مردم اصفهان از برکات مسابقات کشوری قرآن بهره ببرند

حجت الاسلام غزالی برگزاری چهل و دومین دوره مسابقات ملی قرآن کریم در شهر اصفهان را مایه برکات معنوی در این شهر دانست و گفت: نوجوانان و جوانان قرآنی شهر باید از این بستر استفاده کنند و عموم مردم هم با کلام وحی انس خود را بیشتر نمایند.

حجت‌الاسلام «حسن غزالی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان، برگزاری چهل و دومین دوره مسابقات ملی قرآن کریم در شهر اصفهان را مایه برکات معنوی در این شهر دانست و افزود: حضور عموم مردم و به‌ویژه جوانان در این مسابقات و استماع کلام وحی آثار بسیار خوبی برای انسان دارد.

 

مسئول واحد قرآن و تهذیب حوزه‌های علمیه استان اصفهان، این مسابقات را فرصت خوبی برای افرادی دانست که در این عرصه حرفی برای گفتن دارند و تاکید کرد: نوجوانان و جوانان قرآنی شهر باید از این بستر استفاده کنند و عموم مردم هم با کلام وحی انس خود را بیشتر نمایند.

 

وی در پاسخ به این سوال که برگزاری این مسابقات تا چه میزان مبتنی بر فرمایشات رهبر انقلاب است، گفت: خواندن و استماع قرآن با توجه به اینکه در قرآن نیز سفارش شده موضوعیت دارد و روایات و توصیه بزرگان نیز در این باره وارد شده است و رهبر انقلاب نیز موکدا به برگزاری کرسی‌های تلاوت در بین مردم و استماع قرآن کریم سفارش می‌کنند.

 

غزالی فضای مسابقات را موجب انس عموم مردم با قرآن کریم و کلام وحی و رسیدن به بطن قرآن که همان اهل بیت(ع) عصمت و طهارت است، دانست و خاطرنشان کرد: این مسئله هم می‌تواند جنبه آموزشی داشته باشد و هم از طریق مسابقات جوانان و نوجوانان و به ویژه افرادی که در حال کار در این حوزه هستند با آخرین دستاوردهای فنی تلاوت و مباحث قرآنی آشنا می‌شوند.

 

مسئول واحد قرآن و تهذیب حوزه‌های علمیه استان اصفهان گفت: امیرالمومنین(ع) به امام حسن (ع) می‌فرماید «تعلیم را با قرآن آغاز نمایید» این به آن معناست که امیرمومنان (ع) تعلیم را با قرآن آغاز می‌کنند و اولین چیزی که می‌خواهند به فرزند خود آموزش دهند قرآن است.

 

وی اولین قدم در بحث آموزش قرآن را، انس با قرآن کریم و استماع آیات الهی دانست و افزود: اگر در سنین کودکی صوت‌های زیبای کودکانه، متناسب با سن و در قالب بازی‌ برای کودک گذاشته شود، کم کم انس با قرآن در کودک شکل می‌گیرد و در بسیاری موارد افراد فرزندان خود را در این عرصه فعال کرده‌اند و ثمرات آن را دیده‌اند، زیرا یادگیری در کودکی مانند حکاکی روی سنگ است و اگر در کودکی اتفاق بیافتد ماندگارتر است و جهت زندگی افراد نیز مشخص می‌شود.

 

غزالی گفت: تعداد ارگان‌هایی که مجوز مراکز قرآنی را صادر می‌کنند، زیاد است و این امر موجب تشتت و در بسیاری از اوقات موازی کاری می‌شود، لذا اگر همه به طور هماهنگ کار کنند و تجمیع شوند در پیشبرد اهداف بسیار موثر خواهد بود.

 

وی بودجه اندک فعالیت‌های قرآنی را یکی دیگر از موانع رشد و تقویت جایگاه قرآن در جامعه دانست و تصریح کرد: به عنوان مثال برای تیم های ورزشی هزینه‌هایی می‌شود که یک صدم آن برای بحث قرآنی برای کل کشور نمی‌شود و بودجه آن به هیچ وجه قابل قیاس با دیگر برنامه‌های فرهنگی نیست.

 

مسئول واحد قرآن و تهذیب حوزه‌های علمیه  استان اصفهان مسابقات قرآن را وسیله و ابزاری برای ارتقا قرآن آموزان دانست و تاکید کرد: باید قرآن آموزان را اهل تدبر در قرآن تربیت کنیم و نباید شرکت در مسابقه برای قاریان هدف باشد اما متاسفانه برای برخی مسابقات هدف شده و این خود می تواند از لحاظ اخلاقی و معنوی ضربه وارد کند.

 

وی در پایان راهکار این مسئله را معین کردن امتیازات اخلاقی برای شرکت کنندگان در مسابقات دانست و گفت: به عنوان نمونه استاد قرآن‌آموز، فرد را از نظر اخلاقی در مسابقات تأیید کند و فرد شرکت کننده در مسابقات تأییدیه اخلاقی داشته باشد.

 

 

کد خبر 831169

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha