به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ دکتر حشمت الله قنبری جمعه شب (8 شهریور) در ویژه برنامه «مردان آسمانی» به مناسبت بزرگداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر در مسجد امام حسین (علیه السلام) خیابان مهدیه گفت: آنچه که از معانی قرآن و روایات در اختیار ماست اینگونه دلالت دارد که دین اسلام و دولتمردی و دولتمداری و تأسیس دولت از وظایف محوری اهل ایمان است.
استاد دانشگاه و کارشناس تاریخ اسلام افزود: اگر فرآیند تأسیس دولت برپایه مبانی دینی و ارزش ها و هنجارهای پذیرفته شده انجام گیرد همه حقایق الهی با یک هویت عمیق و دقیق ظهور پیدا می کند.
وی با بیان اینکه غدیر خم، یک ماجرای شگفت است و یکی از علت های اصلی مبتلا شدن امت اسلامی در بین مذاهب مختلف و امامیه، نابرخورداری و عدم درک از حقیقت تابناک غدیرخم است.
دکتر قنبری با اشاره به اینکه سکه اسلام دو رو دارد، اینگونه گفت: یک روی آن غدیرخم و یک روی آن عاشورای محرم الحرام است که اگر این مدت را آخر سال قمری، فارغ از سنوات، بردارید اولین دریافتی که حاصل می شود اینکه اگر مردم و بندگان خدا ذیحجه را درست درک نکنند و غدیرخم را فهم نکنند در دهم محرم کارشان به امام کُشی می رسد؛ لذا روز غدیرخم روز نبرد بود، یک جنگ پیچیده دقیق حسابگرانه ای که همه اجزا کفر و نفاق اول شخصیت نبی اکرم را نشانه گرفت.
وی افزود: در هرکدام از عبارات خطبه غدیر یک نگرانی و خوفی، هم قبل از حضور در سرزمین خم و هم در حین واقعه و هم بعد آن وجود دارد؛ وقتی نبی اکرم دستور توقف داد مردم پراکنده بودند و این پراکندگی به خاطر اقتضائات پس از حج نبود بلکه یک خط فتنه و نفاق و فسادی بود که به فراست دریافت کردند، لذا اگر علی نبود اجتماع در اطراف نبی شکل نمی گرفت.
قنبری با طرح این پرسش که آیا به خاطر تمرد از غدیر خم موقعیت خلافت امام علی علیه السلام آسیب دید؟ به صراحت بیان داشت: هرگز؛ خلافت علی چیزی نبود که مردم بگیرند؛ لذا غصه ای که نبی داشت، ترس از جان نبود، اما نگرانی نبی اکرم از چه بود؟ از این بود مردم با دست خودشان رویشان را از امامت صالحان برگردانند؛ لذا شما می بینید 25 سال بعد وقتی مردم به طرف علی آمدند، علی گفت" رها کنید مرا و دنبال یکی دیگر بروید"، چون مردم به خاطر تغییر در سبک زندگی، علی را می خواستند که جانشین و وصی عثمان باشد.
وی ادامه داد: وقتی مردم بیعت کردند امام علی در جایگاه حکومت قرار گرفت و خطبه خواند، وسط خطبه علی گفت: شما تا حالا کجا بودید؟، اینقدر این سوال مهم بود که علی خطبه را تعطیل کرد و این خطبه بر اصل موضوع غلبه پیدا کرد و حضرت با همه سخاوت و عظمت سکوت نکرد و پاسخ داد و بیان می کند همان روز آینده تاریخ را لباس برای صالحان است، اگر رأی دادید و آدم ناسالم روی کار آمد، جامعه دچار ناسالمی می شود.
استاد دانشگاه اظهار داشت: امام علی علیه السلام در جایگاه حکومت مخالفین را مورد اهانت قرار نمی دهد و می فرماید "حکومت شایستگی و استاندارد می خواهد».
وی با یادکردن از شهیدان رجایی و باهنر و اینکه زمامداری آن ها طول نکشید اما نمره این بزرگواران در سایه استانداردهای دینی است؛ افزود: امام می فرماید"حواستان را جمع کنید"، چون مردم حق ندارند به طرف ناصالحان روند،اگر این اتفاق افتاد کام مردم از فیض علی ناکام می ماند.
قنبری با اشاره به فرمایش حضرت علی تأکید کرد: دولت باید از خود صیانت کند دولت یک بخش انشعابی ملت و به موازات ملت نیست، این کشور ولی دارد و وقتی نگاه می کنید صولت استکبار از ابهت رهبر به لرزه می افتد لذا باید در سایه ولایت قرار داشت و حرف خلاف ولایت زدن باعث ناکارآمدی می شود، دولت باید با معیاری که دین داده است اداره شود و مردم پای همین اعتقادات خواهند بود.
نظر شما