خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: دومین دور گفتوگوهای دینی اسلام و هندوئیزم، دوشنبه ۴ شهریور با همکاری مركز گفتوگوی اديان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
در این نشست «غلامرضا اعوانی» طی سخنانی با بیان اینکه عدل به معنی قرار دادن هر چیزی در جای خود است و معنی دیگر آن این است که نباید به کسی ستم کرد، اظهار کرد: سنت خدا در جهان بیرون و درون ما ظاهر میشود. ادیان نیز ظهور سنت الهی هستند و این سنت به علم بر میگردد. عدالت، کمال حکمت است و اسلام به سوی صلح جهانی دعوت میکند، چون همه ادیان را باور دارد.
استاد دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه اعتقاد به همه ادیان ابراهیمی در اسلام واجب است، ادامه داد: اسلام همه مردم جهان را دعوت به پرستش خدای یگانه میکند که هر دینی را شامل میشود که همگی به حکمت الهی بر میگردند. اسلام مدافع صلح جهانی است و ادیان را به حکمت الهی باز میگرداند.
صلح و عدالت برای هم و هر دو برای حق هستند
همچنین در ادامه «فتحالله مجتبایی» طی سخنانی اظهار کرد: تا زمانی که صلح در بین ما حاکم نباشد، در عالم خارج محقق نمیشود. ظلمها در جوامع به دلیل این است که در داخل ما صلح وجود ندارد. در بین هندوها مفهوم صلح به معنی بیآزاری است. آنها معتقد هستند که بزرگترین گناه آزار رساندن به گیاه، حیوان یا انسان است و این موضوع یک اصل اساسی به شمار میرود.
این چهره ماندگار با بیان اینکه هندو یک دین است که جلوههای مختلفی دارد، گفت: مفهوم دیگری از صلح که سابقه دیرینه در هند دارد، «درما» است که قانون ازلی حاکم در کل عالم است. صلح بدون قانون، صلح نیست. قانون بدون صلح هم معنی ندارد. صلح و عدالت برای هم و هر دو برای حق هستند.
وي تصریح کرد: تاکنون ندیدهام که هند به کشوری حمله کند و همیشه رویکرد دفاعی داشته است. در اسلام هم همین گونه است و تا زمانی که به مسلمانان ظلم نشده، به چنین عملکردی دست نمیزنند.
در ادامه حجتالاسلام «حميد پارسانيا»، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در سخنرانی خود، بيان كرد: در حوزه حكمت اسلامی، مسئله عدالت بسيار مهم است و دارای بعد فردی و اجتماعی است. عدالت اجتماعی قبل از اينكه در جامعه محقق شود در فرد نيز، محقق میشود. اجرای بين حكمت و حقيقت با عدالت در رفتار عادلانه است كه صلح برقرار میشود.
نظر شما