هر اهدای خون عامل نجات سه انسان/ اهدای خون در قم بالاتر از میانگین کشوری است

نوریان با اشاره به اینکه هر اهدای خون عامل نجات سه انسان است، گفت: اهدای خون در قم بالاتر از میانگین کشوری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، «مرتضی نوریان» امروز در گفت وگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه آمار اهدای خون در قم از میانگین کشوری بالاتر است، گفت: در حالی که میانگین اهدای خون در کشور به ازای هر هزار تن، 27 تن است این آمار در قم به 30 تن می رسد.


مدیرکل انتقال خون قم این مساله را نشان دهنده عملکرد مطلوب رسانه ها توصیف کرد و افزود: نقش رسانه های استان در این زمینه پررنگ است و خبرنگاران در این صدقه جاریه شریک هستند.


وی هر اهدای خون را به مثابه نجات سه بیمار عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه اهدای خون، اهدای زندگی است، می توانیم بگوییم که هر اهدای خون سبب نجات سه فرد می شود.  


نوریان تصریح کرد: پلاکت، پلاسما و گلبول قرمز متراکم سه فرآورده هر اهدای خون به شمار می آیند که پلاکت و گلبول قرمز به سرعت در استان مصرف می شوند اما پلاسما منجمد شده و داروهایی از آن تولید می شوند.


وی پلاسما را در شرایط کنونی اقتصادی کشور بسیار مهم توصیف کرد و ادامه داد: در حالی که کیفیت پلاسمای ایرانی با پلاسمای خارجی برابر است، قیمت پلاسمای ایرانی ارزانتر بوده که این مساله اهمیت اهدای خون را نشان می دهد. همچنین احتمال وجود بیماری های نوپدید در پلاسمای خارجی وجود دارد اما پلاسمای ایرانی زیرنظر ما است.


مدیرکل انتقال خون قم درباره اهمیت اهدای خون گفت: اهدای یک واحد خون ارزش فراوانی دارد و نجات جان افراد مختلف را به دنبال خواهد داشت. به عنوان مثال چند روز پیش یک خانم باردار در بیمارستان ایزدی قم در کما قرار داشت اما به وسیله خون های اهدایی از مرگ نجات یافت.


وی از بیماران بدخیم به عنوان چهارمین عامل مرگ یاد کرد و خاطرنشان ساخت: پلاکت در این بیماری به شدت افت می کند و بر این اساس باید در اهدای خون استمرار داشته باشیم.


نوریان خواستار تشویق جوانان به اهدای خون شد و تأکید کرد که اقایان چهار بار در سال و خانمها سه بار در سال می توانند خون اهدا کنند.


وی میانگین اهدای خون میان بانوان در قم را پایین خواند و افزود: ما تست های مختلف و مشورت های پزشکی را پیش از اهدای خون داریم و اگر برای اهداکننده خطری وجود داشته باشد مطمئنا اجازه اهدای خون را نمی دهیم؛ بنابراین از بانوان مشارکت بیشتری در اهدای خون را انتظار داریم.


مدیرکل انتقال خون قم نسبت به کاهش مراجعه برای اهدای خون ابراز نگرانی کرد و ادامه داد: گرچه قمی ها بیش از سایر استان ها خون اهدا می کنند اما این آمار رو به کاهش است و در آینده مشکلاتی به دنبال خواهد داشت، به ویژه اینکه بیمارستان های جدیدی در حال احداث بوده و همچنین مراجعات بیماران از شهرهای مختلف به قم رو به  افزایش است.


وی از ارسال 18 هزار فرآورده خونی از سازمان انتقال خون به مراکز درمانی خبر داد و گفت: تنها 5 درصد این خون ها ضایعات هستند و 95 درصد دیگر مورد استفاده قرار می گیرند. پلاکت فلزی نیز از فن آوری های جدید به شمار می آید که ارزش آن 6 برابر پلاکت معمولی است و افراد بر خلاف اهدای خون می توانند هر ماه پلاکت اهدا کنند.


نوریان درباره اهدای سلول های بنیادین خون ساز غیرخویشاوندی گفت: این مساله برای پیوند مغز و استخوان به کار می آید چرا که این پیوند به آزمایش ها و مراحل مختلف و هزینه بری نیاز دارد اما جوانان 18 تا 35 ساله در این طرح پیلوت شده و اطلاعات آنها در بانک اطلاعات سازمان خون بایگانی و ژنتیک فرد اعلام می شود تا در زمان مورد نیاز مورد استفاده قرار گیرد.


وی تأکید کرد که پیوند مغز و استخوان هیچ عارضه ای ندارد و هنگامی که مراحل شیمی درمانی پاسخگو نباشد به سوی پیوند می رویم.


مدیرکل انتقال خون قم در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اهمیت و نقش رسانه در جامعه بیان داشت: در دوران کنونی شاهد تنوع در خبر و همچنین روش انتشار آن هستیم و فضای مجازی نقش بسیار مهمی ایفا می کند. 9 مرداد روز انتقال خون و 17 مرداد روز خبرنگار است و هر دو فعالیت اجتماعی به شمار می آیند که فعالیت آنان در یک هفته بهم گره می خورند.

کد خبر 816452

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha