«برادرها می میرند» مخاطب را درگیر می کند

نیک آمیز با بیان اینکه اکثر کارهای هنری با محوریت دفاع مقدس تکراری شده است، گفت: نمایش «برادرها می میرند» علاوه بر احساس، فکر مخاطب را نیز درگیر می کند.

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی- مریم داوری: نمایشی دفاع مقدسی با عنوان «برادرها می‌میرند» به نویسندگی«رسول بانگین»، کارگردانی «کامبیز نیک‌آمیز» و تهیه کنندگی «فاطمه جودکی» از 27 مرداد در تماشاخانه ماه حوزه هنری هر شب اجرا می شود. گفتگویی با کارگردان این نمایش ترتیب دادیم که بدین شرح است:

 

گویا در حوزه هنری خودتان تماشاخانه ماه را انتخاب کردید و حاضر با اجرای نمایش در سالن بزرگتر نشدید. چرا؟

سالن ماه ظرفیت 40، 50 نفر را دارد. پیشنهاد دادم که این سالن را در اختیارمان قرار دهند زیرا می خواستم در این فضای جمع و جور حس مخاطب و بازیگر بهتر بهم منتقل شود.

 

 نمایش «برادرها می میرند» چندمین کار دفاع مقدسی شماست که کارگردانی کردید؟

این کار نخستین کار در حوزه دفاع مقدس است که کارگردانی کردم. قبلا با همکاری جواد هاشمی کارهای دفاع مقدسی انجام دادم اما به عنوان بازیگر بودم که نقش های کوتاه یا بلندی را ایفا کردم.

 

آیا مشکلی برای اجرای نمایش داشتید؟

بله . بزرگترین مشکل این بود که باید ثابت می کردم این کار، کار ضد جنگ نیست. خوب شد که در ابتدا متن را نخواندند و قرار شد بیایند و بازبینی کنند. بازبینی را دیدند و نمایش اصلاحیه خورد . یک ماه تمرین کردیم و دوباره بازبینی شد و خوشبختانه مورد قبول قرار گرفت. مشکل دیگر سالن نمایش است. اگر بخواهیم در سالن دولتی کار کنیم باید انتظار زیادی بکشیم برای همین ترجیح می دهیم در سالن خصوصی اجرا داشته باشیم.

 

حمایتی برای اجرای نمایش «برادرها می میرند» داشتید؟

کوروش زارعی گفت کاش این متن را انتخاب نمی کردی اما به ما کمک کرد و کیانوش ایازی و امیر حسین شفیعی نیز به ما کمک کردند. حوزه هنری تماشاخانه ماه را در اختیار ما قرار داد. برای اجرا از نهادی هزینه دریافت نکردیم و از جیب خود خرج کردیم.

 

نمایش هایی با محوریت دفاع مقدس را چگونه ارزیابی می کنید؟

در مورد کار در زمینه دفاع مقدس در درجه اول باید بدانیم که می خواهیم به مردم چه بگوییم و هدفمان چیست. متاسفانه اکثر کارهای دفاع مقدسی روتین شده است اینکه فردی به جبهه می رود و شهید می شود. کارهای دفاع مقدسی باید حرفی برای گفتن داشته باشد. ما شهدای بسیاری داریم که هنوز نمی شناسیم و این عزیزان گمنام باقی ماندند چون ما آنها را معرفی نکردیم. بساری از مشکلات خانواده های رزمندگان دوران دفاع مقدس و همچنین تبعات جنگ بیان نشده است و همه اینها جای کار دارد.

 

و حرف آخر؟

از مردم تقاضا دارم که کار دفاع مقدسی را بد ندانند. خیلی از کارهای دفاع مقدسی حرف برای گفتن دارد. دعوت می کنم که نمایش«برادران می میرند» را ببینند و اگر تا 48 ساعت ذهن و فکرشان درگیر نشد، بگویند که من کارگردان خوبی نبودم. این نمایش علاوه بر احساس، فکر مخاطب را هم درگیر می کند. این نمایش از روی داستانی واقعی ساخته شده است و من نخواستم به هر قیمتی اشک مخاطب را در آورم بلکه می خواستم مخاطب را به فکر وادار کنم. روی فروش این کار سرمایه گذاری نکردیم. از جیب خود خرج کردیم و به فکر برگشت سرمایه نبودیم. ما فقط دوست داریم این کار دیده شود.

 

گفتنی است، نمایش«برادرها می‌میرند» به نویسندگی رسول بانگین و کارگردانی کامبیز نیک‌آمیز از 27 مرداد تا 15 شهریور هر شب  ساعت 18:30 در تماشاخانه ماه حوزه هنری به روی صحنه  می رود.

 

کد خبر 828480

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha