به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست رئیس، معاونین و مدیران کل سازمان امور شهرداری ها و دهیاری های کشور در نخستین روز از هفته دولت که در محل وزارت کشور برگزار شد با تاکید بر اینکه تمامی امور عمرانی و زیربنایی شهرها، روستاها، شهرستانها و استانها مرتبط با معاونت عمرانی و سازمان امور شهرداری ها و دهیاری ها است، تاکید کرد: عملکرد این بخش میتواند نقش مهمی در رضایتمندی و یا عدم رضایت مردم داشته باشد؛ چرا که این امور به صورت مستقیم با زندگی مردم در ارتباط است.
وزیر کشور همچنین به نقش موثر معاونین عمرانی استانداری ها اشاره و اظهار کرد: معاونین عمرانی مقام اصلی هستند که باید در استانداریها بر پروژههای کشور نظارت کنند و گزارش دهند و همچنین ضمن نظارت بر امور شهرداریها و روستاها، پروژههای عمرانی این بخشها را مورد ارزیابی و پیگیری قرار دهند.
وی افزود: معاونین عمرانی استانداریها با توجه به گستردگی پروژههای عمرانی و تنوع دستگاههای دخیل در این پروژه ها باید به عنوان هماهنگ کننده عمل کنند؛ همانطور که بخشی از امور شهری و روستایی در وزارت کشور دنبال میشود باید هماهنگی و ارتباط و همکاری میان دستگاهها افزایش یابد تا در کنار هم و بدون موازی کاری پروژههای عمرانی به نحو احسن به پایان برسد.
رحمانی فضلی همچنین به چالشهای حوزه شهری اشاره کرد و گفت: گسترش شهرها و ساختمان سازیها، آنچنان که باید، منطبق بر قواعد نیست و فرهنگ شهری با چالشهایی مواجه شده است. لذا سازمان امور شهرداریها و دهیاریها بایستی ضمن اعمال قوانین و مقررات، فرهنگ و زیست شهری را بازتعریف کند.
رحمانی فضلی همچنین بر ضرورت اصلاح هرچه سریعتر اساسنامه سازمانهای همیاری و نظارت بر آنها تاکید کرد و افزود: مدیران کشور باید با دل و جان کار کنند و در این مسیر وجدان خود را ملاک کار قرار دهند.
وزیر کشور همچنین به اهمیت ارتباط دهیاریها و شهرداریهای کشور به ستاد از طریق سامانههای آنلاین اشاره کرد و گفت: با راه اندازی سامانهها زمینه نظارت بر عملکرد و هزینه کردهای دهیاریها نه تنها برای مدیران ستادی بلکه برای عموم مردم مهیا خواهد بود و در پیشبرد اهداف و برنامههای کلان بسیار موثر می باشد. در این مسیر باید تمام اقدامات وزارت کشور هوشمندسازی شود.
رحمانی فضلی در ادامه با بیان اینکه نگاه خوبی به دهیاریها و دهیاران وجود دارد، افزود: دهیاران هم تحصیلات خوبی دارند، هم علاقهمند به کار و هم مورد تایید روستاییان هستند. در این مسیر باید ستادها با دهیاری ها مرتبط باشند و مرتباً با رصد اطلاعات، تجربیات و اقدامات آنها تبادل شود.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: در گذشته همواره با فقدان مدیریت روستایی مواجه بودیم، اما دهیاریها می توانند حلقه وصل روستاها باشند، گرچه اختیارات کمی دارند با این حال در تلاشیم اختیارات بیشتری به آنها داده شود.
وی ادامه داد: در حدود ۵۰ تا۶۰ هزار نفر در دهیاری ها کار کرده یا می کنند. این جمعیت غنیمت و فرصت بزرگی است که باید ضمن آموزش به آنها خودباوری بدهیم. همچنین باید زمینه تبادل تجارب دهیاران را فراهم کنیم و ضمن ارزیابی عملکردشان، آنها را ترغیب کنیم و در حوزه های اقتصادی با پیگیری نتایج جلسات اجرایی و کارشناسی روستاها را در مسیر آبادانی قرار دهیم.
وزیر کشور با اشاره به اینکه شعار ما کار است، گفت: به ظرفیت عظیم روستاها توجه کنید، اکنون حرکت برای بازگشت به روستاها بسیار زیاد است که نیازمند برنامه ریزی است تا این بازگشت قانومند و ضابطه مند باشد.
وی اضافه کرد: باید در روستاها تسهیلات ارزان قیمت ارائه دهیم. به هر فردی که بخواهد در داخل روستاها فعالیت کند، مجوز دهیم تا از این امکانات و تسهیلات بهره مند شود، چراکه این فعالیتها در درون محیط روستایی موجب اشتغال و رونق روستاها می شود.
رحمانی فضلی در فراز دیگری از سخنان خود در جمع مدیران سازمان شهرداریها، یادآور شد: مغز متفکر هر سازمانی معاونت برنامهریزی است. در این عرصه باید ضمن مرور روند اقدامات از گذشته تا حال، برنامهها و پروژههای کاربردی با هدف رفع مشکلات حوزه کاری شهرداریها و دهیاریها طراحی شود و برای هرکدام دستورالعملی تدوین و بر اساس آن تقسیم کار شود.
وزیر کشور همچنین بر لزوم آموزشهای موثر و کاربردی اشاره کرد و گفت: از ظرفیت شبکههای استانی صدا و سیما برای معرفی شهرداریها و دهیاریها و ارائه آموزش به تمامی شهروندان استفاده شود.
رحمانی فضلی همچنین تاکید کرد: باید بر سفرهای خارجی و دورههای آموزشی خارجی و دستاورد آنها نظارت شود، همچنین میتوان از تکنولوژیهای جدید درمسیر تبادل تجربیات و آموزش بیش از پیش بهره برد تا ضمن کاهش هزینهها، در زمان نیز صرفه جویی شود.
وی همچنین به اقدامات عمرانی و توسعهای معاونت عمرانی وزارت کشور برای تسهیل عبور و مرور، افزایش رفاه و بهبود شرایط اسکان زائران اربعین اشاره کرد و گفت: به برکت اربعین اقدامات خوبی در حوزه های عمرانی، فرهنگی و اجتماعی در استانهای مرزی مسیر مسافرین اربعین انجام شد که آثار و ثمرات زیادی برای مردم این استانها نیز دارد.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: این جلسات به صورت دوره ای با هدف گزارش گیری از تمام بخشهای سازمان های امور شهرداری و دهیاری و معاونت عمرانی وزارت کشور دنبال خواهد شد.
جمالی نژاد معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور و رئیس سازمان امور شهرداری ها و دهیاری ها نیز در این نشست با اشاره به اینکه از ابتدا بر چابکی، پرتوان و شبانه روزی بودن این سازمان تاکید شده است، اظهار کرد: این سازمان مغز متفکر شهرداری ها و دهیاری های سراسر کشور است که وظیفه تصمیم سازی، تصمیم گیری و سیاست گذاری را دارد و کوچکترین اقدامات این سازمان می تواند تاثیرات بسیاری در کشور داشته باشد./
نظر شما