به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «محمدهادی مهدینیا» امروز(۱۰ مرداد) در همایش نقش مشارکتی و همافزایی دستگاههای متولی حریم و دهیاران در صیانت از حریم کلانشهر مشهد که در تالار شهر برگزار شد، با بیان اینکه ۸۷ هزار هکتار از حریم شهر مشهد سنددار نیست و در طرح جامع ضرورت دارد برای این موضوع چارهاندیشی شود، گفت:در طرح جامع مشهد تدوین سه سند ضروری است، سند کاربردی پهنه بندی حریم، سند بلندمرتبهسازی و تراز مالی و فیزیکی باید تدوین شود که هنوز این اسناد تعیین تکلیف نشده است.
رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر مشهد اظهارداشت:شورای عالی شهرسازی و معماری پس از ابلاغ طرح جامع مشهد در سال ۹۵، برای تدوین این اسناد ۳ ماه به اداره کل راه و شهرسازی مهلت داد تا این امر محقق شود. اما امروز ۳ سال از آن تاریخ گذشته و هنوز این اسناد تعیین تکلیف نشدهاند و ۸۷ هزار هکتار از اراضی حریم شهر رها شده باقی مانده است.
مهدی نیا با اشاره به سند پهنه بندی حریم، گفت: مشاغل مزاحم و آلاینده درکلانشهر مشهد وجود دارد، اما برای ۱۸ هزار شغل مزاحم و آلاینده هیچ برنامه و جایی تدارک دیده نشده است.
وی با اشاره به اینکه در طرح جامع سوم شهر مشهد حریم شهر ۳ برابر – معادل ۸۷هزار هکتار-می شود، افزود: محدوده مشهد نیز۳۵ هزار هکتار میشود، همچنین ۴ درصد از جمعیت کشور در مشهد و ۵۰ درصد از جمعیت استان در محدوده است.
رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه نرخ رشد جمعیت مشهد بین سالهای ۹۰ تا ۹۵ معادل ۱.۷ است، خاطرنشان کرد: مشهد ۵ دهم از نرخ متوسط رشد جمعیت کشور بالاتر- یعنی ۱.۲ است، تراکم جمعیتی شهر مشهد ۸۷ نفر برهکتار است و جزو دسته بندیها، تراکم زیادی محسوب نمیشود.
وی با بیان اینکه حفاظت از اراضی پیرامون شهر برای ذخیره آینده وظیفه دهیاریها است، گفت: قرار نیست شهرها افقی رشد کند و همین مقدار باید بماند. پس رویکرد طرح دوم و سوم جامع مشهد توسعه درونزا است و در اراضی وضع موجود شهر به شیوهای برنامهریزی شود که نیاز به توسعه افقی وجود نداشته باشد.
مهدی نیا با تاکید بر اینکه شهرداریها باید از ۸۶ هزار هکتار حریم محافظت کنند، اظهار کرد: بیش از ۲۰ دستگاه در کنار شهرداری در حفاظت از حریم دخیلاند و باید گفت عملکرد دستگاهها در این رابطه مثبت نیست، مگر اینکه هماهنگی حداکثری برای حریم رخ دهد.
نظر شما