وزارت ارشاد زیرساخت آموزش هنر در مساجد را با کانون های مساجد فراهم کند

مدیر مدرسه علمیه سفیران هدایت ابوطالب(ع) با تاکید بر فراهم آوردن شرایط آموزش هنر در مساجد گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی زیر ساخت آموزش هنر در مساجد را در تعامل با ستاد کانون های مساجد فراهم کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، مساجد جدا از کارکرد دینی و معنوی پتانسیل بالایی در هنر دارند نمود این را می شود در تزئینات بکار رفته در ساختمان مساجد  دید  تصویرگری بر روی کاشی ها تا خطوط نقش بسته بر آنها و حتی معماری متفاوت مساجد نشان از پیوند ناگسستنی مسجد با هنرهای تجسمی دارد اما با توسعه جوامع و گسترش  هنرها بویژه هنرهای جدید مساجد می توانند مرکز ارایه و حتی آموزش هنر به افراد باشند به شرطی که متولیان امر مساجد و متولیان فرهنگ و هنر در تعاملاتشان به این ضرورت توجه کنند که مساجد می تواند به محل وفاق اهل هنر و نمازگزاران تبدیل شود، ضرورت راه یابی آثار هنری بویژه آثار هنر تجسمی به مساجد و فراهم کردن شرایط برای آموزش هنر  و راه اندازی گالری های سیار در حیاط مساجد را با« حجت‌الاسلام مجيد سینایی» مدیر مدرسه علمیه سفیران هدایت ابوطالب (ع) به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:

 

چگونه می شود آثار هنرهای تجسمی به مساجد راه پیدا کند؟

حضور هنرهای تجسمی در مساجد در گذشته یک سابقه مختصری دارد، هنرهای تجسمی را می شد در نوشته های محراب مسجد با خط ثلث یا کوفی و... هنرهای اسلیمی مثل تشعیر و تذهیب دید یا حتی در معماری شبستان مساجد و در فرش های مساجد دید، یعنی هنرهای تجسمی در گذشته به صورت مختصری در مساجد بکار رفته است، الان که انقلاب شده و دولت و نظام همسو با مساجد هستند می شود  این این حداقل ها را در دو محور یکی استفاده از هنرهای تجسمی در بنای مساجد و ارایه محتوا به مردم و  دیگری آموزش  هنرهای تجسمی به مردم در مساجد افزایش داد، یعنی شرایطی فراهم کرد که مردم در مساجد آموزش هنر ببینند.

 

آیا مساجد می توانند پایگاهی برای هنرمندان متعهد باشد؟

باید شرایط آن  فراهم شود که اگر  هنرمندی خواست بتواند در مسجد کلاس آموزش خوشنویسی دایر کند، یعنی ما باید بتوانیم در مساجد کلاس هایی خوشنویسی برپا کنیم که مردم بتوانند در این کلاس ها شرکت کنند؛ یعنی  شرایطی ایجاد شود که مردم بتوانند مهارت های هنری را در مساجد آموزش ببینند و مسجد محلی برای آموزش هنر شود. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند یکی از مراکز آموزشی خودش را در مساجد دایر کند و به صورت پایلوت از 10 مسجد یک مسجد را به عنوان مرکز آموزش هنری انتخاب کند و 9 مسجد از این مسجد استفاده کنند.

 

 لازمه اجرایی شدن  طرح آموزش هنر در مساجد چیست؟ 

لازمه اجرا شدن این طرح این است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با کانون های فرهنگی هنری مساجد وارد یک گفت و گو و تعامل شوند و زیرساخت های لازم برای این طرح را فراهم کند. همان طور که می دانیم هنرمندان ما معمولا با نماز و مساجد کاری ندارند و از طرفی نمازخوان های ما نیز با هنر کار ندارند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند یک آشتی بین هنرمندان و مساجد ایجاد کند؛ ارشاد باید زیرساخت های این آشتی را فراهم کند.

 

آیا می شود گالری های سیار هنری را در فضای باز مساجد دایر کرد؟

انجام هر کاری با تعامل امکانپذیر است؛ عرضه باید با تقاضا همراه باشد. وقتی مخاطب ما در مساجد هیچ شناختی از هنرهای تجسمی ندارد، با آن ارایه نمی تواند ارتباط برقرار کند؛ چند درصد از نمازگزاران ما با خط نوشته شده های بر دیوار و محراب مساجد  آشنا هستند و آنها را می شناسند؟ آنها هیچ درکی از این خط ها ندارند. ممکن است شخصی 60 سال در محراب مسجدی نماز بخواند ولی نداند که آن نوشته چه خطی است، اما وقتی ما آموزش بدهیم و یک آشتی بین مردم نمازخوان و هنرمندان ایجاد کنیم، می شود این کار را انجام داد.

 

حلقه مفقوده هنر و مسجد چیست؟

الان ما هنرمندان زیادی داریم که نمازخوان هستند و نمازخوانان داریم که از هنر چیزی نمی دانند، باید این ضابطه مند شود، یعنی متولیان امر فرهنگ و نماز باید بیایند بین اینها ضابطه ای ایجاد کنند. چند نفر از امام جماعت های مساجد هستند که از هنر چیزی می دانند؟ همه آنها هم از هنر نمی دانند و این هم برایشان نهادینه نشده است باید  شرایطی فراهم شود که هر امام جماعتی از یک رشته هنری سر در بیاورد.

 

 

کد خبر 833047

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha