بیش از ٨٥ درصد علت مرگ در كشور بیماریهای غیرواگیر است

استوار با اشاره به شیوع بیماریهای غیرواگیر گفت: سالانه چهار تریلیون دلار،هزینه ناشی از بیماریهای غیرواگیر در دنیاست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، « افشین استوار » در سمینار وضعیت سرطان، تهدیدها و فرصت ها در یزد گفت: بیماریهای قلبی- عروقی و بیماریهای روانی بیشترین میزان بار اقتصادی را در دنیا ایجاد كرده و در كشور ما هم در صورت ادامه وضعیت فعلی و شیوع سرطان، تعداد مرگ و میرها تا سال ٢٠٤٠ به میزان دوبرابر افزایش می یابد.
 

وی خاطرنشان کرد: ٨٥ درصد علت مرگ در كشور بیماریهای غیرواگیر است و از حدود ٣٨٠ هزار مرگ در سال، تعداد ٣٠٠ هزار مرگ به علت بیماریهای غیرواگیر رخ می دهد و ٧٦ درصد بار بیماریها به علت بیماریهای غیرواگیر است.
 

وی خاطر نشان كرد: بیماریهای قلبی عروقی، سرطان، بیماریهای مزمن تنفسی و دیابت از عوامل فزاینده مرگ و میر هستند كه در این بین بیماری های قلبی عروقی و سرطان شیوع بیشتری دارند و حجم بالاتری از مرگ و میر را به خود اختصاص داده اند كه ناشی از افزایش سن و امید به زندگی و بهبود وضعیت ثبت بیماریها است و همین عوامل علت اصلی افزایش عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر و بخصوص سرطانها است.
 

دبیر كمیته سرطان وزارت بهداشت در ادامه مهمترین عامل افزایش سرطان را بالا بودن عوامل خطر وقوع این بیماری برشمرد.
 

وی خاطر نشان كرد: در صورتی كه این عوامل خطر كنترل نشود شاهد سالانه ٤٠٠ هزار مرگ در سالهای آتی خواهیم بود.
 

استوار مهمترین راهبرد كشور در سالهای اخیر را تشكیل كمیته ملی پیشگیری و كنترل بیماریهای غیرواگیر برشمرد كه با هدف افزایش هشدار در خصوص ییماریهای غیرواگیر، پاسخگویی تعهدات بین المللی جمهوری اسلامی به عنوان مرجع تصمیم ساز وزارت بهداشت و ایجاد راه حل جهت جلب مشاركت سایر وزارتخانه ها، سازمانها،نهادهای دولتی و غیر دولتی تشكیل شده است.
 

وی خاطرنشان كرد: هدف كلی از تشكیل این كمیته، یكپارچگی در برنامه ریزی و نظارت بر سرطان است و مهمترین دستاورد آن، تدوین سند پیشگیری و كنترل بیماریهای غیرواگیر است كه به تصویب و تایید رییس جمهور رسیده است.
 

استوار كاهش ٢٥ درصدی مرگهای ناشی از بیماریهای غیرواگیر تا سال ٢٠٢٥، كاهش ٣٠ درصدی شیوع مصرف دخانیات، كاهش ٢٥ درصدی شیوع فشار خون بالا و ثابت نگهداشتن میزان بیماری دیابت و چاقی را از جمله اهداف این سند برشمرد كه با اهداف سازمان جهانی بهداشت در سند ملی پیشگیری و كنترل بیماریهای غیرواگیر منطبق است.
 

وی همچنین به تدوین برنامه ملی تشخیص زودرس سرطان اشاره كرد و گفت: در این برنامه، تاكید بر گروههای پرخطر است و سرطانهای سینه، روده بزرگ و دهانه رحم در همان مراحل اولیه، غربالگری شده و به سطوح مورد نیاز ارجاع داده می شوند.
 

استاندار یزد هم در این سمینار، سلامت و امنیت را دو نعمت ارزشمند برشمرد و گفت: این دو از ابعاد اصلی زندگی بشر هستند.
 

محمد علی طالبی افزود: امروزه، سلامت به عنوان یك چالش امنیتی مورد توجه است و شیوع برخی بیماریها در استان مانند سرطان و دیابت نگران كننده است.
 

وی اظهار داشت: هر چند برخی بیماریها در استان شیوع یافته، اما ایجاد محیط روانی مناسب و احساس امنیت، مقوله های مهمی هستند كه باید مورد توجه قرار گرفته و از ایجاد تنش و نگرانی در افكار عمومی خودداری شود.
 

استاندار یزد به مسئولیت دانشگاه و نهادهای مرتبط در سلامت اشاره كرد و گفت: باید برنامه مدون و عملیاتی تدوین شود و با یك برنامه ریزی راهبردی، عوامل سرطان را شناسایی كرد و شیوع این بیماری را كاهش دهیم.
 

طالبی ضمن تاكید بر مقوله آموزش گفت: با توجه به پیشینیه استان یزد و وجود اساتید فرهیخته و باسواد، باید در زمینه آموزش و آگاه سازی مردم در حوزه سلامت تلاش بیشتری صورت گیرد و هموار سازی مسیر سلامت مردم استان جز از طریق همگرایی بین دستگاهها امكانپذیر نیست.

کد خبر 828801

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha