به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان: «طاهر موهبتی» در برنامه روی خط خبر درباره آیین نامه ارزیابی وسع و برخورداری از یارانه دولت برای بیمه سلامت فراخور درآمد افراد افزود: یکی از ماموریتهای اصلی سازمانهای بیمهگر این است که جمعیت تحت پوشش خود را افزایش داده و به نقطه حداکثر برساند. برای انجام این موضوع موانعی وجود دارد، یعنی اگر کسی بیمه اختیاری دارد یا میتواند روی تخت بیمارستان بیمه شود، نیازی به بیمه شدن نمیبیند. در نتیجه برای این موضوع قانونی تصویب شد که همه افراد جامعه بیمه اجباری شوند و استفاده از بیمه اجباری به تصویب آیین نامهای موکول شد که باید توسط دولت تصویب میشد. این آیین نامه هفته گذشته در هیات دولت به تصویب رسید.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ادامه داد: افراد برای انجام این کار ابتدا در سایت سازمان بیمه سلامت یا دفاتر پیشخوان، ثبت درخواست میکنند و این درخواست توسط وزارت رفاه بررسی میشود تا توان مالی متقاضی مشخص شود. سازمان بیمه سلامت در این زمینه فقط سوال میکند و وزارت رفاه اعلام میکند که افراد در چه گروه درآمدی یا دهک درآمدی قرار دارند تا میزان حق بیمه پرداختی یا رایگان بودن آن مشخص شود.
موهبتی بیان کرد: مردم از این فرصت برای بیمه شدن خود استفاده کنند. البته آیین نامه بیمه اجباری هنوز ابلاغ نشده و احتمالا در ۳ تا ۴ روز آینده و دستورالعملهای آن تا ۴۵ روز آینده ابلاغ خواهد شد. موضوع ارزیابی وسع به یکی از مشکلات کشور خاتمه میدهد، زیرا برخی افراد با وجود توانایی مالی و فقط به خاطر اینکه ساکن روستاها بودند از بیمه رایگان استفاده میکردند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت اظهار داشت: بر اساس اطلاعات مرکز آمار ۱۰ درصد مردم بیمه ندارند، اما پیش بینی میشود ۶.۵ تا ۷ میلیون نفر در کشور فاقد دفترچه بیمه باشند و تعدادی هم دو دفترچهای هستند. البته حدود ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار همپوشانی بیمهای داشتیم که سال گذشته ۲ میلیون همپوشانی بیمهای با سازمان تامین اجتماعی رفع شد و باید توجه کرد که مهمتر از رفع همپوشانی، عدم ایجاد همپوشانی جدید است که در حال حاضر این کار انجام میشود.
نظر شما