وزارت میراث فرهنگی کار ویژه ای را برای ترمیم و بازسازی مساجد تاریخی آغاز کند

مسعودی با انتقاد از اینکه بسیاری از مساجد تاریخی کشور همچنان ناشناخته اند، گفت: وزارت میراث فرهنگی و گردشگری باید با کار ویژه ضمن معرفی و شناسایی مساجد تاریخی نسبت به بازسازی و مرمت آنها نیز اقدام کند.

«اصغر مسعودی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با تاکید بر حمایت از مساجد تاریخی از طرف وزارت میراث فرهنگی و گردشگری گفت: ما از یک فرهنگ غنی و اسلامی برخورداریم که این فرهنگ در ابنیه و آثار تاریخی ما نمود پیدا کرده است. یکی از آثار و میراث ماندگار ما که حاکی از فرهنگ غنی دینی و ایرانی ما دارد، مساجد تاریخی است که در تمامی شهرهای کشور وجود دارند.

 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مساجد بسیار زیادی در کشور با قدمت های طولانی وجود دارند که همین نشان از سابقه دین داری و هویت دینی، ملی و تاریخی ملت ایران دارد. هنر و معماری به کار رفته در این مساجد منحصر به فرد و ویژه است، به گونه ای که این هنر و معماری را در مساجد سایر کشورها به هیچ عنوان نمی توان دید.

                                                                    

وی با بیان اینکه بخشی از این مساجد در حال حاضر در حال تخریب هستند و آن گونه که باید و شاید مورد توجه قرار نگرفته اند، گفت: وزارت میراث فرهنگی و گردشگری باید اولویت خود را بازسازی و مرمت آثار تاریخی و ماندگار کشور و از جمله مساجد تاریخی قرار دهد. به هر حال ابنیه و آثار تاریخی می توانند باعث جذب گردشگر شوند و همین خودش می تواند برای کشور ارزآوری داشته باشد.

 

نماینده مردم نی ریز و استهبان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: البته به شایستگی و آن گونه باید و شاید ما در مورد آثار و انبیه تاریخی مان و مساجد تاریخی تبلیغات نداشته ایم. ما در این زمینه ضعف داشته ایم و باید وزارت میراث فرهنگی کار ویژه ای را در مورد شناسایی و معرفی این مساجد در سطح کشور انجام دهد و در پکیجی ضمن معرفی این آثار و مساجد تاریخی سعی در جذب گردشگر داشته باشد.

 

مسعودی بیان کرد: به هر حال مساجد تاریخی صرفا سابقه دینی ما را به نمایش نمی گذارند بلکه هنر و معماری ایرانی را نیز معرفی می کنند. مسجد جامع کبیر شهرستان نی ریز یکی از مساجد برجسته کشور است که در قرن دوم ساخته شده است و در قرن چهارم و پنجم تعمیر و مرمت شده است. در حال حاضر نیز در حال مرمت است. از این گونه مساجد ما در سطح کشور بسیار داریم و نیاز به نگهداری و مرمت دارند.

 

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: در برخی از مساجد ما اشعار و خطوطی نوشته شده است که از جنبه های مختلف منحصر به فرد است. این ویژگی ها در برخی دوره ها به فراموشی سپرده شده است. اینها میراث ملموس تاریخی ما هستند که بیانگر میراث ناملموس و فرهنگ و عقاید جامعه هستند و قطعا باید برای آیندگان حفظ و به عنوان امانت به آنها سپرده شوند. ما باید به این ارزش های ملی و مذهبی و تاریخی نگاه ویژه داشته باشیم.

 

وی با تاکید بر اینکه مساجد در هر دوره ای از تاریخ باعث هم افزایی و همدلی مردم شده اند، گفت: متاسفانه این گونه نگاه به مساجد کمرنگ شده است و ما باید برای حفظ این مکان ها با این ویژگی ها بیشتر تلاش کنیم./

 

 

کد خبر 833274

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha