رتبه برتر قم در زمینه کاهش بی سوادی

حجت الاسلام والمسلمین قاسمی گفت: قم رتبه نخست کاهش بی‌سوادی را در کشور دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین «محمدرضا قاسمی» صبح امروز (شنبه 16 شهریور) در نشست خبری که در سالن جلسات معاونت سوادآموزی برگزار شد، از گسترش سوادآموزی به عنوان یکی از زیرساخت های توسعه اقتصادی و سیاسی و فرهنگی یاد کرد.


معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی سوادآموزی را یک واجب دینی عنوان می کنند و باید به این مساله توجه ویژه ای داشت. سوادآموزی در ایران در ردیف بهداشت و مسکن قرار دارد.


وی با اشاره به اینکه «سوادآموزی و چند زبانی» شعار یونسکو برای امسال است، تصریح کرد: این سازمان برنامه ها و اهداف جدیدی را برای گسترش سواد در جهان مطرح کرده که ایران نیز روان خوانی و روخوانی قرآن را به آن اضافه کرده است.


قاسمی درباره چند زبانی توضیح داد: این بخش از شعار یونسکو شامل زبان ملی، مادری، مذهبی و بین المللی است و زبان عربی در ایران به عنوان زبان مذهبی تدریس می شود.


وی از وجود 27 هزار بی سواد در استان خبر داد و گفت: این تعداد در سال 95، 33 هزار نفر بود که با کاهش 6 هزار نفری مواجه شده و قم در این زمینه رتبه نخست را کسب کرده است.


معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم ادامه داد: درصد باسوادی زنان استان قم در گروه سنی 6 سال به بالا 87 درصد، مردان 93 درصد و روستاهای استان 80 درصد است.


وی درباره حق الزحمه مربیان سوادآموز را بر اساس نفر قبولی عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: حق‌الزحمه قبولی هر نفر در دوره اول 830 هزار تومان، در دوره انتقال 930 هزار تومان و در دوره تحکیم 161 هزار تومان است. حق‌الزحمه مربیان در روستاها نیز یک ‌میلیون و 300 هزار تومان و برای چند معلولیتی و ناشنوایان و نابینایان یک‌ میلیون و 800 هزار تومان در نظر گرفته ‌شده است.


قاسمی تأکید کرد که خواندن و خانواده، مسابقه کتاب‌خوانی، آموزش مقدماتی کار با یارانه، خودآموز روستایی، طرح نماز، سوادآموزی اولیای دانش آموزان و طرح سوادآموزی اتباع ازجمله طرح‌هایی است که به‌صورت جدی در حال پیگیری است.


وی ادامه داد: استان قم نخستین استان بود که سال گذشته 400 تن از اتباع را آموزش داد و امسال این طرح در سراسر کشور انجام می گیرد. بیش از 1440 نفر از اتباع در سال جاری در دوره انتقال ثبت نام کرده اند.


معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش از ایجاد مراکز یادگیری محلی با هدف آموزش مهارت های زندگی، حرفه آموزش و آموزش حقوق شهروندی خبر داد و گفت: پیش بینی می کنیم که امسال بیش از 10 هزار تن از شهروندان ۱۰ تا ۴۹ ساله در قالب سه دوره سوادآموزی بیش از 400 ساعت آموزش، دوره انتقال با بیش از 600 ساعت آموزش و دوره تحکیم سواد با بیش از 200 ساعت آموزش جذب شوند.

کد خبر 829847

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha