به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری شبستان، «محسن هاشمی» در جلسه امروز شورا با اشاره به پایان دومین سال دوره پنجم شورای شهر تهران گفت: مسئولیت نیمه دوم شورای پنجم سنگین تر است و جز با لطف الهی نمی توان این امانت سنگین نمایندگی مردم را به مقصد رساند.
رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه با حمایت و پشتوانه مردمی شورای پنجم عملکرد قابل دفاع و قابل قبولی داشته است، خاطرنشان کرد: شورای پنجم در دو سال نخست فعالیت خود 160 جلسه رسمی و به صورت علنی برگزار کرده است که 270 مصوبه را به تصویب رسانده است. همچنین تصویب برنامه سوم توسعه شهر تهران و ارایه 423 تذکر از وظایف سیاستگزاری تقنینی و نظارت شورای شهر بوده که در این مدت انجام شده است.
وی شفافیت و محرم بودن شهروندان در روند تصمیم گیری شورا را یکی از دستاوردهای مهم شورای پنجم عنوان کرد و گفت: هیچ تصمیم گیری ای بدون اینکه مذاکرات و ادله موافقان و مخالفان با افکار عمومی در میان گذاشته شود، اتخاذ نشد و تنها جلسه غیر علنی شورا به دلیل ارایه و بررسی گزارش محرمانه نهادهای نظارتی تشکیل شد که در آن جلسه هم مصوبه ای تصویب نشد.
هاشمی ارایه جزییات آرای مثبت یا منفی اعضای شورای شهر تهران در معرض اصحاب رسانه را گام بزرگ دیگری برشمرد و گفت: شورای شهر تهران پیش از سایر نهادهای قانونگزار در کشور از جمله مجلس این موضوع را علنی کرد و جز در مواردی که قانون صراحت دارد، رای نمایندگان شورای شهر قابل رویت است.
وی صیانت از فضای سبز و باغات تهران و جلوگیری از بلعیده شدن این میراث طبیعی به وسیله مجتمع های تجاری و مسکونی را از مطالبات شهروندان تهرانی عنوان کرد و گفت: با لغو مصوبه برج باغ و تصویب طرح خانه باغ این دغدغه شهروندان نیز به نتیجه رسید و طرح خانه باغ به تایید شورای عالی معماری و شهرسازی رسیده است.
رییس شورای اسلامی شهر تهران مبارزه با رانت و حفظ حقوق بیت المال را از دیگر انتظارات شهروندان تهرانی از لیست امید عنوان کرد و گفت: در این مسیر علاوه بر پیگیری پرونده های پیشین در جهت احقاق حقوق شهرداری تهران شورای پنجم با مصوبه واگذاری هرگونه دارای ملکی شهرداری به صورت ترجیحی اعم از بهره برداری یا تملک را منوط به تصویب در صحن شورا اعلام کرد که این اقدام باعث شد تا مسیر بخش بزرگی از تولید رانت در مدیریت شهری مسدود شود.
هاشمی رویکرد انقباضی مدیریت شهری را از دیگر راهبردهای شورای پنجم برشمرد و گفت: با وجود تورم 70 درصدی طی دو سال اخیر بودجه شهرداری تهران در سطح 18 هزار میلیارد تومان نگه داشته شد که با توجه به شرایط اقتصادی کشور رکود صنعت ساختمان و کاهش منابع مالی شهرداری اما چاره ای جز این نداشتیم و از طرفی بین حوزه های درآمد و هزینه تعادل برقرار کردیم.
رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه کارنامه شورای پنجم و مدیریت شهری در این دو سال خالی از اشکال و بی نیاز به نقد نیست، گفت: بی ثباتی و تغییرات مکرر مهمترین آسیب مدیریت شهری در این دوره بود که منجر به انتخاب سه شهردار و دو سرپرست از سوی شورای پنجم شد که طبیعی است این تغییرات باعث تلاطم و تغییر در مدیریت های بدنه شهرداری تهران شد و آثار منفی در عملکرد و برنامه ریزی درازمدت برای شهر به دنبال داشت.
هاشمی به بخشی از اهداف محقق نشده حوزه های تخصصی شورا اشاره کرد و افزود: در حوزه معماری و شهرسازی با وجود آنکه اقدامات کمیسیون برای جلوگیری از شهرفروشی و پایبندی به طرح تفصیلی و لغو مصوبه برج باغ ها، پیگیری ایمن سازی برج ها، تشکیل حساب کاربری شهرسازی برای شهروندان، صیانت از اراضی مزروعی و سبز شهر دستاوردهای مثبتی تلقی می شود اما تحقق اهداف برنامه در نوسازی بافت های فرسوده به پیگیری و حمایت بیشتری از سوی شورا نیاز دارد.
هاشمی یادآور شد: صیانت از باغ ها و فضای سبز، بهبود وضعیت سلامت شهری، رفع برخی معضلات مانند سپیدبالک ها، ایجاد سامانه پسماند و فضای سبز و نظارت بر وضعیت پیمانکاران خدمات شهری شورا، بهره برداری زیرساخت های مناسب در مترو، تکمیل بخشی از پروژه های نیمه تمام عمرانی، ارایه گزارش تفریغ سال 93، تدوین برنامه سوم توسعه شهر تهران، عدم افزایش پرسنل و کاهش سه هزار نفری کارمندان شهرداری، ایجاد تحول در برنامه های کلیشه ای، مناسبتی و موازی کاری فرهنگی، حمایت از صنوف هنری، تکریم چهره های ماندگار فرهنگ و هنر، افزایش سرانه و زمان ورزش شهروندان، برگزاری موفق و آزاد انتخابات شورایاری ها به صورت الکترونیکی برای نخستین بار در کشور از جمله دستاوردهای شورای شهر در بخش های مختلف بوده است.
نظر شما