به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، آیتالله «سید احمد علمالهدی» شامگاه(۹ شهریور) در مراسم عزاداری شب اول ماه محرم که در حرم امام رضا (ع) برگزار شد، ضمن تسلیت فرارسیدن ایام عزاداری شهادت سید و سالار شهیدان، با تاکید بر اینکه زیارت و عزاداری برای اهلبیت (علیهالسلام) باید با معرفت همراه باشد، گفت:شرایط پذیرش زیارت، داشتن معرفت به حق اهلبیت (ع) است.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی با تأکید بر اینکه اشک بر سیدالشهدا باید از روی عشق باشد، ادامه داد: عزیزان، به شرطی که اشک از روی عشق باشد، اشک برای حسین (ع) باشد، یک آدمِ کشته و یک زنِ اسیر را توهم نکنی و برای او اشک بریزی، حسین را بشناسد، عاشقش بشود و بهقدری که برایش یک قطره اشک بریزد، راه و جادهاش میشود مسیر ابیعبدالله (ع).
وی با بیان اینکه اگر از گناه، انحراف و نفسانیات دست بکشی، به راه دیگر میروی که انتهای آن بهشت است، گفت: معنای این حدیث این نیست که در زندگی هر کار کردم روز عاشورا یک قطره اشک بریزم و مرا به بهشت ببرند، مقصود اشکی است که از روی عشق بر وجود من حاکم میشود، جاری شدن اشک از چشم تو، تو را در راهی قرار میدهد که هم مظالم گذشتهات جبران میشود و هم در مسیری قرار میگیری که آخر آن بهشت است.
آیتالله علمالهدی با طرح این سؤال که امام حسین (ع) برای چه قیام کرد، افزود: آیا برای براندازی حکومت قیام کرد و آیا برای براندازی حکومت، امام حسین (ع) باید این هزینه سنگین را میپرداخت، هزینهای که امام حسین (ع) دادند هزینه کمی نبود، حجت بالغه الهی را تکهتکه کنند، سر از بدن جدا کنند و بدن را زیر سم اسب بکوبند، این جنایت و این اهانت هزینه کمی نیست.
امام جمعه مشهد با بیان اینکه شهدای کربلا آدمهای عادی نبودند، اظهار کرد: امام حسین (ع) در رابطه با علیاکبر میفرمایند «کسی رفت به سمت اینها که از همه خلق به پیامبر شبیهتر بود»، چنین فردی برود فدایی شود، هزینه است، یکایک شهدای کربلا را در نظر بگیرید، حتی کسانی که وابسته به بیت عصمت و طهارت نبودند، از نظر تقوا، دیانت، اندیشه، اوج خداباوری، عرفان و دلدادگی به خدا، شخصیتهای برجستهای بودند، اینها هزینه بشوند که یزید حکومت نکند، این خیلی هزینه سنگینی است.
عضو مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: این جملهای که بر سر زبآن همه میشنوید که «اگر قیام امام حسین (ع) نبود، اسلام و دین باقی نمیماند»، یعنی چه، یعنی اگر امام حسین (ع) کشته نمیشد، مگر با کشته و اسیر شدن، اسلام میماند، این حرفها نیاز به تبیین و بحث دارد، این مسئله باید در عمق جان و فکر شما قرار بگیرد که اصلاً کاری که پیغمبر کرد، آن کار چه شد، بعد از پیغمبر به کجا رسید و امام حسین (ع) در مقابل چه چیزی قیام کرد.
وی انحراف رهبری امت از خط ولایت را عامل قیام سیدالشهدا دانست و گفت: امام حسین (ع) برای خلافت و حکومت قیام کرد یا در مقابل یک انحراف در مسیر رهبری امت؟ پیامبر کاری کرد که مردم فهمیدند دیگر شکم و پول ارزش نیست، دیگر زندگی مادی ارزش نیست که برخی آن را نپذیرفتند.
آیت الله علم الهدی با تأکید بر اینکه قیام سیدالشهدا (ع) در مقابل انحراف ارزشهای اسلامی بود، تصریح کرد: جریان انقلاب پیغمبر با انحراف رهبری از خط امامت دچار ارتجاع شد، سیدالشهدا مقابل این ارتجاع قیام کرد، این را امام حسین بخواهد به انقلاب پیغمبر برگرداند، هزینهای میطلبد که باید عزیز و خودش را بدهد، بالاترین هزینه را تحمل کند تا این انقلاب از ارتجاع نجات پیدا کند و اگر این نبود، امروز ما دین نداشتیم و از ارزشهای اسلام خبر نداشتیم.
نظر شما