نجمالدین جباری، دبیر علمی نخستین همایش ملی اردلانشناسی به خبرنگار شبستان در سنندج گفت: 96 مقاله از شهرهای تهران، اصفهان، تبریز، کرمانشاه، ایلام، ارومیه، هولیر، سلیمانی، دهوک، بوکان، سقز، بانه و سنندج به دبیرخانه همایش رسیده که 23 مورد آن در همایش ارائه شده و بقیه مقالات هم در کتاب ویژه همایش چاپ و ارائه میشود.
وی افزود: هفت مقاله از شهرهای هولیر، سلیمانیه و دهوک به دبیرخانه این همایش رسیده که پنج مورد آن در همایش ارائه میشود و دو مورد دیگر نیز در کتاب ویژه همایش به چاپ میرسد.
دبیر علمی نخستین همایش ملی اردلانشناسی با اشاره به اهداف برگزاری این همایش ادامه داد: بررسی تأثیرهای حکمرانی خاندان اردلان بر فرهنگ و ادب و معماری و شهرنشینی در کردستان و بررسی روابط حکمرانان اردلان با حکومتهای ایران و میرنشینهای کردستان از اهداف اصلی برگزاری این همایش ملی است.
این مقام مسئول، ظهور اردلان، اردلان و ایلخانان، اردلان و تیموریان، اردلان و صفویان، اردلان و زندیه، اردلان و افشاریه، اردلان و قاجاریه، اردلان و عثمانی، تعامل و تقابل اردلان با بابان، تعامل و تقابل اردلان با میرنشینهای مجاور و عشایر و ایلات، سیر تاریخنویسی در دوره اردلان، نظام حکومتی و ایالات و دیوان و قشون در حکمرانی اردلان، فرجام اردلان، دارالعلم اردلان، عرفان و علوم شرعی در دوره اردلان، معماری و شهرسازی منطقه اردلان درشهرهای اردلانی، تعامل انسان و محیط در دوره اردلانها، زبان و ادب کردی در حوزه جغرافیایی اردلانها اقتصاد و معیشت در دوران حکمرانی اردلان ناموران خاندان اردلان را از محورهای کلی این همایش برشمرد.
جباری، همچنین سبکشناسی آثار ادبی در دوران اردلانها، بازنمایی ویژگیهای فرهنگی در آثار ادیبان دوره اردلان، فولکلور و فرهنگ عامه در دوران اردلان، ویژگیهای زبانشناختی آثار دوران اردلان و گونه کردی اردلانی در پیوستار زبان کردی را از محورهای بخش ادبیات اردلانیها ذکر کرد.
وی همچنین تصریح کرد: منصور رحمانی، عبدالله رسولنژاد، بختیار سجادی، محمدابراهیم زارعی، هوشمند علیزاده، ماجد مردوخروحانی، هادی رضوان، اسعد شیخاحمدی ، اسعد اردلان، جمال احمدیآئین، نوید نقشبندی، یادگار کریمی، ابراهیم بداخشان و امید نیجی داوران این همایش بودند که مقالات را مورد بررسی قرار دادند.
پایان پیام/
نظر شما