خبرگزاری شبستان؛ گرگان- داود خاندوزی، یکصد و هشتادمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر گرگان با ارائه گزارش عملکرد یکساله یوسفی در سال دوم دوره پنجم شورای اسلامی شهر گرگان و بررسی لوایح و نامه های رسیده دنبال شد.
در ابتدای این جلسه یوسفی، رئیس سابق شورای اسلامی شهر گرگان گزارشی از عملکرد خود از ۳۰ مرداد سال ۹۷ ارائه کرد.
در این دوره به ریاست یوسفی شورای اسلامی شهر گرگان 46 جلسه رسمی و علنی و ۴۳ جلسه فوق العاده برگزار شد و در این مدت ۲۲۹ طرح و لایحه مطرح شد.
«علی اصغر یوسفی» در این جلسه اظهار کرد: طی این دو سال درصدد ارتباط بیشتر با شهروندان بودیم و در این راستا بازدید مستقیم از شهرداری های مناطق و سازمانهای زیر نظر شهرداری انجام شد.
رئیس سابق شورای اسلامی شهر گرگان به اقدامات انجام شده در منطقه هزارپیچ اشاره کرد و گفت: به منظور همدلی بیشتر بین اعضای شورای اسلامی شهر جلسات زیادی به صورت علنی و فوق العاده طی این مدت برگزار شد و همچنین تجلیل از خیرین ازدواج و اقشار مختلف از جمله اصحاب رسانه را در سطح شورای اسلامی شهر گرگان داشتیم.
یوسفی به کسب نائب قهرمانی در لیگ برتر بسکتبال اشاره کرد و افزود: در این مسیر شورای اسلامی شهر و شهرداری همراهی خوبی داشتند و از زحمات کادر فنی و بازیکنان تشکر میکنم.
پیش از قرائت لوایح و نامههای رسیده به صحن شورای اسلامی شهر گرگان «حمید رضا آقا ملایی» به موضوع نقد در جلسات توسط اعضای شورا و اصحاب رسانه اشاره کرد و بیان داشت: در خواست این است که نقدها به سمت تخریب نرود چرا که آبروی مؤمن از هر چیزی مهمتر است.
رئیس شورای اسلامی شهر گرگان ادامه داد: امیدواریم که نقدها در مسیر رشد و توسعه گرگان باشد، در این راستا درب اتاق اعضای شورای شهر گرگان به روی اصحاب رسانه باز است و انتظار داریم اصحاب رسانه به شورا کمک کنند تا آنها در این مدت باقی مانده بتوانند رضایتمندی مردم را بیشتر جلب کنند.
نخستین لایحه که تقریباً بیش از یک ساعت و 30 دقیقه را به خود اختصاص داد مربوط به واگذاری بازارچه مطهری به پارک علم و فناوری استان گلستان بود، بنا است که در این بازارچه پارک علم و فناوری مرکز نوآوری و یا کارخانه نوآوری راهاندازی کند.
این مکان تقریباً بیش از 10 سال است که بلا استفاده مانده و شهرداری مثل برخی دیگر از املاک خود در سطح شهر نتوانسته آنگونه که باید از آن بهره لازم را ببرد.
نظرات موافق و مخالف در خصوص این لایحه مطرح شد ولی نکته قابل توجه این بود که این لایحه به شکل دو فوریت به دلیل 5 امضاء اعضای شورای شهر نباید در جلسه طرح می شد و این موضوعی بود که رئیس سابق شورای شهر گرگان آن را مطرح کرد و اگر نیز لایحه عادی بوده باید پیش از این در اختیار کمیسیون مربوطه قرار میگرفت و در مورد آن اعمال نظر می شد این موضوع باعث شد که در جلسه فوق العاده ای که در روز دوشنبه در نظر گرفته شد تصمیم نهایی در خصوص این لایحه اخذ شود.
اما نکته قابل تأمل آن بود که ریاست جدید باید نسبت به مفاد قانون شورای اسلامی شهر گرگان در جلسه تسلط بیشتری داشته باشد، چرا که تقریباً اعضای شورای شهر گرگان در خصوص این لایحه با توضیحات پارک علم و فناوری و شهردار و اعضای موافق و مخالف شورای شهر به جمع بندی رسیده بودند و اگر به تعداد امضاء در پای این لایحه دقت می شد و دو فوریت نبودن این لایحه به این میزان وقت جلسه گرفته نمی شد.
از سویی دیگر اعضای شورای شهر گرگان نه تنها برای این لایحه بلکه برای برخی دیگر از لوایح انتقاد جدی به مجموعه شهرداری دارند که مدت زمان ارائه لوایح به شورای اسلامی شهر بسیار کوتاه است و بستر تصمیم گیری و یا سرمایه گذاری به گونه ای دیده شده که در صورت عدم رأی شورای شهر اعضای شورا به کارشکنی و عدم توجه به منافع مردم متهم می شوند و در حقیقت این آپشنی از سوی شهرداری گرگان برای اعضای شورای شهر است تا در چند دقیقه تصمیمات بسیار مهم را اتخاذ کند.
در این لایحه عنوان شد به دلیل حضور «سورنا ستاری»، معاون علم و فناوری رئیس جمهوری و انعقاد تفاهم نامه در خصوص راه اندازی این مرکز باید این لایحه تعیین و تکلیف شود، در حالی که برخی از اعضای شورای شهر گرگان معتقد بودند که جانمایی خوبی این مجموعه ندارد، و آیا در صورت اهمیت این پروژه مسئولان استانی و مجموعه پارک علم و فناوری نمی توانستند با بررسی تمامی جوانب و انتخاب مکانی مناسب تر نسبت به انعقاد این تفاهم در زمان آینده مبادرت می کردند؟
شهرداری هم شاید جدیت لازم را از سوی شورای شهر گرگان در خصوص چنین مواردی ندیده و روند ارسال دیرهنگام چنین لوایحی در سطح شورای شهر ادامه یافته است، ولی باید این مهم را در نظر گرفت که اعضای شورای شهر گرگان نمایندگان مردم هستند و رأیی که می دهند باید بر اساس ادله لازم باشد نه اینکه در عمل انجام شده تصمیم بگیرند.
«عبدالرضا دادبود» شهردار گرگان نیز در خصوص این لایحه گفت: هزینه انجام شده در این پروژه با اجاره مستهلک می شود و پس از مدت هفت سال این مجموعه در اختیار شهرداری قرار می گیرد.
شهردار گرگان تصریح کرد: تهیه طرح برای این پروژه زمان بر بوده و پس از درخواست پارک علم و فناوری پیشنهاد شد که در مسیر میدان بسیج مکانی در نظر گرفته شود ولی تاکید پارک به مکانی در مرکز شهر و نزدیک به دانشگاه بود و در نهایت به این مکان به جمع بندی رسیدیم.
دادبود به این نکته تاکید کرد که زمان تهیه طرح و نقشه مهندسی برای راهاندازی این مرکز چند ماه زمان در بر داشته است و شاید اگر معاون علم و فناوری رئیس جمهور به گلستان سفر نداشت این لایحه را دیرتر به شورای اسلامی شهر گرگان ارسال می کردیم.
«سعید رحیمی» نیز به تعلل شهرداری در ارسال این لایحه به شورای شهر گلایه کرد و گفت: درخواست مربوط به روز نخست تیر بود چرا باید این نامه زمانی به دست شورای شهر برسد و در جلسه مطرح شود که معاون علمی رئیس جمهور بخواهد به این منظور وارد گلستان شود.
عضو شورای شهر گرگان تاکید کرد: برخی املاک شهرداری ۱۰ سال بلااستفاده باقی مانده و امیدواریم از این فرصت ها برای شهروندان استفاده شود، رستوران زعفران در ناهارخوران، المان در میدان بسیج، فرهنگ سرا بلااستفاده باقی مانده و این پروژه ها سرمایه شهر است که باید شهروندان بتوانند از آن استفاده کنند.
«ابراهیم جرجانی» نیز در خصوص این لایحه گفت: خیابان مطهری که شبیه کارگاه آهنگری است و شاید مناسب چنین پروژهای نباشد و اگر اعتباری نیز در نظر گرفته می شود جایی هزینه شود که فایده ای برای شهر بیشتر باشد.
وی تصریح کرد: شاید معاون رئیس جمهور نیز این منطقه را بررسی کند نظرش همین باشد، در این مکان بازارچه شبانه داریم که میتواند از این فضا بهرهمند شود.
عضو شورای اسلامی شهر گرگان گفت: این مکان در شأن کارآفرینی نیست و اعتقاد دارم باید مکان مناسبی برای این طرح در نظر گرفت.
«فائزه عبدالهی» نیز تاکید کرد: شهرداری در این مکان 2 هزار و 375 متر ملک دارد این در حالی است که شهرداری در مرکز شهر دیگر چنین ملکی با این ابعاد ندارد.
عضو شورای شهر گرگان به بهرهبرداری درست از چنین اماکنی تاکید کرد و متذکر شد: چرا این مکان باید 10 سال بلا استفاده باقی بماند.
«حمیدرضا آقا ملایی» رئیس شورای اسلامی شهر گرگان نیز در این خصوص تصریح کرد: لایحه دیر دست شورای شهر رسیده و از سویی معاون علم و فناوری رئیس جمهوری بنا است به گلستان سفر کند و اجرای این پروژه میلیاردها تومان اعتبار دارد که نمی خواهیم استان و گرگان آن را از دست بدهد.
«مهدی غفاری» نیز در خصوص این پروژه گفت: در این مکان جایی برای ایده و خلاقیت، سرمایه گذاری و حضور شتاب دهنده ها برای عملیاتی شدن این ایده ها در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: در شهرهای مختلف این اکوسیستم ایجاد شده و آن نخبه که دارای ایده و خلاقیت هستند به این کارخانه های نوآوری مراحعه می کنند و نخبگان در شهر و استان های خود باقی می مانند.
رئیس پارک علم و فناوری گلستان ادامه داد: به دنبال این هستیم که در این راستا قرارداد هفت ساله منعقد کنیم و در جانمایی به دنبال این بودیم که مرکز نوآوری در مسیر تردد اصلی شهر باشد تا با استقبال جوانان و دانشگاهیان همراه شود.
همچنین در این جلسه لایحه شهرداری در خصوص موضوع واگذاری پیگیری و وصول مطالبات معوق و جاری شهرداری نیز مطرح شد که مورد موافقت اعضای شورای شهر گرگان قرار گرفت.
البته انتقاداتی نیز به این لایحه وارد بود از جمله اینکه 25 درصد شهروندان پس از دریافت فیش عوارض شهرداری نسبت به پرداخت آن اقدام می کنند و «سعید رحیمی» عضو شورای شهر درخواست داشت که محاسبات پیمانکار برای این 25 درصد کمتر از چهار درصد باشد و این در حالی است که از میزان وصول مطالبات 4 درصد به پیمانکار اختصاص می یابد.
نظر شما