انفاق در راه خدا از حکمت های قربانی عید قربان است

حجت الاسلام لرستانی، عید قربان را فرصت تقویت معنویت دانست و گفت: انفاق مال در راه خدا از جمله اسراسر و حکمت های قربانی، عید قربان است است.

حجت الاسلام «علی لرستانی»، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، با اشاره به اهمیت وجایگاه عید قربان، افزود: عید قربان از گرامی‌ترین عیدهای مسلمانان است، که در این روز به یادحضرت ابراهیم و فرزندش اسماعیل، توسط بسیاری از مسلمانان جشن گرفته می‌شود.

 

مسول نمایندگی ولی فقیه در سپاه شهرستان الیگودرز، با اشاره به اینکه حج، یکی از عبادتهای بسیار مهم در اسلام به شمار می رود، اظهار داشت:  توانایی به انجام رساندن حج آن برای هر مسلمانی لذت بخش است.

 

وی تصریح کرد: روزی که پس از انجام وظایف‏ سنگین حج، به عنوان جایزه الهی و اتمام احرام پیش می‌آید را عید می‌دانند و آن را جشن می گیرند.

 

حجت الاسلام لرستانی، با بیان اینکه قربانی کردن نه فقط در اسلام بلکه ریشه در دوران تاریخ بشر دارد، گفت: در روایت‌های بسیاری بر این مساله تاکید شده که در روز عید قربان، قربانی کنید تا گرسنگان و بیچارگان نیز بتوانند از این طریق غذایی به دست آورند و گرسنه نمانند.

 

وی قربانی کردن را نشانه تعظیم شعائر اسلامی دانست و افزود: فدا کردن مال و انفاق آن در راه خدا از جمله اسرار و حکمت های قربانی است.

 

حجت الاسلام لرستانی، با بیان اینکه کشتن حیوان در مراسم قربانی اشاره به کشتن نفس اماره است، گفت: مرد خداشناس با شمشیر برنده عقل و ایمان، حیوان نفس را که به طور دائم وی را به کارهای زشت وا می دارد مقتول سازد و خانه دل را از لوث نفس لئیم پاک گردانده و آنرا در راه حق و پیشگاه محبوب قربانی کند و حج اکبر نماید که اگر نفس اماره و خواهش های او کشته نشوند و آرام نگیرند و هرگاه تمام نعمتها و ثروتهای دنیوی در اختیارش باشد و زمین و آسمان را ببلعد باز هم سیر نمی شود.

 

وی بیان کرد: در روایات می خوانیم اولین قطره خون قربانی که ریخته می شود، خداوند گناهان صاحبش را می بخشد. 

 

حجت الاسلام لرستانی، اظهار کرد: قربانی یک عبادت بسیار مهم و از شعائر اسلام است و در مقابل دیگر عبادت های مالی، شاخصه ها و ویژگی های خاصی دارد به ویژه به خاطر این که خود نمادی از قربانی کردن خواسته ها و منیت های نفسانی به منظور تقرب یافتن به پرودرگار عالم می باشد.

 

مسول نمایندگی ولی فقیه در سپاه شهرستان الیگودرز، اظهار کرد: فلسفه قربانی در حج قربانی کردن هوای نفس و منیت های نفسانی انسان  است. 

 

وی اظهار کرد: قربانی کردن حاجیان در روز عید قربان، نمادی از قربانی کردن هواهای نفسانی و ذبح نفس اماره است ومنظور خداوند از دستور به ذبح حضرت اسماعیل(ع) به این دلیل بود تا حضرت ابراهیم(ع) در پرتو این عمل، با سرسخت‌ترین و ریشه دارترین عامل تعلّق نفس که حُبّ و دوستی فرزند است مبارزه کند و بدین وسیله در پرتو اطاعت از پروردگار، تعلّق نفسانی را ریشه کن سازد.

 

حجت الاسلام لرستانی، ادامه داد: قربانی کردن حاجیان در واقع نوعی جهاد با نفس در راستای زدودن تعلّقات و وابستگی‌های دنیوی و مادی و رهایی از زندان مال‌پرستی و دنیاطلبی است.

 

مسول نمایندگی ولی فقیه در سپاه شهرستان الیگودرز، اظهار کرد:  در واقع هدف خداوند متعال از واجب کردن قربانی در روزعید قربان به خاطر آن است که حاجیان با پیمودن مراحل ایمان و تقوا، در مسیر انسان کامل قرار گرفته و هر چه بیشتر و بهتر زمینه تقرب خود به سوی منبع خیر مطلق که خداوند است را فراهم نمایند.

کد خبر 819911

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha