به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله جوادی آملی در جمع معاونان استانداری قم و تعدادی از اعضای طرح سرشماری عمومی گفت:بنده سعی بلیغ شما را درباره سرشماری و آمارگیری مشکور خدای سبحان میدانم و تلاش و کوشش اعضای استانداری و ستاد سرشماری انشاءالله مورد عنایت ولیّ عصر باشد و بیش از گذشته موفق باشید و ذات اقدس الهی شما عزیزان و سایر مسئولان نظام را در سایه ولیّاش کامیابِ دنیا و آخرت قرار بدهد و این نظام را تا ظهور صاحب اصلیاش از هر گزندی محافظت بفرماید تا امام و شهدا از همه راضی باشند و جانبازانی که نسبت به همه ما حقّ اساسی دارند و ذیحقّاند انشاءالله از همه ما راضی باشند.
وی ادامه داد: مطلب مهمّی که الحمدلله نظام اسلامی تاکنون با او همراه بود آمارگیری مثلّثانه است اضلاع سهگانه آمارگیری وقتی به این تثلیث برسد آن نظام موفق است یکی مردماند، یکی امکانات مملکت است، یکی نحوه مدیریت. اگر کسی نداند جمعیّت کشورش چقدر است، شاغل و بیشغل چقدرند، خردسال و سالمندشان چقدرند، نیازمند و توانمند و تهیدستشان چقدرند آسیب میبینند اگر همه اینها را بر اساس آمار و سرشماری دقیق بداند ولی از امکانات کشور خودش بیخبر باشد یک نظام موفقی نیست اگر از امکانات کشور باخبر باشد از جمعیت مملکت باخبر باشد، نحوه مدیریت را آمارگیری نکند باز کامیاب نخواهد بود.
مرجع تقلید شیعیان جهان تصریح کرد:کار شما بزرگواران یک ضلع از اضلاع سهگانه این مثلث را تأمین میکند یعنی مشخص میکند این کشور چقدر جمعیت دارد، سالمند و نوسالشان چقدرند، شاغل و غیر شاغلشان چقدرند، کارگر و کارمند و از کار افتادهشان چقدرند و مانند آن، اما آن دو ضلع دیگر را عزیزان دیگر باید به عهده بگیرند یعنی امکانات این کشور چقدر است منابع زیرزمینی چقدر است نزولات آسمانی چقدر است معادن مملکت چقدر است درآمدهای مملکت چقدر است یک ضلع، مدیریت این هم چقدر است چگونه است دو. امیدواریم همان طوری که شما بزرگواران در کارتان موفقید آن دو گروه هم انشاءالله در کارشان موفق باشند, این اصل اول.
وی همچنین با اشاره به اینکه ممکن نیست در جامعه بشری فقر طبیعی از بین برود، افزود: اصل دوم آن است که هیچ ممکن نیست در جامعه بشری فقر طبیعی از بین برود فقر طبیعی لازمه این زندگی است آنجا که فقر نیست بهشت است فقر طبیعی، حتمی و یقینی است. فقر طبیعی این است که ما مریض داریم، نوسال داریم، سالمند داریم، تصادفی داریم، بیمار داریم یعنی ما در کشوری زندگی کنیم که کودک نداشته باشیم، سالمند نداشته باشیم، مریض نداشته باشیم اینکه شدنی نیست این میشود بهشت.
وی ادامه داد: پس فقر طبیعی امری است که ضروری این عالم است در هیچ گوشه زمینی فقر طبیعی ریشهکن شدنی نیست و قابل هم نیست و هیچ وظیفهای ما نداریم که جلوی فقر طبیعی را بگیریم یعنی بچه نباشد، پیرزن و پیرمرد نباشد مریض نباشد اینها فقر طبیعی است که لازمه این زندگی است. آنکه مهم است فقر اقتصادی است فقر اقتصادی یعنی کسی گرسنه نخوابد این وظیفه ماست و اگر خدای ناکرده ما غفلت کردیم امروز روز عرفه است از بهترین ایام سال است دعاها مستجاب است کسی که نسبت به گرسنگی گرسنگان اقتصادی نه طبیعی بیتفاوت است دعای او مستجاب نیست!
علامه جوادی آملی تاکید کرد: شما میبینید فقه اسلامی این سؤال را پاسخ میدهد سؤال: آیا کسی میتواند زمینی را وقف بکند که درآمد آن را هزینه کنند برای سگان گرسنه؟ جواب: آری. این دین است این وقف را صحیح میداند و عبادت میداند دیگر نمیگویند آقا شما برای سگ داری وقف میکنی این وقف باطل است که نه، این دین است این دین اجازه نمیدهد کسی گرسنه بماند. همان دین این عزیزان را برد هشت سال در جبههها و در خاکریزها و سر از پا نشناختند قلب اینها را شیفته کرده مِهر خدا را در دلها انداخته ما در کنار سفره اینهاییم هر خدمتی که در این مملکت میشود اولین ثواب را در نامه عمل امام و شهدا و این جانبازان مینویسند بعد درباره مسئولان ما.
مفسر قرآن کریم ادامه داد: ما موظفیم جلوی فقر اقتصادی را بگیریم وگرنه دعاها مستجاب نیست. هر کدام ما چند روزی مسئولیت داریم دیگر گفت «از این سر آمد این کاخ دلآویز که تا جا گرم کردی گویندت خیز» چرا دنیا همیشه سرد است برای اینکه آدم تا میرود جا گرم بکند میگویند شما تشریف ببرید دیگری باید بیاید این عزل و نصب ها هر روز همین است دیگر. بنابراین تا مسئولیت داریم و اینکه وجود مبارک حضرت امیر فرمود آن زن یهودیه یا آن زن مسیحیه نباید گرسنه بماند همین است دیگر این کاری به اسلام ندارد، ولو غیر مسلمان.
آیت الله جوادی آملی افزود: مطلب بعدی آن سخن نورانی وجود مبارک امیرالمؤمنین(ع) است که در غالب جوامع روایی ماست مرحوم صاحب وسائل هم این را در قسمت مکاسب نقل کرده و آن بیان نورانی حضرت امیرالمؤمنین(ع) این است که «مَن وجد أرضاً و ماءً فافتقر فأبعده الله» اگر مردمی، ملّتی، مملکتی آب به اندازه کافی دارند خاک به اندازه کافی دارند اما خودکفا نباشند نیازمند باشند اینها از رحمت خدا دورند، حالا دعای ما مستجاب است یا نفرین علیبنابیطالب؟! این بیان صریح حضرت است دیگر. این کشور آب به اندازه کافی دارد، خاک به اندازه کافی دارد مع ذلک مردم ما طوری باشد که از خارج بخواهند کالا وارد کنند این درست نیست نه مردم ما باید این کار را بکنند نه کمبود باید باشد خب چرا؟! این بیان، بیان خوبی بود که کالای خارجی مصرف نکنیم دیگر. «مَن وجد أرضاً و ماءً فافتقر فأبعده الله» این بیان است این به ما میگوید مرتب درس بخوانید، مرتب نوآوری داشته باشید، اگر رفتنی نبود بر ما واجب نمیکردند یعنی اگر کسی نداند که و نتواند بفهمد که درآمد و منابع معدنی و غیر معدنی، زیرزمینی، روزمینی چقدر است خب بر ما واجب نمیکردند از اینکه واجب کردند معلوم میشود ممکن است ما بفهمیم دیگر.
وی ادامه داد: به ما گفتند بدانید چقدر آب دارید، چقدر نزولات الهی دارید، چندتا سد باید بزنید این آب هایتان را مهار کنید نه سیل شما را ببرد نه فقر شما را از پای در بیاورد. اینکه میبینید در کشورهای دیگر میشنویم فلان جا پارسال متأسفانه در پاکستان آن سیل ویرانگر آمد خب اگر اینها به جای ترور کردن و طالبان تشکیل دادن و القاعده تشکیل دادن و مشکلات داخلی کردن، مهندسان آنجا را تقویت میکردند همین بودجه را میگرفتند سد میساختند همه فقرها و فقرا تأمین میشدند و برطرف میشد دیگر سیل ویرانگری نمیآمد.
وی همچنین ادامه داد: ما توقع داشته باشیم که آب بهجا، خاک بهجا، همه چیز بهجا بله چنین جایی خدا آفرید و آن هم بهشت است اما به آسانی به ما نمیدهند در بهشت که همه نعمت ها هست خدا غریق رحمت کند مرحوم امینالاسلام طبرسی را ایشان در مجمعالبیان ذیل این آیه ﴿یُفَجِّرُونَهَا تَفْجِیراً﴾ دارد در دنیا انسان تابع چشمه است هر جا چشمه باشد چادر میزند اما در بهشت چشمه تابع اراده انسان است هر جا بخواهد دست بکشد خط بکشد چشمه میجوشد چنین عالمی است ما دلمان بخواهد چنین چیزی باشد بله هست خدا آفرید اما رایگان به ما نمیدهند اینجا یعنی عالم طبیعت، نشئه مادّه کار است و تلاش همین! و اگر ممکن نبود بر ما واجب نمیکردند آنچه را که ممکن نیست بر ما واجب نکردند چون ﴿لاَ یُکَلِّفُ اللّهُ نَفْساً إِلَّا وُسْعَهَا﴾ اما اینکه ما بفهمیم آب مملکت چقدر است، کجا باید سد بزنیم و چقدر باید سد بزنیم، چطور اداره کنیم که سیل نیاید بساط مردم را به هم نزند این آسان است دیگر.
مفسر قرآن کریم افزود: مطلب بعدی این است که ما نمیخواهیم بگوییم ما در اوج آسمانیم ولی بالأخره مردم این کشور به برکت قرآن و عترت خیلی باهوشاند شاید سنّ شما کفایت نکند که برای آن 60 سال قبل را در نظر داشته باشید ببینید چه حادثهای اتفاق افتاد تقریباً 60 سال قبل بود ما آن وقت تهران درس میخواندیم 10 کیلومتری همین قم این چاه البرز جوشش کرد الآن که بستند اینجا چاه نفت دارد 10 کیلومتری حالا چطور شد مصلحت چطور شد فعلاً بسته است، ما که از تهران میآمدیم قم مقدورمان نبود آقایانی که از قم میخواستند بروند تهران مقدورشان نبود برای اینکه در نبش جادّه بود کلّ جادّه را این قیر گرفته قطر آتش هم سنگین و زیاد آن روز ناچار شدند یک جاده کمربندی خاکی اطراف این کندند که تا مسافران و زائر از آن جاده خاکی بیایند و بروند نزدیک این قطر آتش نبود.
وی ادامه داد: تمام روی زمین ایران یک مهندس پیدا نشد که این آتش را مهار کند با اینکه روی زمین بود بودجههای سنگینی هزینه کردند یک مهندس از خارج آوردند این چاهی که روی زمین بود و آتش گرفته این را مهار کرده با بودجه سنگین شد، دفاع مقدس هشت ساله را داریم این چاه های نفت نوروز را در دریا، در دریا یعنی در دریا زدند مهندسین ما نه، همین تکنسینها رفتند در دریا خاموش کردند پس ایرانی این قدرت را دارد دیگر، این هنر را دارد دیگر، این جوان های ما این کار را دارند دیگر, همین جوان ها به مهندسین گفتند شما تشریف ببرید بیرون رفتند عمق دریا این را خاموش کردند این دیگر تاریخ بیهقی و ناسخالتواریخ نیست که این را ما در متن جریان دیدیم. خب این استعداد این هوش خداداد به برکت همین ها الآن انقلاب در خاورمیانه صادر شده دیگر, همین ها بودند دیگر.
مرجع تقلید شیعیان جهان ادامه داد: با داشتن این نیروها با داشتن این استعداد حیف است که آدم وقتش را صرف بازی ها بکند یا فلان ورزش بکند ورزش و امثال ورزش روزی یک ساعت برای رفع خستگی است نه اینکه هدف بشود نه اینکه بودجه صرف آن بشود حالا دنیا کجا دارد میرود حرف دیگر است ولی ما باید حواسمان جمع باشد این جوان ها را به کدام سمت ببریم. همین ها رفتند دفاع مقدس دیگر، همین ها رفتند وقتی که جنگ کویت شروع شد این اتحادیه اروپا آمدند جنگ نفت را علیه کویت شروع کردند آنجا چاه نفت را زدند همین جوان ها رفتند خاموش کردند این ایرانی ها بودند تعریف بیجا نیست که از دیگری که نگفته این را که همه ما دیدیم. خب با این هوش، با این استعداد، با این امکانات خدای ناکرده کشور فقیر باشد و بیکار داشته باشد.
علامه جوادی آملی تصریح افزود: همان طوری که شما آقایان تلاش و کوشش میکنید این آمارها را ارائه میکنید این یک سوم کار است آن دو ضلع را هم آن آقایان باید همّت بکنند انشاءالله میکنند ولی باید طوری باشد که هم امکانات ما را ارزیابی کنند که ما چقدر امکانات داریم که خیلی امکانات خدا به ما داد، هم مدیریت، مدیریت هم داریم این طور نیست که ما افراد لایق نداشته باشیم به دلیل اینکه هیچ کاری سنگینتر از جنگ نبود بعد هم در سازندگی بود بعد هم به لطف الهی شما میبینید الآن چندین سد ساخته شده دیگر، این نعمت هاست دیگر شما خیلی از این پروژهها را میبینید مرتب دارند افتتاح میکنند باید شاکر بود اینها را باید حقشناسی کرد آن کمبودها را باید دعا کرد برطرف بشود من چند روز قبل خدمت این آقایان بودم و کارت ملی را دادم و شناسنامه را دادم و سرشماری کردند امیدواریم که تک تک افراد بزرگوار این مملکت کمک بکنند هماهنگی بکنند حضور داشته باشند اطلاعات صحیح را در اختیار ستاد سرشماری قرار بدهند انشاءالله که این کشور که کشور ولیّ عصر است به کمک همین مردم بزرگوار و مسئولین به دست صاحب اصلیاش برسد.
پایان پیام/
نظر شما