«رضا یدالهی» در گفتوگو با خبرنگار شبستان در همدان گفت: هیئت حسینیه آقاجانی بیگ یکی از قدیمی ترین هیئات همدان است که از قدیم الایام نسل به نسل گذشته و اکنون به دست ما رسیده است.
مدیر هیئت حسینیه آقاجانی بیگ با بیان اینکه سابقه فعالیت این هیئت به بیش از 200 سال پیش باز میگردد افزود: آن زمان که هیئتهای همدان به 7 عدد میرسید ، هیئت آقاجانی بیگ یکی از آن 7 هیئت بود که بعدها این آمار به 12 هیئت و اکنون به 450 هیئت رسیده است.
یدالهی اضافه کرد: هیئت حسینیه آقاجانی بیگ از قدیمالایام تا به امروز، همواره شبهای جمعه، ایام شهادت و ولادت ائمه اطهار، مناسبتهای ملی و 13 روز نخست ماه محرم برنامه داشته و دارد.
وی با بیان اینکه دسته عزاداری این هیئت 30 سالی است که زنجیر را کنار کذاشته است کفت: هیئت و دسته سینه زن حسینیه آقاجانی بیگ به صورت منظم هر ساله از مسجد آقاجانی بیگ آغاز و در ادامه از مسیر بلوار مدنی، پیاده راه بوعلی، میدان امام، خیابان تختی و در انتها به مسجد اقاجانی بیک ختم میشود.
یدالهی با بیان اینکه آقاجانی بيگ محلهای است كه بيش از هفتاد سال اجرای تعزيه را پشت سر گذاشته است گفت: دارانی نظير ،حاج رضا زندی،حاج رضا فرخ نيا ، علي آجيلی ، حاج صادق چارلی و علی رنگچيان، در طول دهههای گذشته توانستهاند چراغ تعزيه را در محله آقاجاني بيگ روشن نگه دارند.
این پیرغلام حسینی ادامه داد: مراسم تعزیه خوانی هر ساله با حضور 30 اسب سوار به نماد یاران و اصحاب امام حسین(ع) و... در روز عاشورا به اجرای برنامه با شکوهی میپردازند.
وی ادامه داد: همچنین هیئت حضرت قاسم(ع) متشکل از 30 نفر از نوجوانان و جوانان هیئت به نواختن موزیکهای حزن انگیز در روز عاشورا و سوم امام حسین(ع) در طی میسر میپردازند.
یدالهی با بیان اینکه انقلاب ما از مساجد و حسینیهها آغاز شد گفت: در سالهای 57 و حتی قبل از آن تمام ذکر و شعار مردم انقلابی بود به گونهای که سینه زنیهای مردم در ایام محرم و روز عاشورا و تاسوعا نیز انقلابی بود و همین شعار و اذکار همراه با از خود گذشتگی مردم با الگو گیری از فرهنگ عاشورا بود که انقلاب را به ثمر نشاند.
مدیر هیئت آقاجانی بیگ با بیان اینکه فرهنگ و دین ما با یکدیگر ادغام شده است گفت: همانگونه که انقلاب و پیروزی در هشت سال دفاع مقدس با محوریت مسجد شکل گرفت هیئات مذهبی ما نیز باید مسجد محور باشند که این مهم به طور کامل در هیئت مسجد آقاجانی بیگ مشهود است.
وی اشارهای به آسیبهای برخی هیئات مذهبی داشت و گفت: متأسفانه امروزه اغلب مداحان تنها به فکر گریاندن مردم هستند حال آنکه مهمتر از حزن و اندوه بر مصیبت امام حسین(ع)، معرفی و تبیین اهداف قیام امام حسین(ع) و ترویج امر به معروف و نهی از منکر در جامعه آن هم به صورت بیان مطالب موثق و مستند است.
یدالهی با بیان اینکه متأسفانه امروز مشکلات اقتصادی در ابعاد مختلف زندگی انسان و حتی بر عزاداریهای او برای ائمه اطهار و اهل بیت(ع) نیز سایه افکنده است گفت: امروز جوانان ما با معظل بزرگی همچون بیکاری روبرو هستند اما حتی با وضعیت موجود به دلیل عشق و علاقه بسیار زیاد به سیدالشهدا شاهد حضور باشکوه آنان در مراسم عزاداری اباعبدالله(ع) هستیم.
این پیر غلام حسینی ابراز کرد: رفتار، گفتار و برخورد درست مسئولین هئیات، ریش سفیدان و پیر غلامان یک هیئت میتواند در جذب جوانان به هیئات مذهبی و دوری آنها از دامهای شیطان و دشمنان باشد.
نظر شما