مسجدی که پاتوق طلاب است/ تامین جهیزیه زوج‌های جوان به ‌همت مسجدی‌های منطقه امین‌حضور

همسایگی مساجد و حوزه‌‌های علمیه از دیرباز برکات و آثار معنوی، تربیتی و اخلاقی برای نمازگزاران، طلاب و اهالی محلات داشته است، ضمن اینکه موجب افزایش علاقمندی جوانان به فراگیری دروس حوزوی و گشایش افق‌های جدید نیز می‌شود.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون‌های مساجد: همسایگی مساجد و حوزه‌ های علمیه از دیرباز برکات و آثار معنوی، تربیتی و اخلاقی برای نمازگزاران، طلاب و اهالی محلات داشته است، ضمن اینکه موجب افزایش علاقمندی جوانان به فراگیری دروس حوزوی نیز می ‌شود. همین موضوعات کافی بود تا بسیاری از روحانیون و خیران اقدام به تاسیس مدارس علمیه در دل یا جوار مساجد کنند.

 

این موضوع را در بسیاری از مساجد پایتخت کشورمان نیز مشاهده می کنیم از جمله مساجد مجدالدوله، معیرالممالک و باب الحق. این امکان یعنی استفاده از امتیازات همسایگی مساجد و حوزه‌ های علمیه برای همه مساجد ممکن نیست. برخی از ائمه جماعات برای حل این مشکل اقدام به همکاری گسترده با مدارس علمیه اطراف مساجد محل فعالیت شان کرده اند.

 

مسجد «کاظمیه» که در خیابان ری، نرسیده به سه راه امین حضور واقع شده، درست روبروی مدرسه علمیه سفیران هدایت (دارالمبلغین) فلسفی قرار دارد. بنابر وقف مرحوم حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی فلسفی، خطیب نامدار، مقرر شد منزل وی پس از درگذشت اش به محل اجتماع روحانیون و خطیبان دینی تبدیل شود، این موضوع باعث شد تا آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید جهان تشیع، این منزل را خریداری و تبدیل به حوزه علمیه ای به نام مرحوم فلسفی کند.

 

 

Image result for ‫مسجد کاظمیه‬‎

 

 

از زمانی که این حوزه تاسیس شده است مدیر، معاونان، استادان و طلاب آن به طور مرتب در مسجد کاظمیه حضور می یابند و به تعبیر می توان گفت این مسجد پاتوق اهالی مدرسه علمیه سفیران هدایت (دارالمبلغین) فلسفی است. مسجدی که توسط میرزا سیدکاظم مستوفی تفرشی پسر سیدمیرزا هدایت‌الله تفرشی در دوران قاجاریه ساخته شد.

 

استادان و طلاب این حوزه علمیه منشا برکات بسیاری برای مسجد کاظمیه شده اند که از جمله آن می توان به برگزاری جلسات منظم تفسیر قرآن در این خانه خدا اشاره کرد چنان که این جلسات سه شنبه ها بعد از اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء در این مسجد برگزار می شود.

 

درس اخلاق نیز جزو برنامه های ثابت مسجد کاظمیه است که هر روز پس از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر از سوی استادان یا طلاب پایه های بالاتر مدرسه علمیه سفیران هدایت (دارالمبلغین) فلسفی برگزار می شود و جای خود را میان کسبه محلات ری و امین حضور باز کرده است.

 

همه این برنامه ها خوب و مفید هستند اما وقتی خبر از حضور منظم استادان و طلاب حوزه علمیه ای در مسجدی در میان باشد باید چشم به راه طرح های متفاوت بود که در مورد مسجد و مدرسه علمیه مدنظر ما همین طور است.

 

طلاب جوان با علاقه ای وافر همه روزه حلقه های معرفتی در مسجد کاظمیه برپا می کنند تا از سویی عموم مردم از کودک و نوجوان گرفته تا میانسال و پیر را با معارف قرآن و اهل بیت (ع) آشنا کنند و از سوی دیگر، کسبه با احکام کسب و کار و تجارت آشنا شوند.

 

Related image

 

یکی دیگر از اقدامات جالب مسجد کاظمیه که این هم به برکت همسایگی با مدرسه علمیه سفیران هدایت (دارالمبلغین) فلسفی انجام می شود، ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی با تاکید بر ساده زیستی است طوری که استادان و طلاب این حوزه علمیه در جلسات تفسیر قرآن، اخلاق و حلقه های معرفتی با اشاره به ازدواج امیرالمومنین علی (ع) با حضرت فاطمه زهرا (س) اهمیت ساده زیستی و آسان گیری زوج های جوان را در آغاز راه تشکیل یکی زندگی ساده و طولانی گوشزد می کنند.

 

اهالی مسجد کاظمیه همچنین دست خیری در تهیه جهیزیه برای زوج های جوان دارند و این کار را با مشارکت خیران و تعدادی از کسبه محلات ری و امین حضور (محل اصلی فروش لوازم خانگی در تهران) انجام می دهند. این مسجد یکی از مصادیق مساجد مجری طرح «هر مسجد، یک جهیزیه» است.

 

سخن آخر اینکه، امید است همه مساجد پل ارتباطی با مدارس علمیه داشته باشند تا با باز شدن مسیر دوطرفه بین نمازگزاران و طلاب از برکات این رفت و آمدها و تعاملات معنوی و فرهنگی هر چه بیشتر بهره مند شویم.

 

 

کد خبر 817182

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha