۲۱۲ پروژه آبخیزداری بزرگ در هرمزگان اجرا می شود

ذاکری با اشاره به تفاهم نامه سازمان جنگل ها و استانداری هرمزگان، گفت: ۲۱۲ پروژه آبخیزداری بزرگ از محل اعتبارات این تفاهم نامه در این استان اجرا می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبشتان از بندرعباس، « امید ذاکری » در نشست خبری اظهار کرد: ۶۱ میلیارد تومان از اعتبار احداث این پروژه های آبخیزداری از سوی سازمان جنگل ها و ۶۱ میلیارد تومان نیز از منابع استانی تامین می شود.

 

وی با اشاره به اینکه در سفر دو روزه استاندار هرمزگان به بشاگرد مطالبات مردمی در حوزه آبخسز داری و آبخوان داری خیلی زیاد بود، افزود: ۶۰۰ پروژه آبخیزداری مشارکتی نیز در طول یکسال توسط مردم در شهرستان بشاگرد اجرا شد که هر سازه حدود ۵۰۰ متر مربع رمین برای کشت نخل و سیر استحصال شد.

 

مدیرکل منابع طبیعی استان هرمزگان از افزایش دبی چاه ها، چشمه ها و قنوات، ایجاد تفرجگاه، کنترل فرسایش خاک و حفظ و تقویت و افزایش پوشش گیاهی به عنوان آثار اجرای پروژه های آبخیزداری و آبخوان داری نام برد و عنوان کرد: امسال اعتبارات خوبی از محل صندوق توسعه برای اجرای پروژه های آبخیز داری و آبخوان داری اختصاص یافته است.

 

وی باعتبارات صندوق توسعه اختصاص یافته به منابع طبیعی هرمزگان در سال گذشته را ۲۵ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: امسال نیز از این محل، ۶۲ میلیارد تومان به این حوزه اختصاص یافته است.

 

ذاکری با بیان اینکه با اجرای پروژه های آبخیز داری در بشاگرد تصریح کرد: پارسال ۱۰ میلیون متر مکعب به کنترل روان آب ها در این شهرستان و با اجرای پروژه های امسال نیز ۱۳ میلیون متر مکعب به کنترل روان آب ها  اضافه شده است. 

 

وی با اشاره به وجود ۷۹ دشت در استان هرمزگان، گفت: از این تعداد، ۴۱ دشت استان از نظر منابع آبی ممنوعه و بحرانی است و در فاز نخست ۳۸۷ هزار هکتار از دشت ها را با هماهنگی آب منطقه ای شناسایی کرده ایم و پروژه های آبخیزداری را در این دشت ها از جمله سرخون، ایسین، کهورستان، هشتبندی و ... متمرکز کرده ایم.

 

این مقام مسئول متوسط فرسایش خاک در هرمزگان را ۲۶ تن در هکتار ذکر کرد و افزود: متوسط کشوری فرسایش خاک ۱۶ تن در هکتار است.

 

وی در ادامه به تشریح اقدامات پیشگیری از تصرفات پرداخت و بیان کرد: در چهار ماهه امسال بیش از ۶۷۳ هکتار از اراضی در مرحله اولیه قبل از تخریب شناسایی و از تصرف آن پیشگیری شد که نسبت به مدت مشابه پارسال ۳۳۴ درصد رشد داشته است.

 

ذاکری با اشاره به اینکه پارسال از حدود ۱۵ هکتار از اراضی تصرف شده ملی خلع ید شد، افزود: امسال این رقم به ۸۴ هکتار رسید که بیش از پنج برابر است.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: حدود چهار میلیون هکتار مرتع در سطح استان هرمزگان وجود دارد که سه هزار و ۸۰۰ هکتار از این مراتع ممیزی است که بهره برداران مشخصی دارد که خودشان در حفظ و احیای مراتع مشارکت دارند.

 

ذاکری ظرفیت دام مجاز در مراتع هرمزگان را ۵۰۰ هزار راس ذکر کرد و گفت: اما هم اکنون بیش از یک میلیون راس دام از این مراتع استفاده می کنند.

 

وی از وجود یک میلیون و ۸۰ هزار هکتار در چهار ناحیه رویشی خلیج عمانی، ایران تورانی، مانگرو و دست کاشت در هرمزگان خبرداد و افزود: امسال یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار به حوزه جنگل اختصاص یافته است.

 

مدیرکل منابع طبیعی استان هرمزگان با ذکر این نکته که یک و نیم میلیون هکتار عرصه بیابانی در هرمزگان وجود دارد، اضافه کرد: ۲۸ کانون بحران فرسایش بادی به مساحت ۳۱۸ هزار هکتار در این استان وجود دارد.

 

ذاکری متوسط بارندگی استان را ۲۰۵ میلی متر ذکر و اظهار کرد: آورد روان آب ۲۰ میلیارد متر مکعب است که ۱۳ میلیارد متر مکعب آن تبخیر می شود و چهار میلیارد متر مکعب به گنبدهای نمکی می خورد.

 

وی خاطرنشان کرد: هشت هزار و ۱۵۶ سازه آبخیزداری با حجم آبگیری ۴۵۰ میلیون متر مکعب از ابتدای انقلاب تا سال ۹۷ در استان هرمزگان احداث شد.

 

 

 

 

کد خبر 819431

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha