به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، «مجتبی ذوالفقاری» از اعضای کانون فرهنگی هنری محبینالائمه (ع) مسجد قدس اراک، مخترع و عضو هیات علمی دانشگاه اراک، در چهاردهمین جشنواره تقدیر از تعاونی های برتر کشور در سال جاری مورد تقدیر قرار گرفت.
در این جشنواره ۲۷ تعاونی برتر از ۱۴ استان کشور تقدیر شدند که تعاونی «شرکت دانش بنیان تکوین آزمایش پارسه اراک» به مدیریت مجتبی ذوالفقاری از استان مرکزی در بین آن می درخشید.
ذوالفقاری یک فرد مسجدی و از دوران نوجوانی در کانون حضور داشته است موفقیت خود را مرهون الطاف خداوند به واسطه حضور در مسجد می داند او معتقد است برای رسیدن به تکنولوژی های جدید و فناوری های بومی باید توانمندی و پتانسیل های موجود را باور داشت و بر آنان تکیه کرد.
سال 97 نخستین دستگاه خشک کن انجمادی (وکیوم فریز درایر) ساخته دکتر مجتبی ذوالفقاری از اعضای کانون فرهنگی هنری محبین الائمه (ع) مسجد قدس اراک و شرکت دانش بنیان تکوین آزمایش پارسه با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان در پارک علم و فناوری استان مرکزی رونمایی شد.
«مجتبی ذوالفقاری» در خصوص فعالیت های این شرکت به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک گفت: شرکت دانش بنیان تکوین آزمایش پارسه (تاپکو اراک) نخستین شرکت دانشگاهی طراحی و ساخت دستگاههای فریز درایر صنعتی و نیمه صنعتی در ایران است که فعالیت خود را برای ساخت دستگاههای فریز درایر از سال 1392 در دانشگاه اراک آغاز کرده است.
مخترع و عضو هیات علمی دانشگاه اراک با بیان اینکه این شرکت هم اکنون علاوه بر فعالیت دستگاه فریز درایر در دانشگاه اراک کارگاهی فعال در شهرک صنعتی شماره 1 اراک دارد افزود: این شرکت در سال 1393 به عنوان یک شرکت دانش بنیان نوپا از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای طراحی و ساخت دستگاههای فریز درایر صنعتی تایید شد و در سال 1395 توانست در جمع شرکت های دانش بنیان صنعتی کشور قرار گیرد.
ذوالفقاری اظهار کرد: تکنولوژی ساخت و طراحی دستگاه خشک کن انجمادی در انحصار چند کشور محدود غربی است و این موضوع در ایران فقط در سایز بسیار کوچک آزمایشگاهی بررسی شده است و در سایز های بیشتر از ۱۰کیلوگرم هیچ سابقه ای ندارد؛ این شرکت برای اولین بار در ایران طراحی و ساخت دستگاه خشک کن خلا انجماد را در مقیاس صنعتی و با ظرفیت ۱۰۰کیلوگرم انجام داده است؛ کاربردهای روش خشک کن انجمادی در صنایع غذایی، صنایع دارویی، زیستی، پزشکی و صنعت نفت است.
دکتر مجتبی ذوالفقاری عضو کانون فرهنگی هنری محبین الائمه (ع) مسجد قدس اراک خاطرنشان کرد: با بهره برداری از خط تولید صنعتی فریزدرایرهای دارویی و غذایی در اراک سالانه حدود 500 هزار دلار ارز آوری برای کشور به ارمغان آمده است؛ هم اکنون 50 نفر به صورت مستقیم در این شرکت مشغول به کار هستند.
وی به ساخت حمام هوشمند کم مصرف اشاره کرد و گفت: این حمام سال گذشته برای استفاده حضور زائران حسینی در کربلای معلی نصب شد؛ این حمام کم مصرف با تکنولوژی روز ساخته شده و کیفیت حمام در مصارف زیاد هم پایین نمی آید؛ دمای آب روی 47 درجه ثابت تنظیم شده و در صورت موفقیت ورژن های جدید آن نیز ساخته می شود.
این مخترع مسجدی با بیان اینکه در ساخت این تکنولوژی شرکت دانش بنیان تکوین آزمایش پارسه و کارگروه اقتصاد مقاومتی حمایت داشته اند گفت: طی سال های گذشته برای صرفه جویی در آب حمام شیوه های متعددی از جمله تصفیه و استفاده مجدد از آب و افشاندن آب ابداع شده است ولی این حمام هوشمند هم مقرون به صرفه است و برای ساخت آن در حجم زیاد هزینه زیادی لازم نیست.
وی با بیان اینکه شروع کار این شرکت از مسجد و دانشگاه بوده ادامه داد: این شرکت تلاش دارد تمامی نیروهای خود را از بین افراد مقید مسجدی و دانشگاهی جذب و پویای دو سویه بین مسجد و دانشگاه ایجاد کند.
نظر شما