به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ محمدصادق بصیری امروز (10 شهریور) در همایش مسئولان امر به معروف و نهی از منکر ادارات استان گفت: شعار این همایش و هفته، «نهضت حسینی؛ مطالبه گری و مسئولیت اجتماعی» است.
معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمان قیام عاشورا را مطالبه بر حقی دانست که اتفاق افتاد و گفت: انگیزه امام حسین (علیه السلام)همانگونه که پیش از خروج از مدینه به برادر خود فرمودند، احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر بود و در اغلب سخنان آن حضرت در عاشورا و قبل از آن، حقوق مردم مورد تآکید است تا نقش مردم و حق آنان محفوظ بماند.
وی ابراز داشت: در فریضه امر به معروف و نهی از منکر، نقش مردم و مراقبت بر حاکمیت و مسئولان مهم است و باید بدانیم که امر به معروف و نهی از منکر، یک فریضه عبادی، اجتماعی و سیاسی است.
بصیری در ادامه با اشاره به اینکه ریشه کلمه معروف از عرف است و واژه عرف و مشتقات آن در قرآن 71 بار آمده؛ به فرمایشی از مقام معظم رهبری که «تمام کارهای نیک و جهاد در راه خدا در کنار امر به معروف چیزی نیست» اشاره و اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر، یک فریضه بسیار بزرگی است که امام باقر نیز درباره آن فرمودند" راه انبیا و صالحان است و واجبی بسیار بزرگ و راه ها به آن ایمن می شود و کار و کسب حلال پا می گیرد و زمین آباد می شود و کارها سامان می گیرد».
وی افزود: در جامعه اسلامی امر به معروف و نهی از منکر به تعبیری واجب فراموش شده تلقی می شود که باعث نگرانی است؛ اگر تقوا را به عنوان بالاترین خصلت در نظر بگیریم، امر به معروف و نهی از منکر نیز می تواند بالاترین خصلت را داشته باشد.
معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمان با اشاره به هشدار امام علی (علیه السلام) در نهج البلاغه که فرمودند"اگر امر به معروف نکردید اشرار بر شما حاکم می شود که اگر دعا هم کنید فایده ای نخواهد داشت" و با تأکید بر آیاتی از قرآن گفت: کار خیر در اصل به معنای برگزیدن است لذا باید به سوی بهترین ها دعوت کنید.
وی با متذکر شدن این مطلب که جامعه سرنوشت مشترک دارد؛ افزود: در جامعه زمینه منکر وجود دارد، بنابراین ما در این راستا یک وظیفه فردی و یک وظیفه اجتماعی داریم و امر به معروف و نهی از منکر، کار روشنی است و هیچ ابهامی در آن وجود ندارد و یکی از بهترین فرائض است که باید انجام شود.
بصیری بر لزوم آموزش در خصوص روش های فریضتین تأکید کرد و ادامه داد: به بعضی مصادیق باید توجه کنیم، لازم نیست که دستگاه ها در جهت امر به معروف کاری انجام دهند همین که کار خود را انجام می دهند یعنی انجام فریضه است؛ اگر دستگاه های اداری مصداق ها را خود دارند چه بهتر و مورد تشویق هم قرار می گیرند و اگر نبود از طرف ستاد، مصداق معرفی می شود.
وی بحث بد حجابی و بی حجابی را بر اساس تحقیقات، در ردیف پنجم دانست و گفت: امیدوارم موضوع قانون مداری و نظم و مسائل اخلاقی و حرفه ای در ادارت به طور جدی در پیش گرفته شود.
نظر شما