خرم آباد در دوران پارینه سنگی یک بهشت طبیعی بود

یک باستان شناس آمریکایی گفت: دره خرم آباد در دوران پارینه سنگی یک بهشت طبیعی بود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، پرفسورهول، باستان شناس آمریکایی که 50 سال پیش مطالعات باستان شناسی در خرم آباد داشته است، در دانشگاه لرستان گفت: دره خرم آباد 12هزار سال پیش و در دوران پارینه سنگی یک بهشت طبیعی بوده است.

وی افزود: پس از غارهای تپه « علی کش» در استان ایلام و «چغاسفید»، دره خرم آباد جزو اولین جاهایی بود که بستر تمدن با اهلی کردن گیاهان و نباتات و حیوانات در آنجا شکل گرفت.

این باستان شناس آمریکایی اظهار داشت: به عنوان یک متخصص پیش از تاریخ می گویم که ابزار و ادوات سنگی که در دوران پارینه سنگی در دره خرم آباد کشف شده اند برای تاریخ و تدبر بشر بسیار مهم هستند.

پرفسور هول با اذعان به اینکه طبق آثاری که پیدا شده اطلاعات بسیار کمی راجع به زبان و موسیقی در دوران پیش از تاریخ داریم، گفت: به همین دلیل نیازمند به مطالعات بیشتری در این زمینه هستیم.

وی بیان داشت: تحقیقات پارینه سنگی تنها منحصر به ابزارها و ادوات نمی شود و باید منطقه را از لحاظ جغرافیایی و زمین شناسی و آب و هوایی مطالعه کنیم.

این باستان شناس آمریکایی عنوان کرد: دره خرم آباد طبق مطالعات انجام شده تغییرات آب و هوایی زیادی داشته است و بعد از دوران یخبندان شرایط زیست محیطی برای سکونت بشر در آن بهتر شده است.

هول بیان داشت: این منطقه از لحاظ مطالعات پیش از تاریخ از آن جهت بسیار مهم است که یک تحول قوی ترانسفر انسانی در آن شکل گرفته و انسان ناندرتال به انسان مدرن تبدیل شده است.

این باستان شناس آمریکایی اظهار کرد: انسان های مدرن که بعد از ناندرتال ها در این منطقه زندگی کردند برای اولین بار از ابزارهای استخوانی استفاده کردند و لباس هایی را برای خود از مواد محلی ساختند به نحوی که به تدریج تحولات را به لحاظ ابزاری می توانیم ببینیم و مردم شروع به زندگی گروهی در این منطقه کردند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 82077

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha