خبرگزاری شبستان: قریب به پنج سال پیش دانشآموزان کلاس دوم ابتدایی شهید رحیمی روستای درودزن در فاصله یکصد کیلومتری شیراز با یک داستان غم انگیز روبرو شدند که به خاطر سهل انگاری آموزش و پرورش و مدیر مدرسه 45 دقیقه در آتش علاالدینی که هنوز در مدارس آن منطقه وجود دارد، سوختند و آتش ندانم کاری برخی از مسئولین را به جان خریدند.
در روز 26 مهر امسال طی مراسمی که بیشتر به یک سرمونی خنده دار شبیه بود، دیه این دانش آموزان پرداخت شد، اما در طول این ایام دانش آموزان پولی ندیدند و این سریال مثل سریال های کش دار صدا و سیما فقط به پیام بازرگانی نیاز داشت.
به گفته برخی از مسئولین آموزش و پرورش دیه پرداخت شده است اما واقع امر این است که هرکدام از این دانش آموزان به اندازه مشکلشان دیه دریافت کردند؛ این سریال کش دار به گونه ایست که حتی حاضر نشده اند در طول این مدت این مشکل را رفع و اندازه دیه را مشخص کنند تا خانواده و دانش آموزان از مشکلات کمتری برخوردار باشند.
این درحالی است که برخی از دانش آموزان این مدرسه آتشین 35 بار مهمان اتاق سبز عمل بوده اند که این حرف به زبان آسان است، از هزینه های درمانی که بگذریم، درد امان بیمار را می برد و انتظار سلامتی امان خانواده را؛ این دانش آموزان همه زندگی خود را گذاشته اند در مقابل چیزی جز بیماری و رنج دریافت نکرده اند، برخی از آنان آرزو دارند انگشتانی داشته باشند تا بتوانند کارهای خود را انجام دهند، آنان هیچ گاه خاطره شوم آتش سوزی و گرفتار شدن در این آتش را از یاد نمی برند و یکی از دانش آموزان به خبرنگار شبستان می گوید: دیه برای من سلامتی ام می شود!!!
در طی این پنج سال با وجود پیگیری های وکیل این کودکان و انتشار گزارش هایی از وضعیت آنان پرداخت دیه این کودکان مدام به تعویق میافتاد و این دانشآموزان هنوز با زخم آتش میسوختند و میساختند، خانواده های این دانش آموزان معتقدند ترمیم سوختگی صورت نیاز به ده ها بار عمل جراحی دارد و گاهی این درمان ها بیش از 10 سال طول میکشد.
این در حالی است که دادگستری شهرستان مرودشت فارس، چند روز پیش تاخیر در پرداخت دیه دانشآموزان سوخته درودزن را ناشی از اشتباه آموزش و پرورش عنوان کرد و مدیرکل تعاون و پشتیبانی این وزارتخانه اشتباه قاضی پرونده را در محاسبه میزان دیه، دلیل این موضوع دانست.
واقعیت اینست که دادستان مرودشت در هنگام اجرای حکم متوجه شده است که قاضی پرونده به اشتباه، میزان دیه دانش آموزان را بدون احتساب قاعده "2 برابری دیه مرد نسبت به زن" به طور یکسان و به ارزش هفت میلیارد و 90 میلیون ریال محاسبه کرده است و با توجه به قطعی و غیرقابل اعتراض بودن حکم، آموزش و پرورش نیز قانون را ملاک قرارداده و همان مبلغ را پرداخت کرده است.
سال گذشته عبدالرزاق موسوی، وکیل این هشت دانشآموز اعلام کرده بود، آموزش و پرورش مقصر اصلی حادثه آتشسوزی مدرسه روستای درودزن شناخته شده است، بعد از تنظیم کیفرخواست در رابطه با این دانشآموزان و ابلاغ آن به شعبه 102 دادگاه عمومی جزایی، مشخص شد مقصر اصلی این حادثه آموزش و پرورش است و باید دیه این دانش آموزان را به طور کامل پرداخت کند.
اما وکیل آنان میگوید: هزینههای درمان این دانش آموزان خصوص در بحث جراحی ترمیمی بسیار بیشتر از مبلغ دیه ای است که به آن ها توسط آموزش و پرورش پرداخت میشود و مسئولان امر باید برای این مشکل فکری اساسی کنند.
والدین کودکان حادثه دیده نیز پیش از این گفته بودند که مسئولان وزارت آموزش و پرورش فقط یک بار برای عیادت از کودکان مراجعه کردند و بچه ها را از نزدیک دیدند اما هیچ دادگاهی برای پرداخت دیه از آنها دعوت نکرد.
بهنام باقری، رئیس دادگستری شهرستان مرودشت امروز با اشاره به اینکه چکهای دیه دانشآموزان سوخته درودزن به خانواده های آنان تحویل شد، به خبرنگار شبستان گفت: این اتفاق پس از پنج سال انتظار توسط دادگستری مرودشت عملیاتی شد.
وی افزود: روند پرداخت دیه دانشآموزان طولانی شده است، اما این امر متوجه دستگاه قضایی نیست و دادگستری به موقع احکام را صادر کرده بود، با پیگیریهای دستگاه قضایی و شرکت بیمه و آموزش و پرورش دیه کامل مرد به شش نفر از دختران و دو نفر از پسران این حادثه پرداخت شد.
رئیس دادگستری شهرستان مرودشت اضافه کرد: اگرچه مبلغ پرداختی شاید نتواند جبران خسارت بزرگی که یک عمر این دانشآموزان را آزار میدهد جبران کند، اما ما به وظیفه قانونی عمل کردهایم.
نرگس حیدری یک میلیارد و 377 میلیون ریال، پریسا طاهری یک میلیارد و 281 میلیون ریال، لیلا کهن یک میلیارد و 480 میلیون ریال، رضا حقیقی 695 میلیون و 700 هزار ریال، محمد حسن شیرویه 713 میلیون و 200 هزار ریال، مریم نوروزی 306 میلیون ریال، فاطمه کرمی 681 میلیون ریال و سمانه عظیمی 960 میلیون ریال است.
پایان پیام/
نظر شما