به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، در ادامه برگزاری سلسله نشستها و میزگردهای علمی تخصصی در نمایندگی شبستان مازندران، با همکاری ستاد امربهمعروف و نهی از منکر استان مازندران، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و به میزبانی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ساری با توجه به رسالت خطیر اطلاعرسانی بهمنظور ترویج فریضه الهی امربهمعروف و نهی از منكر همزمان با فرارسیدن ماه محرم حسینی و تقارن این ماه با هفته احیای امربهمعروف و نهی از منکر اقدام به برگزاری میزگرد تخصصی با موضوع امربهمعروف و نهی از منكر و محوریت نقد و نقدپذیری و مطالبه گری از مسئولین با حضور كارشناسان مذهبی، دانشگاهی و صاحبنظران این حوزه کرده است که بخش دوم این نشست بدین شرح است:
* تریبون آزاد با موضوع نقد بی نقاوتی و مطالبه گری اجتماعی برگزارمی شود
«ولی الله امیری» با بیان اینکه رهبرمعظم انقلاب امام خامنه ای (حفظه الله) سال1394در مشهد مقدس فرمودند:حفظ نظام مقدس جمهوری اسلامی بالا ترین امربه معروف است، گفت: رهبری تاکید داشتند همگان باید برای تحقق این مهم گام بردارند.
معاون دبیرستادامربه معروف و نهی از منکر با اشاره به اینکه به همت این ستاد، ساختار امربه معروف و نهی از منکر در تمام دستگاه های اجرایی استان ایجاد شده است، افزود: با اجرای این ساختار، کاهش آسیب های اجتماعی، اجرای حقوق شهروندی و تفکیک جنسیتی را در سطح ادارات شاهد هستیم و نظارت بر اجرای دقیق این ساختار نیازمند تخصیص بودجه است.
وی با تاکید براینکه نظارت بیش از پیش برعملکرد دستگاه ها در حوزه امربه معروف و نهی از منکر از ملزومات احیای این فریضه واجب فراموش شده است، اظهار کرد:اوضاع نابسامان بوتیک ها در سطح شهرهای استان بیانگر کوتاهی در بخش نظارت برعملکرد واحدهای صنفی است. رعایت حداقل الزامات حق مردم است.
امیری نبود نظارت بر فعالیت واحدهای خدماتی و پذیرایی غیرمجاز در استان را یکی دیگر از مشکلات حوزه امربه معروف و نهی از منکر دانست و گفت: نظارت حلقه مفقوده احیای این فریضه الهی است.
وی با بیان اینکه ظرفیت مطالبه گری امربه معروف و نهی از منکر در برخی از مسئولین وجود ندارد، افزود: عملکرد نادرست برخی از آقازاده ها موجبات دلسردی مردم جامعه از عملکرد دستگاه ها را فراهم کرده و افراد ناهنجار در مقابله با آمران به معروف جبهه گیری می کنند و کوتاهی مسئولین و فرزندانشان در بحث بی حجابی و اختلاس ها را متذکر می شوند.
امیری ادامه داد: هجمه ها فراوان است باید برای احیای امر به معروف و نهی از منکر هماهنگی بین دستگاه ها بیش از پیش شود.
وی با بیان اینکه ستاد امربه معروف و نهی از منکر ستاد اجرایی نیست، افزود: 24 دستگاه فرهنگی که بودجه اجرای این فریضه الهی را دریافت می نمایند موظف به اجرا هستند.
امیری از برگزاری تریبون آزاد با موضوع نقد بی نقاوتی و مطالبه گری اجتماعی با همکاری صدا و سیما و حوزه های علمیه خبر داد و گفت: تلاش داریم از نقش اثر بخشی رسانه ها در حوزه پیاده سازی امربه معروف و نهی از منکر بیشتر از گذشته استفاده کنیم.
وی یادآورشد: حضرت آیتاللهالعظمی جوادیآملی سال 1391 در ملاقات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت، بیان داشتهاند«ظاهر مردم، باطن مسئولان است» که این جمله کلیدی و پر معنا در هر زمانی میتواند راهگشا باشد.
*لزوم جریان سازی مطالبه گری امربه معروف در رسانه ها
«حمیدعبدالله نژاد» با انتقاد از اینکه سالیان سال در بحث قرائت دین فقط به فروعات توجه می شود، افزود: قرائت از دین یک شاخصه محکم و مستدل دارد.
مشاور مدیرکل آموزش و پرورش استان مازندران با اشاره به اینکه هر تغییری که در جامعه می خواهیم ایجاد کنیم باید ساختارآن وجود داشته باشد، ادامه داد: ساختار امربه به معروف و نهی از منکر در تمام دستگاه ها ایجاد شد؛ اداره به اداره ورود پیدا کردیم؛ ماموریت ها را برای دستگاه ها تعریف کردیم وبه فرموده کارشناسان این حوزه اجرای این ساختار در ادارات کاهش آسیب های اجتماعی را همراه داشت اما هنوز فریضه واجب امربه معروف و نهی از منکر در جامعه ساری و جاری نیست.
وی اضافه کرد: وضع نابسامان جامعه در حوزه های مختلف به جهت پیشی گرفتن منکرات از واجبات است چرا که ساختار امربه معروف و نهی از منکر مورد تحقیق، پالایش، اصلاح و بازنگری قرار نگرفته است .
عبدالله نژاد گفت: علما، مفسران، حکما و ... هر کدام قرائت متفاوتی از دین دارند که برخی مواقع باعث آشفتگی و درهم ریختگی و گاهی از اوقات باعث درگیری می شود. به همین جهت حفظ صلابت و عرت دین اصل مهم در قرائت دین بشمار می رود.
وی اذعان کرد: نماز از آدم تا خاتم بوده است و به مقتضی زمان تغییر کرده است. بعضی از دستورات و احکام اسلامی باید روز آمد شوند تا مورد پذیرش جامعه امروزی قرار گیرد.
این کارشناس مذهبی گفت: یک بخش احیای امربه معروف و نهی از منکر برعهده حاکمیت دینی وبخش دیگر را مردم عهده دار هستند. بخش حاکمیت دینی به تعداد زیاد بخشنامه و ساختار برای اجرا در دست اقدام دارند اما بخش مردمی تاکنون مورد توجه نبوده است.
وی افزود: حاکمیت برای احیای این فریضه بودجه در اختیار دارد اما ضعیف ترین بخش احیای این فریضه حوزه های مردمی است.
عبدالله نژاد تاکید کرد: متاسفانه شیوه های بکارگیری امربه معروف لسانی بدرستی شناسایی، استخراج و بکارگیری نشده اند.
وی با بیان اینکه عدم اجرای امربه معروف و نهی از منکر گناهان اجتماعی و فردی را همراه دارد، افزود: گناهان فردی به دفعات متعدد در منابر و حوزه های فرهنگی تاکید می شوند اما به گناهان اجتماعی توجهی نمی شود.
عبدالله نژاد با بیان اینکه استقرار حاکمیت اسلامی را مرهون امام راحل و مقام معظم رهبری(دامت برکاته) هستیم، تصریح کرد: حضرت سیدالشهدا(علیه السلام) در سال61هجری قمری برای اصلاح امت جد بزرگوارشان حضرت محمد(صلی الله علیه وآله وسلم) قیام کردند اما ما برای احیای امربه معروف و نهی از منکر در جمهوری اسلامی نیاز به اصلاح نداریم نیاز به بازنگری داریم .
وی با اشاره به آیات 31و32سوره غایشه که خدا به پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) فرموده که برمردم زور و سلطه ندارید، افزود: یکی از نکته های اثر گذار در حوزه امر به معروف و نهی از منکر این که ما سلطه و زور برمردم نداریم و اگر بتوانیم کالا رو خوب عرضه کنیم نیاز به تهدید و اجبار نداریم. معمولا فطرت انسان خوبی ها را می پذیرد و مردم خودشان متمایل به دین می شوند.
عبدالله نژاد از رسانه به عنوان اثرگذار ترین ابزار برای احیای این فریضه واجب یاد کرد و گفت: اگر بحث آموزش را جدی بگیریم و آثار علمی و مباحث تحقیقی را مطرح کنیم قطعا خروجی درستی را در حوزه امربه معروف و نهی از منکر شاهد خواهیم بود.
وی برلزوم نظارت عملکرد مدیران در بخش امربه معروف و نهی از منکر تاکید کرد و افزود: براساس آموزه های دینی مسئولان و مدیران فاسد، بالاترین منکر هستند. روی کارآمدن مدیران درست کار و اسلامی انقلابی، نشاط اجتماعی و امید در جامعه به وجود می آورد.
*دستگاه های فرهنگی برای ادای امربه معروف و نهی از منکر کار کنند
«نماینده پلیس اطلاعات و امنیت استان مازندران» پیرامون نقش ناجا در حوزه تذکرلسانی امربه معروف و نهی از منکر و اینکه مردم در مواجه با ماموران پلیس چه واکنشی از خود نشان می دهند، اظهار کرد: پلیس اطلاعات و امنیت برابر قانون و شرح وظایف تعریف شده با انواع جرایم مقابله می کند و یکی از این موارد بحث بی حجابی و بدحجابی است.
وی با انتقاداز رواج بدحجابی و بی حجابی در شهرهای استان به ویژه شهرهای ساحلی، افزود: باید علت این اوضاع نابسامان مشخص شود. ناجا انصافا مظلوم و غریب است درمراسم های عزاداری و دسته روی محرم زنان و مردان با ظواهری ناپسند نظیر ناهنجاری در خیابان ها حاضر می شوند که بعضا با ماموران پلیس درگیر می شوند.
نماینده پلیس اطلاعات و امنیت استان مازندران با بیان اینکه طرح های ناجا اصلاح و کارآمد شده است، تصریح کرد: خودرو حریم خصوصی نیست و کشف حجاب در آن، جرم محسوب می شود، بر همین اساس طرح ناظر یک را راهاندازی شده و خوشبختانه اثرات مثبتی نیز به همراه داشته است.
این کارشناس ناجا با ابراز گله مندی از دستگاه قضا برای برخورد با هنجارشکنان، افزود: دربحث سد لفور نظارت و کنترل و ورود افراد با آب منطقه ای بوده است اما به مدد ناجا هنجارشکنان در تهران شناسایی، دستگیر و تحویل مقام قضایی شدند؛ خاطیان باپرداخت 50هزار تومان جریمه آزاد شدند اگر واقعا قاضی انقلابی داشتیم باید مطابق قانون مجازات اسلامی برگرفته از فقه شیعه به مجازات سنگین تری نظیر شلاق محکوم می شدند. تداوم هنجارشکنی در حوزه حجاب و عفاف خروجی این بی قانونی هااست.
وی بیان کرد: در طرح دریا به هنجارشکنان تذکر می دهیم به ماموران می گویند نمی خواهیم مسلمان باشیم اگر می توانید بروید جلوی اختلاس و رفتارهای نادرست مسئولان و فرزندانشان را بگیرید.
نماینده پلیس اطلاعات و امنیت استان مازندران ادامه داد: عملکرد نادرست برخی مسئولین و فرزندانشان موجب دلسردی مردم از دولت و نظام می شود این مشکل باید ریشه یابی و مرتفع شود تا مردم پذیرای قانین و مقررات جامعه اسلامی باشند.
وی با انتقاد از عملکرد دستگاه های فرهنگی در حوزه امربه معروف و نهی از منکرگفت: با گذشت چهل سال ازعمر با برکت انقلاب اسلامی، دستگاه های فرهنگی بدرستی در این حوزه ورود نداشتند و ناجا به عنوان آخرین راهکار مقابله با ناهنجاری باید وارد عمل شود.
این کارشناس ناجا اذعان کرد: برابر قانون و مقررات عمل می کنیم. از قوه قضاییه می خواهیم که پشتیبان ناجا و ماموران باشند سیبل مقابل ناجا است.
وی خاطرنشان شد: همه می گویند کار فرهنگی اما کسی کار نمی کند. بحث بی حجابی یک مقوله سیاسی است؛ مسیح علینژاد و معاندین نظام درصدد برهم زدن نظم جامعه هستند.
نماینده پلیس اطلاعات و امنیت استان مازندران درخصوص تخلف واحدهای صنفی در حوزه پوشاک، افزود: ناجا هم به لباس های نامتعارف در واحدهای صنفی اعتراض دار اما اماکن باید برای برخورد با این متخلفین و پلمپ بوتیک ها به ناجا درخواست بدهد.
وی از اجرای طرح ناظر 2 ویژه اصناف متخلف و ناظر 3ویژه رستوران ها و هتل های متخلف در آینده ای نزدیک خبر داد.
* مدل محرک توسعه فرهنگ امربه معروف و نهی ازمنکر در فضای مجازی طراحی می شود
«مجیدقربانی» با اشاره به اوضاع نابسامان بدحجابی و بی حجابی در فضای مجازی اظهار کرد: اقشار مختلف جامعه از هر سنی شدیدا تحت تأثیر پیامها، هرزنامهها و همچنین عکس ها و فیلم ها و نوشته های موجود در سایت ها و شبکه های مجازی قرار میگیرند که زندگی واقعی آنان را تحت الشعاع قرار میدهد. و باید برای هدایت این مخاطبین به استفاده درست از این فضا تدبیری اندیشیده شود.
استاد دانشگاه با بیان اینکه متاسفانه فرهنگ سازی برای استفاده از فضای مجازی در کشور ما انجام نشده است و همین موضوع اهمیت امر به معروف و نهی از منکر در این فضا را دوچندان می کند، افزود: امر به معروف و نهی از منکر در فضای سایبری، نیازمند مطالعه و اتخاذ تدابیر مناسب است.
وی به جای خالی مدل محرک توسعه فرهنگ امربه معروف و نهی ازمنکر در فضای مجازی اشاره کرد و ادامه داد: نقاط حادثه خیز مسیر امربه معروف و نهی از منکر و محدودیت ها باید شناسایی شود و وظیفه دستگاه ها و نحوه اجرا بصورت عملیاتی مشخص شود تا بدانیم در وضیعت موجود چه باید کرد.
قربانی از آمادگی دانشگاهیان برای طراحی مدل محرک توسعه فرهنگ امربه معروف و نهی ازمنکر خبر داد وافزود: تلاش داریم این مدل برای نخستین بار به همت مازندرانی ها طراحی شود.
وی با بیان اینکه بسیاری از منکرات در فضای مجازی طراحی و در کف خیابان پیاده سازی می شود، بیان کرد: اخیرا دستورالعمل فضای مجازی امر به معروف و نهی ازمنکر در فضای مجازی به استان ها ابلاغ شده آمادگی داریم در بحث فضای مجازی و شبکه های اجتماعی گام دوم امربه معروف و نهی از منکر را در چهل سالگی دوم انقلاب برداریم.
نظر شما