برگزاری انتخابات تمام الکترونیک در برخی از شهرها و حوزه‌های انتخاباتی

موسوی گفت: با رایزنی‌ها و تفاهم با شورای نگهبان امیدوار هستیم در تعدادی از شهرها یا حوزه‌های انتخاباتی، انتخابات به صورت تمام الکترونیک برگزار شود که این نویدبخش سیستم جدیدی از برگزاری انتخابات و تضمین سلامت آن است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «اسماعیل موسوی» در دوره آموزشی مجریان و دست‌اندرکاران برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری در سالن اجتماعات استانداری خراسان رضوی ، اظهار کرد: این اولین دوره آموزشی ویژه انتخابات مجلس شورای اسلامی و میان‌دوره‌ای خبرگان رهبری است. مشهد میزبان شده و ۱۰ دوره آموزش در استانداری خراسان رضوی انجام می‌شود. در هر دوره میزبان تعدادی از فرمانداران استان‌های مختلف کشور خواهیم بود.

 

دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور افزود: برای برگزاری این دوره از انتخابات از دی ماه سال گذشته کار را با برگزاری نشست‌های آسیب‌شناسی انتخابات رقم زدیم و شروع کردیم. ۳۱جلسه مستقل برای ۳۱ استان و هر استان حداقل دو ساعت برای مدیران سیاسی انتخابات، فناوری اطلاعات و فرماندار برگزار شد و مسائل و امورات انتخابات در این استان‌ها مورد بررسی قرار گرفت که در رابطه با رفع آن‌ها اندیشه کردیم. بسته‌ای از مسائل و راهکارها ایجاد و مبنای بسیار خوبی شد تا انتخابات را بر مبنای آن پیش ببریم.

 

موسوی ادامه داد: کار دوم ما آموزش انتخابات است، زیرا در قالب همین آسیب‌شناسی مشخص شد که ۴۸ درصد از خطاهای ما در انتخابات مربوط به روز انتخابات و در درون شعبه است که جز آموزش تخصصی امکانی برای رفع آن‌ها نیست.

 

دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه انتخابات الکترونیک نیز یکی از امورات بسیار مهمی است که در این دوره انجام خواهد شد، عنوان کرد: با رایزنی‌ها و تفاهم با شورای نگهبان امیدوار هستیم در تعدادی از شهرها یا حوزه‌های انتخاباتی، انتخابات به صورت تمام الکترونیک برگزار شود که این نویدبخش سیستم جدیدی از برگزاری انتخابات و تضمین سلامت است. تعرفه‌های اخذ رای این دوره را مطابق با انتخابات الکترونیک تهیه کردیم، تعرفه‌های انتخاباتی طراحی و فرایندهای اداری اجرا شده و شورای نگهبان تایید کرده که برای چاپ آماده خواهد شد.

 

وی اضافه کرد: اقلام مورد نیاز انتخابات آماده شده و بسیار زودتر از حد معمول در اختیار مجریان و دست‌اندکاران قرار می‌گیرد تا دغدغه آن‌ها تنها برگزاری انتخابات باشد. آموزش‌های انتخاباتی را در دو بخش همگانی عمومی و اختصاصی پیش‌بینی کردیم. آموزش اختصاصی از رئیس ستاد انتخابات استان که معاون سیاسی استان هستند تا سایر افراد را شامل می‌شود و برنامه آموزشی ویژه خواهیم داشت. سه هدف از برگزاری این دوره‌ها ارتقای سطح دانش و مهارت‌های انتخاباتی مجریان و دست‌اندکاران، انسجام‌بخشی، یکسان‌سازی و گسترش دامنه آموزش و پیشگیری از خطاها و تخلفات احتمالی در سه مقطع پیش از انتخابات، حین انتخابات و پس از آن است.

 

موسوی بیان کرد: برنامه آموزشی دیگر ما، آموزش و تربیت مربیان خواهد بود. در دوره‌های پیشین دو تا چهار نفر به تهران دعوت شده و آموزش می‌دیدند تا به شهرستان‌ها آموزش دهند اما این تعداد مربی نمی‌توانستند آموزش کیفی ارائه دهند. تصمیم گرفتیم از هر شهرستان یک نفر را دعوت کنیم و آموزش دهیم تا شهرستان خود را پوشش دهند.

 

دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: موضوعات این دوره تا ۱۰ دوره‌ای که انجام می‌شود، مدیریت اجرایی انتخابات، انتخابات الکترونیک، حراست و حفاظت انتخابات، مسائل حقوقی انتخابات، مسائل مالی و پشتیبانی و موضوعات مربوط به بازرسی است که در دو روز انجام خواهد شد.

 

وی با اشاره به اینکه 10 دوره انتخابات مجلس برگزار شده که دوره پنجم با 71 درصد مشارکت، بیشترین و دوره هفتم با 51 درصد مشارکت، کمترین میزان مشارکت را داشته‌اند، تصریح کرد: متوسط میزان مشارکت ۶۰ درصد بوده است. برای انتخابات پیش رو ۲۰۸ حوزه انتخابی برای گزینش ۲۹۰ نفر آماده خواهد شد.

 

موسوی اضافه کرد: ۱۷۴ حوزه انتخابی تنها یک کرسی دارند، ۲۱ حوزه انتخابی دارای دو نماینده، ۸ حوزه انتخابی دارای سه نماینده، یک حوزه انتخابی دارای چهار نماینده، ۲ حوزه انتخابی دارای ۵ نماینده، یک حوزه انتخابی دارای ۶ نماینده و تهران نیز دارای ۳۰ نماینده هستند. در انتخابات مجلس خبرگان رهبری از ۳۱ استان یا 31 حوزه، در پنج استان از جمله خراسان رضوی، شمالی، تهران، فارس و قم انتخابات برگزار خواهیم کرد تا ۶ نماینده انتخاب شود./

کد خبر 821004

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha