به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، سید مهدی سیدی امروز (7 دی) در مراسم تجلیل پژوهشگران برتر خراسان جنوبی تصریح کرد: برای نخستین بار امسال مبلغ 30 هزار میلیارد ریال برای تقویت شرکتهای دانش بنیاد به تصویب رسید که قرار است از سال آینده و طی سه سال این مبلغ به صندوقی که برای این کار در نظر گرفته شده، واریز شود.
وی اظهار کرد: بر اساس برنامه پنجم توسعه قرار است تا پایان این برنامه، سه درصد بودجه تولید ناخالص ملی به امر پژوهش اختصاص یابد.
سیدی، عمده ترین مشکل پژوهش در کشور را در مرحله نقطه شروع دانست و گفت: تا زمانی که نتوانیم مشکلات را شناسایی کنیم، قادر به رفع آنها از طریق پژوهش و تحقیق نخواهیم بود.
وی افزود: در بسیاری از کشورهای جهان یکی از مهمترین معیارهای سنجش پیشرفت و توسعه اختصاص درصدی از تولید ناخالص ملی به پژوهش و تحقیق است و معمولا بیش از 60 درصد سرمایه گذاریهای این کشورها در این حوزه توسط بخش خصوصی صورت می گیرد.
معاون پژوهشی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از تدوین نقشه جامع علمی کشور خبر داد و اذعان کرد: هم اکنون این نقشه در مراحل پایانی بررسی و تکمیل است و تا یک ماه دیگر جزئیات آن اعلام میشود.
سیدی بیان کرد: با کمک این طرح کلی قادر خواهیم بود، برنامه های پژوهشی و تحقیقاتی خود را برای موضوعات مختتلف و به صورت هدفمند و کاربردی مورد ارزیابی قرار داده و برای رفع آنها برنامه ریزی کنیم.
وی با اشاره به اینکه تمام بودجه پژوهشی در کشور ما توسط دولت تامین می شود، خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا در زمینه پژوهش بیش ار 65 درصد اعتبارات پژوهشی توسط بخش خصوصی تامین میشود.
معاون پژوهشی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین به تهدیدات غرب نسبت به دانش هستهای ایران اشاره کرد و ادامه داد: این کشورها می ترسند با توسعه فناوری در ایران، سایر کشورها ایران را الگوی خود قرار دهند و معادلاتی که آنها برای خود بوجود آوردهاند، به هم بخورد.
وی رشد پیشرفتهای پژوهشی در کشور ما را خوب ارزیابی کرد و یادآور شد: علیرغم اینکه 30 سال برای انجام کارهای پژوهشی فرصت بسیار کمی است، ولی کشور در همین فرصت کوتاه پیشرفتهای زیادی داشته است.
پایان پیام/
نظر شما