خودروسازان نتوانسته اند ۲۰۰ هزار تاکسی تولید کنند/ کارخانه خودرو داریم نه صنعت خودرو

تجریشی با بیان اینکه کشورهای دیگر صنعت خودرو دارند در حالی که ما هنوز کارخانه خودرو داریم، گفت: خودروسازان ما نتوانسته اند ۲۰۰ هزار خودروی تاکسی در سال ۹۷-۹۸ تولید و جایگزین خودروهای فرسوده کنند.

به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری شبستان، «مسعود تجریشی» در نشست خبری با موضوع آلودگی هوا گفت: محیط زیست انسانی در ایران بیش از محیط زیست طبیعی مورد توجه قرار می گیرد و بسیاری از فعالیت های انسانی محیط زیست را تخریب می کنند.

 

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: دولت برای اولین سال مصوب کرده است تا 3 تا 4 درصد ارزش کالاهای تولیدی که پسماند ایجاد می کنند در صندوق ذخیره شود و از محل آن برای حفظ محیط زیست سرمایه گذاری شود.

 

تجریشی با اشاره به مشکلات حوزه آب گفت: آلودگی آب بر اثر سموم و آفت کش ها مشکلی است که به توجه و مطالبه گری نیاز دارد.

 

وی در خصوص آلاینده ازن نیز گفت: هشدارهایی در خصوص سلامت مردم داده ایم اما وزارت بهداشت متولی سلامت مردم است.

 

تجریشی، ازن را عمده مشکل آلودگی هوا در کشورهای اروپایی عنوان کرد و افزود: تا دو سال پیش گازی که برای تشخیص ازن به کار می بردیم در کالیبره کردن ها مشکل داشت یعنی با قاطعیت نمی توانیم بگوییم که آلایندگی ازن از چه زمانی آغاز شده است.

 

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: گسترش حمل و نقل عمومی و مترو موضوعی است که باید روی آن کار می کردیم تا به مرور مردم به سمت حمل و نقل عمومی بیایند در حالی که گذر زمان و عدم سیاستگزاری باعث شده تعداد خودروهای شخصی افزایش یابد.

 

وی با بیان اینکه تغییر رفتار مردم با کاهش آلودگی هوای تهران ارتباط مستقیمی دارد، خاطرنشان کرد: مالیات های قابل توجه ای برای محیط زیست می گیریم که اینها را باید برای کاهش آلودگی هوا هزینه کنیم؛ مثلا در عسلویه بیش از 400 میلیارد تومان و در ماهشهر 160 میلیارد تومان برای محیط زیست، مالیات گرفته ایم.

 

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص مقایسه خودروهای تولید داخل با خودروهای خارجی از نظر آلایندگی گفت: از نظر سیاستگزاری در حوزه خودروسازی نتوانسته ایم هدف گذاری مناسبی داشته باشیم چرا که بسیاری از کشورها همزمان با ما خودروسازی را آغاز کردند و امروز کشوری مثل کره صنعت خودرو دارد در حالی که ما هنوز کارخانه خودرو داریم.

 

تجریشی بیان کرد: خودروسازان ما در سال 97 – 98 نتوانسته اند 200 هزار خودرو تاکسی برای ما تولید و جایگزین تاکسی های فرسوده کنند.

 

تجریشی با بیان اینکه طبق قانون هوای پاک 10 درصد موتورهای تولیدی هر کارخانه باید برقی باشد، خاطرنشان کرد: نتوانسته ایم وزارت صنعت را به این موضوع متقاعد کنیم و یک سال است که این قانون به تعویق افتاده است.

 

تجریشی تصریح کرد: اغلب کشورها به سمت خودروهای هیبریدی می روند در حالی که در کشور ما علیرغم وجود زیرساخت های مناسب حتی خودروهای ما گازسوز نشده اند.

 

وی در ادامه در خصوص علت عدم پاسخگویی سازمان محیط زیست به ادعای فشار دلالان بر سازمان محیط زیست برای اجباری کردن فیلتر دوده، توضیح داد: سال 97 یک بسته پیشنهادی در خصوص فیلتر دوده به وزارت کشور فرستادیم و قرار شد نقطه نظرات خود را به صورت مکتوب بفرستند اما تاکنون این اتفاق نیفتاده است.

 

تجریشی بیان کرد: فیلترهای دوده در گزینه های پیشنهادی کارشناسان بانک جهانی در موضوع کاهش آلودگی هوا وجود دارد و نمی توانیم بگوییم که آنها هم فیلتر می فروشند.

 

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه رتبه اول دنیا را در حوزه یارانه انرژی داریم، خاطرنشان کرد: باید ببینیم شدت انرژی ما چقدر است و چه تبعات اقتصادی و محیط زیستی برای کشور داشته است.

کد خبر 818296

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha