کانون های مساجد توانایی بالایی در فرهنگ سازی و ترویج اصول مدنی دارند

مسئول دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان با بیان اینکه مساجد از کانون‌های مهم اجتماعی و مردمی کشور محسوب می‌شوند، گفت: کانون های مساجد توانایی بالایی در فرهنگ سازی و ترویج اصول مدنی دارند.

حجت الاسلام سلیمان پورابراهیم، مسئول دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان در گفتگو با خبرنگار شبستان به نقش کانون های فرهنگی و هنری مساجد در رونق و شکوفایی این مکان مقدس اشاره کرد و بیان داشت: رونق و شکوفایی مسجد در ایجاد و تداوم فرهنگ دینی بسیار مؤثر است و امروزه با توجه به تهاجم فرهنگی گسترده دشمنان انقلاب و اسلام و تغییر نگرش افکار عمومی درباره دین و دین داری، لازم است مسجدها با شیوه ها و ابزار نوینی، رسالت دینی خود را انجام دهند.

 

وی ادامه داد: حضور در مسجد به امنیت روانی و دست کم آمادگی جسمی و روحی نیاز دارد که مشغله و گوناگونی کارها این آمادگی را از بین می برد از این رو، ائمه(ع) در روایت ها به تعادل، توجه همه سویه به مسائل زندگی و خودداری از زیاده روی در بعد خاص توصیه کرده اند.

 

حجت الاسلام پورابراهیم یکی از مهم ترین فعالیت های مسجد را برگزاری مراسم در مناسبت های دینی دانست که از نقاط قوّت مسجدها به شمار آمده و سبب رونق و شکوفایی مسجد می شود و افزود: بسیاری از افراد، با انگیزه شرکت در چنین مراسمی در مسجد حاضر می شوند.

 

وی کیفیت و چگونگی برگزاری این مراسم را در تداوم حضور شرکت کنندگان بسیار مؤثر خواند و اظهار داشت: استقبال نمازگزاران از این مجالس به محتوای برنامه، مکان و زمان آن، شخصیت دیگر شرکت کنندگان، تناسب مجلس با نیازها، سلیقه ها و فرهنگ شرکت کنندگان بستگی دارد و اگر این مسائل رعایت نشود، مراسم های مذهبی مسجد، با استقبال خوبی مواجه نمی شود.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان اظهار کرد: با وجود فعالیت های فرهنگی و هنری بسیار مناسبی که در کشور انجام می شود باید تلاش کنیم تا با ایجاد تحول در برنامه ها از طریق تشکیل کانون های فرهنگی و هنری در مساجد در جهت عملی کردن هر چه بهتر اهداف نظام گام برداریم.

 

وی اضافه کرد: با حمایت کامل از فعالیت های فرهنگی و قرآنی در استان های در کنار تمامی مساجد کشور، کانون های فرهنگی و هنری ایجاد کنیم.

 

حجت الاسلام پور ابراهیم با بیان اینکه کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور نقش موثری در جذب جوانان به فعالیت های فرهنگی در این مکان مقدس دارند، بیان کرد: با توجه به رویکرد دینی کشور حضور نیروهای متعهد و دلسوز می تواند در پیشبرد برنامه های فرهنگی و هنری در کشور نقش به سزایی ایفا کند.

  

وی به ماموریت اساسی و مهم کانون های فرهنگی و هنری مساجد در جامعه اشاره کرد و اذعان داشت: در راستای مأموریت شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه مقابله با تهاجم فرهنگی به جهت احیای نقش واقعی فرهنگی و تبلیغی مساجد، هیئت هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در سال 71 و بر طبق مصوبه 302 شورای عالی انقلاب فرهنگی تأسیس شد که از آن زمان تاکنون کانون های مساجد به عنوان نماد فرهنگی هنری با استراتژی اصلی مقابله با جنگ نرم و تهاجم فرهنگی وارد عمل شدند.

 

این مقام مسئول ادامه داد: مساجد از کانون‌های مهم اجتماعی و مردمی کشور محسوب می‌شوند که به فراخور نفوذ و اعتباری که در میان اقشار مختلف مردم دارند توانایی بالایی در فرهنگ سازی و ترویج اصول مدنی دارند.

 

حجت الاسلام پور ابراهیم تصریح کرد: با تشکیل کانون‌های فرهنگی در مساجد، فرهنگ سازی اجتماعی روند رو به رشدی داشته است که تبلیغ، گسترش و تعمیق فرهنگ غنی اسلامی، فراهم ساختن زمینه مشارکت مردم در مسائل دینی، زمینه سازی برای حضور فعال جوانان در مساجد و تربیت دینی جوانان از مهم ترین مسائل مطرح شده در کانون‌های اسلامی مساجد برای فعالیت در جامعه است.

 

وی شناسایی و جهت دهی استعدادهای قشر جوان را از دیگر وظایف کانون های مساجد دانست و گفت: ماندگاری مسائل و فعالیت‌ها در مساجد، عدم توجه به مسائل عمرانی، شکل گیری هسته های فکری و هنری در مساجد و استمرار فعالیت کانون‌ها در مساجد از مهم‌ترین ویژگی‌های کانون اسلامی مساجد محسوب می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 81840

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha