همسر سردار شهید بهمن باقری میپردازد. این کتاب از سالهای کودکی خانم باقرزاده در خرمشهر آغاز میشود و تا زمان جنگ در این شهر ادامه مییابد.
همسر شهید باقری چند روز ابتدای جنگ را در خرمشهر سپری میکند، اما بهناچار خرمشهر را ترک کرده و مانند دیگر زنان حاضر به شیراز میروند، اما مردها در خرمشهر مانده و از این شهر حفاظت میکنند.
این دفاع تا پایان جنگ ادامه مییابد. بانوان یا به خرمشهر و بوشهر یا در شهرهای دیگر پراکنده میشوند، اما راوی این خاطرات به خاطر اینکه در خرمشهر میماند و کنار همسرش قرار دارد به شهرهای مختلف مثل قم، ماهشهر و آبادان میرود و مدتی در این شهرها سکونت دارد. او روزها و شرایط سختی را سپری میکند و سالهای پایانی دوباره به خوزستان برمیگردد تا اینکه در ۲۹ فروردین ۱۳۶۷ سردار باقری به شهادت میرسد.
در کتاب «ساجی» جنگ تحمیلی با یک نگاه انساندوستانه، روایت میشود. روایت خانمی است که هرگز فکرش را هم نمیکرده روزی جنگ وارد خانهاش شود. او بدون سلاح میخواهد از کیان و خانوادهاش دفاع کند و بسیاری از اقوامش شهید میشوند. وقتی همه چیزش را از دست میدهد، همچنان در پایان کتاب به بازسازی خرمشهر امید دارد.
«بهناز ضرابیزاده »درباره این کتاب میگوید: اراده پولادین این زن و مهر وافر به همسرش که همواره در جنگ بود، برایم جالب بود. این اثر هم آن زنانگی کتاب «دختر شینا» را دارد؛ چون راوی زن است. تمام تلاشها را برای حفظ زندگیاش میکند تا در طول جنگ خانه داشته باشد و همسر و فرزندانش را گرد هم آورد. خانم باقرزاده سعی میکند آرامش خانه را حفظ کند، اما شما فکر کنید یک زن به ناگاه در متن جنگ قرار میگیرد. در همان وضعیتی که زنها هم ناگهان سرباز میشوند. همسرش در میانه جنگ است، اما این زن، خانواده را از معرکه دور میکند؛ هرچند خانم باقرزاده دوست دارد کنار همسرش باشد و دلش میخواست فرزندانش در خرمشهر بزرگ شوند. تلاشش را هم میکند تا به خرمشهر برگردند، اما پس از سقوط خرمشهر، عزاداریهایی میکنند که در نوع خود شگفتانگیز است و از سوی دیگر، وقتی خرمشهر آزاد میشود، خوشحالیهای تکاندهندهای انجام میشود. چرا که آنها خونینشهر را پس گرفتهاند. آنها تصمیم میگیرند خرمشهر را آباد کرده و زندگی جدیدی آغاز کنند، ولی جنگ این عشقها را نمیفهمد.
نویسنده کتاب «دختر شینا» همچنین درباره شخصیت راوی چنین عنوان میکند: ویژگی خاص خانم باقرزاده در دوران کودکی اوست. او در خرمشهر زندگی مرفهی داشته و در خانواده بسیار شلوغی زندگی میکرده. پدربزرگ او از مبارزان دوران پهلوی بوده که برایش اتفاق خاصی رخ میدهد و در سانحه دریایی از دنیا میرود. راوی از همینجا افسردگی میگیرد و... خانم باقرزاده در پی یک عشق است که از آن وضعیت به آرامش برسد، اما به ناگاه جنگ، اتفاقات بدتری را رقم میزند.
گفتنی است، جشن امضای کتاب «ساجی» با حضور بهناز ضرابیزاده نویسنده اثر شنبه دوازدهم مردادماه در شهرکتاب همدان واقع در میدان دانشگاه برگزار میشود.
نظر شما