روش تدریس آخوند خراسانی باید مورد توجه قرار گیرد

آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر ویژگی ها و آثار آخوند خراسانی بر لزوم شناسایی روش تدریس و نحوه تعامل این عالم جلیل القدر با شاگردان تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مکارم شیرازی امروز (23 آبان) در دیدار با اعضای برگزار کننده کنگره آخوند خراسانی با تبریک عید غدیر گفت: در برگزاری کنگره های این چنینی دو مطلب مورد توجه است که اولین آن احیای آثار بزرگان پیشین است.


وی با اشاره به روند برگزاری بزرگداشت ها پیش از انقلاب اسلامی ادامه داد: برگزاری این کنگره ها از برکات نظام جمهوری اسلامی است در گذشته گاهی بزرگداشت هایی برای شعرای بزرگی همچون سعدی و حافظ برگزار می شد ولی با برگزاری بزرگداشت برای علما مخالف بودند.


این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: چنین بزرگداشت هایی با اهداف قدردانی و تشویق نسل های آینده برگزار می شود و فلسفه سوم آن احیای آثار علمای پیشین است.


وی خطاب به برگزارکنندگان این کنگره و با اشاره به گزارش ارائه شده از سوی دبیر کنگره بزرگداشت مرحوم آخوند خراسانی، گفت: خوشبختانه فعالیت های خوبی در این زمینه از سوی فعالان در این عرصه صورت گرفته و اگر این اتفاق نمی افتاد در آینده این آثار و برکات محو می شد و این اتفاق ناخوشایند به جفای بزرگی در حق جامعه و مرحوم آخوند خراسانی تبدیل می شد.


آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به فرازهایی از زندگی مرحوم آخوند خراسانی افزود: ایشان در اواخر عمر مظلوم واقع شدند و باید از چنین افرادی دفاع جامع صورت گیرد و این کنگره تا حدی می تواند به این مظلومیت ها پایان داده و بیشتر نسبت به این شخصیت عظیم ادای حق شود.


وی تصریح کرد: روش تدریس آخوند خراسانی از جمله مسائلی است که باید با گفتگو و جمع آوری مطالب از شاگردان و یا شاگردان شاگردان ایشان گردآوری شود.


وی ادامه داد: روش مکتوب ایشان نیز که نقطه اوج آن در کتاب کفایه دیده می شود و از کتاب هایی است که به مدت طولانی در حوزه های علمیه تدریس می شود و همچنین حاشیه ایشان بر رسائل باید مورد توجه محققان در این عرصه قرار گیرد.


این مرجع تقلید با تاکید بر قلم قوی آخوند خراسانی در آثار مختلف گفت: باید بر روش نویسندگی ایشان مخصوصا با در نظر گرفتن کتاب کفایه بیشتر دقت شود.


وی در ادامه با اشاره به فرازهایی از زندگی آخوند خراسانی و اختلاف نظرهای ایشان با سید یزدی خاطرنشان کرد: باید در مطالب ارائه شده در این کنگره به این بخش هم گریزی زده شود و اشاره کنید که این اختلاف ها ناشی از تفاوت سلایق بود و هر دو این افراد قصد خدمت به اسلام را داشتند.


آیت الله مکارم شیرازی افزود: نکته دیگر که در زندگی این عالم والا مقام جلب توجه می کند، اهمیت و توجه ایشان نسبت به شاگردان است، آخوند خراسانی بسیار شاگرد پرور بودند و عنایت خاصی هم به حوزه علمیه نجف داشتند.


وی در پایان آخوند خراسانی را از افتخارات مهم شیعه عنوان کرد و گفت: هر میزان در عرصه شناسایی و شناساندن ایشان تلاش کنیم، بجاست ولی نباید در این عرصه به مسائل شاعرانه و غیر جدی گرفتار شد.


پایان پیام/

کد خبر 83362

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha