خبرگزاری شبستان - البرز: لحظه ی امتحان در هر زمانی ممکن است رخ دهد؛ آن زمان است که دیگر مجالی برای رهایی نیست. آن چنان که حضرت ابراهیم(ع) در موضع امتحان خدا قرار گرفت.
اسماعیل باید به قربانگاه فرستاده شود. اینجا است که از خود می پرسی برای قربانی اسماعیل هایت حاضری؟! امتحانی عظیم برای قطع تعلق از همه داشته ها و نداشته هایت و چه تعلقی بالاتر از زن و همسر برای نبی خدا بود که باید از آن برای کسب رضای خدا می گذشت.
آری! امتحان به لحظه و ناگهان است. آن زمان که حتی گمان نمی کنیم و شاید هیچ وقت منتظرش نیستیم، زمان امتحان فرا می رسد. این آزمون برگه برنده ی تو می شود یا به بالا صعود یا به پائین سقوط خواهی کرد.
در آن لحظه هجوم عقاید رخنه می کند و جدال وسوسه و ایمان آغاز می شود، آنجا که عقاید محکم و استوار نباشد، سقوط حتمی است و چه سعادتمند است انسانی که خود را برای این روز آماده ساخته است.
روی دیگری از ایمان ، گذشتن است . گذشتن و رد شدن از تمام دارایی یک انسان، که این مسلخی برای تو می شود تا بدانی که آیا آداب بندگی را آموخته ای؟
و حال وقت فرمانبری است و انتخاب مسیر فرا می رسد . مسیر اطاعت از امر خداوند یا فرمان نفس ؛ آن زمان سخت می شود که احوالات عقاید و ایمان ما پریشان است .
قربانی ابراهیم خلیل الله فرزند او بود ، فرمانبری او اینگونه آزمایش شد. آزمایشگاهی برای به نفس و تعلقات دنیوی که همواره برای هر انسانی متناسب با ظرفیت وجودی اش شکل می گیرد و چه سعادتمند انسانی است که از این برهه سر سلامت به در برد.
عید قربان یا عید الاضحی از اعیاد بزرگ اسلامی در دهم ذی الحجه که قربانگاه نفس است و پیامبر خدا راه روشنایی و حقیقت را بار دیگر به بندگان نشان می دهد، خداوند این را قراری میان خود و بندگان قرار داده است که عهد و پیمان را فراموش نکنند.
در این عید الهی عبادت بسیار سفارش شده است. غسل کردن ، احیا شب عید قربان ، قربانی کردن ، خواندن زیارت امام حسین(ع) و خواندن دعای ندبه از مستحبات این روز می باشد و همچنین زائران خانه خدا در این روز پس از رمی جمره در سرزمین منا قربانی می کنند، باشد که در قطع وابستگی های دنیوی که شاید بالاترین آن حبّ ریاست است، غافل نباشیم.
* فاطمه دانایی
نظر شما