فصلنامه نقد کتاب «ادبیات و هنر» منتشر شد

ششمین شماره فصلنامه نقد کتاب «ادبیات و هنر» با سردبیری مریم حسینی از سوی موسسه خانه کتاب راهی کتابفروشی ها شد.

به گزارش  خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی موسسه خانه کتاب، شماره ششم فصلنامه نقد کتاب «ادبیات و هنر» با صاحب امتیازی موسسه خانه کتاب منتشر شد. 


در بخشی از سخن سردبیر این فصلنامه  به قلم «مریم حسینی» با عنوان«از خود و دیگری نگاشتن» می خوانیم:« امروزه می دانیم که بیشتر خوانندگان داستان مایل به خواندن کتاب های زندگی نامه ای هستند. کاترین بلزی در کتاب آیندهای برای نقد می نویسد:« ۱۲۶میلیون کتابی که توسط ناشران بریتانیا در سال ۲۰۰۷ م. به فروش رسیده است، زندگی نامه و خود زندگی نامه بزرگ ترین بخش بازار را تشکیل می دهند». در نوامبر سال گذشته انتشار کتابِ شدن ۲ اثر میشل اوباما به عنوان بانوی نخست کاخ سفید با استقبال فراوان خوانندگان در کشورهای مختلف روبه رو شد .به نظر می رسد ، در آمریکا این کتاب  در صدر پرفروش ترین ها جای گرفته است . در ایران نیز  در هفته های اخیر ترجمه های این کتاب درصدر پرتیراژترین داستان ها قرار داشته و از پایان سال ۹۷ تاکنون(پایان خرداد۹۸) بیش از بیست ترجمه از آن منتشر شده است. بدیهی است که این همه اقبال به یک اثر  لایل متعددی دارد که یکی ازمهم ترین آن ها ژانر اثر یعنی اتوبیوگرافی یا همان زندگی نامۀ خود نوشت است. ژانری که در تاریخ ادبی ایران کم سابقه است.  معدود چهره های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و یا ادبی ایران جرأت و فرصت این را  داشته اند که از خود بنویسند .درحالی که در غرب، نوشتن خاطرات روزانه سنتی  دیرینه بوده و امثال کتاب های اعترافات سنت آگوستین و کتاب های دیگر با همین عنوان از ژان ژاک روسو و یا زندگی نامۀ خود نوشت جان استوارت میل را می توان یافت.» 


بخش نقد شفاهی این شماره از فصلنامه نقد کتاب«ادبیات و هنر» به نقد و بررسی کتاب« از نجوای سنت تا غوغای پاپ: کند وکاوی در موسیقی معاصر ایران» اختصاص دارد. این نشست، ۲۱ خرداد ماه  با حضور آروین صداقت کیش (آهنگ ساز، پژوهشگر و منتقد موسیقی)، میرعلیرضا میرعلی نقی( روزنامه نگار، پژوهشگر موسیقی و منتقد هنری) و مریم حسینی(عضو هیئت علمی دانشگاه الزهراء) در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب برگزار شد.  کتاب از نجوای سنت تا غوغای پاپ: کند وکاوی در موسیقی معاصر ایران، تحلیلی جامعه شناسانه از حیات اجتماعی و آثار موسیقی دانان در صد سال اخیر است. این اثر بازتاب ار زش های تازه ای است که به همت هنرمندان در آفرینش و اجرا و در شاخه های مختلف موسیقی از سنتی تا پاپ پدیدار گشته است.» 

 

نقد کتاب پژوهشی (ادبیات) از دیگر بخش های این فصلنامه است که در آن به مقاله های «این نقد بسخته ام به میزان: نقدی بر گزارش دشواری های دیوان خاقانی»، «گاه سودای حقیقت گه مجاز: نقدی بر کتاب کیمیا پروردة حرم مولانا»، «گنجینه ای از فرهنگ ایران زمین: نقد کتاب داستان های عامیانۀ لرستان» و «دو خواجه و منازل السائرین: بررسی کتاب الکشف عن منازل السائرینِ خواجه یوسف همدانی» اشاره شده است. 

 

رمان «ملت عشق یا دولت هوس: بررسی و تحلیل رمان ملت عشق و کیمیا خاتون با رویکرد به زندگی مولوی»  نوشته مصطفی گرجی و آیدا چهرقانی در بخش نقد رمان این شماره از فصلنامه نقد کتاب«ادبیات و هنر»آمده است. نقد تصحیح متن، ترجمه نقد، نقد زبان، نقد کتاب پژوهشی، معرفی کتاب و کتاب شناسی از دیگر بخش های ششمین فصلنامه نقد کتاب «ادبیات و هنر» را تشکیل می دهند. 


در بخش «نقد زبان» به بررسی «نگرشی نو به تنوعات نظام مند بین زبان ها: معرفی و نقد کتاب مبانی رده شناسی زبان» به قلم رافعه خوشخو و رها زارعی فرد پرداخته شده است. 


همچنین در بخش «نقد ترجمه» مقاله «انتقاد مشفقانه و نه مغرضانه: نقدی بر تصحیح و چاپ تذکرة آفتاب عالمتاب» پیش روی خوانندگان قرار گرفته است. 


ششمین شماره فصلنامه نقد کتاب «ادبیات و هنر» ویژه تابستان ۱۳۹۸، به سردبیری مریم حسینی و صاحب امتیازی موسسه خانه کتاب به قیمت ۱۰ هزار تومان منتشر شد.

کد خبر 815893

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha