مسجد نورالحسین، پرچمدار    محرومیت زدایی در کرمانشاه

نورالحسین(ع) نامی آشنا در منطقه محروم شاطرآباد است که پرچم محرومیت زدایی و کادرسازی نیروهای متعهد و انقلابی را در قلب مسجد برافراشته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، کانون نور مسجد نورالحسین(ع) در یکی از محروم ترین مناطق شهر کرمانشاه و در مرکزیت دو منطقه بزرگ با نام های ابوذر(شهیاد) و بلوار راهنمایی و رانندگی(باریکه) قرار دارد که جمعیت قابل توجهی را در خود جای داده است.

 

محله شاطرآباد از محله های فقرنشین و البته گاو پیشانی سفید در شهر کرمانشاه است که با وجود قرار داشتن در مرکزشهر همچنان در سال های دور خود باقی مانده است.

 

خانه های نقلی و فرسوده ای که متراژشان به 50 تا 60 متر هم نمی رسد از اوضاع مردم این محله خبر می دهد اما اگر حال دلشان را جویا شوی باید به مسجد محله سر بزنی که متفاوت تر و پرشور تر از گذشته برخلاف حال و اوضاع محله، در سه ساختمان مجزا گوی سبقت را از بسیاری از ادارات فعال در حوزه اوقات فراغت ربوده و در تمامی زمینه های مرتبط با خردسالان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان دستی بر آتش دارد.

«حجت الاسلام افشین کلات پور» با اشاره به نقش محوری و اثرگذار مسجد در تحولات فرهنگی و اجتماعی این منطقه، می گوید: جایی که نقش مسجد به خوبی دیده شود و اهالی مسجد در میدان عمل به خوبی خود را نشان دهند قطعاً چنین ثمراتی را به دنبال خواهد داشت.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، افزود: این منطقه در بافت قدیمی شهر قرار دارد اما برخلاف تمامی کمبودها و محرومیت هایی که به لحاظ برخورداری از امکانات شهری و رفاهی با آن مواجه است در صحنه های مختلف سیاسی، فرهنگی، علمی، اجتماعی و هنری همواره تأثیرگذار بوده است.

 

وی گفت: یکی از شاخصه های مسجد طراز اسلامی این است که کانون تحول و تأثیرگذار در تصمیم گیری های مختلف باشد که این مهم به برکت مسجد نورالحسین و تلاش های خالصانه و مجدانه مدیر و جوانان عضو کانون فرهنگی هنری نور در این محله فقیرنشین تحقق یافته است.

 

شهیدان کریمی، صادقی و معصومی در بحبوحه روزهای بعد از پیروزی انقلاب، زمانی که اولین سنگ بنای مسجدی را در سال 58 و در دل این منطقه در دو بخش مجموعه فرهنگی و کتابخانه قرار دادند؛ شاید این روزها را می دیدند که جوانانی با انگیزه، انقلابی و پرشور مسجد را مرکز فعالیت های دینی، فرهنگی، هنری و ورزشی در سطح گسترده قرار داده و برای رشد و تربیت مدیران آینده نظام مقدس جمهوری اسلامی وارد صحنه می شوند.

«مرتضی طاهریان» معاون ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجدکشور، نیز در سال ۹۳ در بازدیدی که در مجتمع های قرآنی، فرهنگی و ورزشی نورالحسین داشت، با طرح سئوالاتی در خصوص چگونگی جذب اعتبارات از بانک جهانی، گفت: این اقدام قابل توجه عمرانی با بهره گیری از ظرفیت ها و منابع مالی خارج از مجموعه ستاد عالی را باید به سایر کانون ها نیز معرفی کرد تا زمینه ورود آنان نیز به این عرصه فراهم شود.

وی با بیان اینکه مسجد نورالحسین(ع) از مساجد نام آشنا و معروف شهر کرمانشاه است، خاطرنشان کرد: احداث چنین مجتمع هایی با قابلیت های متنوع فرهنگی، ورزشی، آموزشی، قرآنی و مهد و پیش دبستانی این کانون را به یک کانون ویژه و نام آشنا در سطح استان کرمانشاه مبدل کرده است.

 

مدیرمسئول کانون تخصصی نور مسجد نورالحسین(ع) که از جانبازان سرافراز دوران هشت سال دفاع مقدس است در خصوص این کانون توضیحات بیشتری می دهد. او از سال های اول تشکیل زندگی اش می گوید که با همراهی همسر مرحومش فعالیت های حوزه جوانان مسجد را در دو بخش خواهران و برادران با پویایی هرچه تمام تر به جلو می بردند و گویی منزل و مأوایشان در خانه خدا خلاصه می شد.

«حجت قاسمی» از بزرگ شدن و قد کشیدن کودکان محله در حیاط مسجد و دخیل شدن آنان در برنامه های مناسبتی و مذهبی می گوید: محرومیت یک مقوله جداست و محدود کردن فرزندانمان به بهانه محرومیت و فقر مقوله ای دیگر. ما در مسجد سعی کردیم با زدودن این تفکر غلط، فرهنگ کار و تلاش و خودباوری را به خانواده ها و فرزندان آنان که نسل آینده ایران اسلامی هستند، بقبولانیم.

 

وی بیان می کند: تلاش های ما جواب داد و مسجد با حضور پرشور جوانان محور اصلی فعالیت ها و برنامه ریزی های در محله شاطرآباد قرار گرفت. برنامه های اوقات فراغت تابستان که اکثراً رایگان و بعضا با دریافت هزینه بسیار ناچیزی از خانواده ها تدارک دیده می شد با استقبال خیلی خوبی مواجه شد. کودکانی که تا دیروز پای منبر می نشتند و در  حیاط مسجد بازی می کردند امروز بعد از گذشت نزدیک به دو یا سه دهه دیگر مرد شده بودند و آماده بودند تا یک خانواده را سرپرستی کنند.

 

قاسمی گفت: بعد از گذشت نزدیک به 34 سال، دیگر 10 کلاس آماده شده در زیرزمین مسجد، حسینیه و دفتر فرهنگی کانون که در طی این سال ها به تناسب نیاز به مجموعه اضافه شده بود، جوابگوی نیاز جوانان نبود. هیئت امنای مسجد از دهه هفتاد برای تأسیس مجتمعی که به فراخور استقبال نسل جوان و خانواده ها جوابگوی این نیاز باشد زمینی را در خیابانی که به مسجد منتهی می شد، جانمایی کرده بودند اما اعتبار لازم برای ساخت را نداشتیم.

باید قدمی بزرگ بر می داشتیم تا تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم و خداوند نیز در این مسیر ما را یاری داد و موفق به جذب 50 میلیارد ریال اعتبار از بانک جهانی جهت ساخت این مجتمع فرهنگی ورزشی منحصر به فرد شدیم.

زینب آزادی از اعضای کادر مدیریتی کانون نورالحسین(ع) می گوید: قدم اول برای باور داشتن و حرکت کردن در مسیر درست این است که خود ما بتوانیم این عقیده را در مقام عمل نشان بدهیم. تلاش های شبانه روزی آقای قاسمی و همسر ایشان مرحومه سهیلاکیانی در این زمینه خود مصداق بارز خودباوری و عمل گرایی بود.

 

وی اضافه می کند: ارتباط اهالی مسجد و جوانان تنها در اوقات شرعی و برنامه ها و فعالیت ها خلاصه نمی شد بلکه این زن و شوهر همواره به عنوان یک مشاور و همراه در کنار ما قرار داشتند. یکی از کارهای جالبی که از سال های 70 به یاد دارم تهیه و توزیع دعوتنامه هایی برای اهالی محله و حضور آنان در برنامه های عقیدتی، فرهنگی، آموزشی، کتابخوانی و ورزشی بود که اهالی محله را با مسجد رفیق و همراه کرده بود. طرح مسائل و مشکلات همسایه ها، شناسایی خانواده های ایتام و نیازمندان، تهیه سبدهای حمایتی و غذایی، ازدواج جوانان، پیوند مدرسه و مسجد و... همگی در خانه خدا شکل می گرفت.

 

گزارش: پرستو خداداد

کد خبر 831474

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha