محمد رضا فرتوک زاده، جراح و متخصص چشم و فوق تخصص پیوند قرنیه در گفت و گو با خبرنگار شبستان در خصوص توجه به سنجش بینایی کودکان گفت: سن شیوع تنبلی چشم در کودکان سه تا پنج است و بهترین زمان معاینه و تشخیص نیز همین سن است که در صورت تشخیص به موقع قابل درمان می باشد؛ در غیر این صورت حتی با جراحی نیز این تنبلی درمان پذیر نیست.
وی پیرامون نتیجه پروژه مطالعاتی صورت گرفته در برخی شهرستان های استان تهران گفت: با توجه به تحقیقات صورت گرفته در شهرستان های شهریار و رباط کریم 3.5 درصد از کودکان مبتلا به بیماری تنبلی چشم هستند. این در حالی است که بر اساس آمار های جهانی سه تا پنج درصد کودکان کل دنیا نیز از عارضه تنبلی چشم رنج می برند.
وی افزود: این بیماری ریشه ارثی دارد و تشخیص به موقع باید زیر 9 سال صوت گیرد و اگر تشخیص و درمان بعد از بلوغ باشد هیچ کار درمانی نمی توان انجام داد.
به گفته وی؛ این بیماری بعد از بلوغ شدت نمی یابد و روند ثابتی را دنبال می کند.
این متخصص چشم با اشاره به روند درمان این بیماری خاطر نشان کرد: تنبلی چشم درکودکان تنها با استفاده از یک عینک ساده و بسته بودن چشم برای مدت زمان کوتاه قابل درمان کامل است.
فرتوک زاده در ادامه با اشاره به باور غلط خانواده ها در تشخیص بیماری تنبلی چشم کودکان تصریح کرد: خانواده ها به علت بی اطلاعی از نشانه های بیماری تنبلی چشم، جلو نشستن کودکان جلو تلویزیون را دلیل ضعیفی چشم فرزندانشان می دانند، در صورتی که کودک به خاطر ضعف بینایی شدید برای دید بهتر تمایل دارد از نزدیک به تلویزیون خیره شود.
این متخصص چشم در ادامه در خصوص پراکندگی این معضل در استان های کشور خاطر نشان کرد: این بیماری در کل کشور آماری تقریبا برابر دارد.
پایان پیام/
نظر شما