«هاشم روغنی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان، پیرامون آیین نامه نهایی «چهل و دومین مسابقات سراسری قرآن کریم» گفت: آئین نامه داوری محصول سالها داوریها و چکیده زحمات و تجربه و وقت اساتید است که امروز به متسابقین ارائه میشود.
ناظرهیأت داوران مرحله نیمه نهایی مسابقات سراسری قرآن گفت: دقت در آئین نامه بسیار مطلوب است و از معنویت کار نمیکاهد بطور مثال وقتی قاری برروی صحنه میخواند باید افراط و تفریطش را کنار گذاشته و صحیح و کلاسیک بخواند مانند قرآنهای عبدالباسط که استدیویی و خشک است اما به شیوه درست و صحیحی قرائت شده است.
وی خاطر نشان کرد: در وادی مسابقات سراسری قرآن و حتی مسابقات بین المللی، تلاوت قاریان نشاندهنده استخوانبندی تلاوت آنهاست ولی زمانی قاری در مجلسی قرآن میخواند و آنجا فتحه و ضمه و کسرهاش در جای مناسب ادا نمیشود و اخفاء و تجویدش کم و زیاد میشود که مسألهای نیست.
روغنی با اشاره به مرجعیت قرائات گفت: اگر قاریان همه نکات را یاد بگیرند و اجرا کنند میتوانند مرجع مناسبی برای قرائات باشند و همین باعث به وجود آمدن جذابیتهای بیشتر میشود .
ناظر هیات داوران مسابقات سراسری قرآن با اشاره به بازنگری آیین نامه مسابقات هر پنج سال یکبار گفت: بر اساس آیین نامه تدوین شده در سال 62، هر فردی در کشور اول شده است تا پنج سال حق شرکت در مسابقات را ندارد. در حال حاضر نیز افرادی که نفرات دوم به بعد مجدد شرکت میکنند تا به مقام اول دست یابند. علاوه بر آنکه مقام اول جایگاه مناسبتری دارد مزایایی همچون ورود به دانشگاههای علوم قرآنی و امکانات خاص دیگر به دارندگان مقامهای اول اختصاص پیدا میکند که اگر کمیته فنی ستاد عالی مسابقات کشور امکانات را به مقامهای اول تا چهارم بسط دهد میتواند محدودیتهای دیگری در خصوص نحوه حضور مجدد در مسابقات سراسری وضع کند که ما در صدد بحث و بررسی آن خواهیم بود .
روغنی گفت: در حال حاضر آیتمهای داوری مشخص و نمرهها نیز معلوم هستند و این موضوع راهکار خوبی در خصوص مهار اعمال سلیقه و جلوگیری از افراط و تفریط در داوری است.
گفتنی است؛ مرحله فینال مسابقات سراسری قرآن کریم مهر ماه ۹۸ به میزبانی استان اصفهان با معرفی برترینهای این دوره از مسابقات برگزار خواهد شد ./
نظر شما