تاکید علما و مراجع عظام تقلید بر تکریم مددجویان و گسترش برنامه های اشتغالزایی و فرهنگی

مراجع عظام تقلید و علما در دیدار با رئیس کمیته امداد بر حفظ تکریم مددجویان، گسترش برنامه های اشتغالزایی، رشد برنامه های فرهنگی، خودکفایی مددجویان و... تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، «سیدمرتضی بختیاری» رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (27 و 28 شهریور) طی سفری به قم با مراجع عظام تقلید و علمای قم دیدار و از بخش های مختلف و خدمات ارائه شده توسط کمیته امداد استان قم بازدید کرد.

 

*کمیته امداد به دنبال ریشه کنی فقر باشد

آیت‌ الله «حسین نوری همدانی» در دیدار با رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: خدمت به مردم موضوع بسیار مهم و اساسی است که نباید لحظه ای آن را نادیده گرفت.

مرجع تقلید جهان تشیع بیان داشت: امام راحل با تاسیس کمیته امداد یک شجره طیبه را برای جامعه و محرومان ایجاد کردند که از طریق آن شاهد خدمات رسانی به مردم هستیم.

وی گفت: در جامعه اسلامی نباید جهل و فقر و ظلم وجود داشته باشد و اسلام برای ساختن یک جامعه کامل و برومند تلاش می کند تا جهل و فقر را از بین ببرد.

آیت الله نوری همدانی گفت: اسلام به دنبال این است که همه از یک زندگی نسبتا مرفهی برخوردار باشند و ظلم نیز به هیچ عنوان وجود نداشته و عدالت در جامعه حاکم باشد.

وی گفت: کار کمیته امداد منجر به ریشه کنی فقر در جامعه خواهد شد و خدمات خوبی در کمیته امداد انجام شده که باید این خدمات همواره ادامه داشته باشد.

این مرجع تقلید تصریح کرد: کار کمیته امداد ارتباط با مردم است که باید قدر این موضوع را دانسته و همواره در راستای خدمات رسانی و رفع مشکلات مردم بکوشید.

وی با تاکید بر توانمندسازی جامعه گفت: کمیته امداد باید در این زمینه تلاش کند و مددجویان را توانمند و مستقل کرده تا بتوانند خودشان اشتغال داشته باشند.

 

*انجام برنامه های فرهنگی در کنار برنامه های حمایتی در کمیته امداد

آیت‌ الله «ناصر مکارم شیرازی» نیز گفت: کمیته امداد فعال و پیشرو بوده و به عنوان یکی از افتخارات جمهوری اسلامی به شمار می رود.

مرجع تقلید جهان تشیع اذعان داشت: در میان هر ملتی از کارافتادگانی وجود دارد که دولت ها و نهادها وظیفه دارند از آنها مراقبت و آنها را حمایت کنند که کمیته امداد آستین ها را بالا زده و در این زمینه اقدام می کند.

وی با تاکید بر توانمندسازی مددجویان کمیته امداد گفت: نباید کسی که عضو این کمیته شد تا آخر عمر همین گونه بماند، بلکه باید او را توانمند کرده و در راستای اشتغالزایی و فعالیت وی کوشید.

آیت الله مکارم شیرازی گفت: کمیته امداد باید برای تمام سنن افراد تحت پوشش خود برنامه داشته باشد و در کنار برنامه های حمایتی و مالی، برنامه های فرهنگی را نیز برای آنها اجرایی کند.

وی تاکید کرد: کمیته امداد افتخاری برای نظام اسلامی ایران است و این موضوع کمی نیست و باید توجه داشته باشد که در جای خود درجا نزند و روز به روز ابتکارات بیشتری را به کار گرفته و دنبال کند.

این مرجع تقلید گفت: برنامه های فرهنگی باید منظم و کارآمد باشد چرا که این افراد قرار است در آینده وارد کشور شوند که اگر کارهای فرهنگی بر روی آنها انجام شود، مفیدتر خواهند بود.

 

 

*طرح توانمندسازی کمیته امداد توسعه یابد

آیت ‌الله «سیدمحمدعلی علوی گرگانی» هم در دیدار با رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) با اشاره به خدمات کمیته امداد گفت: خدمات این نهاد ارزشمند بوده و امام راحل با ابتکار خود، اقدام گسترده ای را انجام دادند.

مرجع تقلید جهان تشیع گفت: امام راحل همواره می فرمودند که باید از نیازمندان حمایت کرد و نباید فراموش کنیم که این افراد و محرومان جامعه، ولی نعمتان ما هستند.

وی ابراز داشت: حمایت از اقشار محروم جامعه ضرورت بسیاری دارد و اقداماتی که در راستای تکریم از این عزیزان انجام می شود بسیار مهم بوده و از سوی دیگر باید در راستای حفظ حرمت مددجویان تلاش کرد.

آیت الله علوی گرگانی با اشاره به طرح توانمندسازی توسط کمیته امداد گفت: این کار بسیار خوب و ارزشمندی در راستای کارآفرینی مددجویان است و موجب می شود که مستقل بارآمده و حتی به دیگر نیازمندان نیز کمک کنند.

این مرجع تقلید گفت: باید کمیته امداد از روحانیون استفاده کرده و با آنها ارتباط داشته باشد و با بهره گیری از افراد صاحب نفوذ در راستای تقویت کمک به نیازمندان بکوشند.

وی با تاکید بر اینکه بنده جزو کمک کنندگان به کمیته امداد هستم گفت: این نهاد باید تقویت شده تا بتواند از محرومان حمایت و در توسعه مباحث کارآفرینی بکوشد.

 

*توجه به اشتغال مددجویان/جوانان با استعداد تحت پوشش کمیته امداد شناسایی شوند

آیت الله «محمد یزدی» با اشاره به خدمات این نهاد گفت: کمیته امداد دارای یک سرمایه اجتماعی مناسبی در میان مردم است و در سالیان اخیر اعتماد مردم به کمیته امداد افزایش یافته است.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: باید کارهایی که انجام می دهید و کمک های مردم را در راهی که هزینه می کنید، به مردم گزارش دهید و زمانی که مردم دیدند این نهاد به چه میزان موثر است، اعتماد آنها نیز بیشتر شد.

وی گفت: کمک هایی که به مددجویان انجام می شود باید محرمانه باشد تا کرامت آنها حفظ شود و این کار تاثیرگذاری بسیاری داشته و جایگاه کمیته امداد را ارتقا می دهد.

آیت الله یزدی موضوع اشتغال برای مددجویان را مد نظر قرار داد و گفت: ایجاد مشاغل متناسب با نیاز روز و توجه به این امر مورد تاکید است که باید در این زمینه نیز کمیته امداد برنامه ریزی داشته باشد.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: توجه به حوزه الکترونیک و دیجیتال و مسائل مرتبط با اینترنت امروزه از جمله مسائلی است که نیاز روز به شمار می رود که توجه به این امر و تربیت متخصصان از دل مددجویان می تواند در بهبود وضعیت اشتغال آنها موثر باشد.

وی گفت: باید جوانان مددجوی توانمند و مستعد کمیته امداد شناسایی و بر روی آنها سرمایه گذاری انجام شود چرا که این امر می تواند منجر به تربیت نیروهای کارآمد شود.

آیت الله یزدی تاکید کرد: جوانان آینده سازان این کشور هستند و باید اشتغال آنها فراهم شود و کارهای کمیته امداد ارزشمند بوده و مردم از آن حمایت می کنند.

 

*کسب رضایت محرومان و خرسندی فقرا در دستور کار مسئولان کمیته امداد باشد

آیت الله «لطف الله صافی گلپایگانی» نیز گفت: بر اساس گزارش هایی که ارائه شد، اقدامات خوب و موثری را انجام داده اید که به سهم خودم از شما قدردانی می کنم.

مرجع تقلید جهان تشیع تاکید کرد: این اقدامات مورد رضایت خداوند و حضرت ولی عصر(عج) است و باید تلاش کنید که همه کارها بر این اساس بوده و رضایت خداوند را در کارها داشته باشیم.

وی گفت: باید هر جه می توانیم در راستای خدمات رسانی به فقرا و محرومان جامعه تلاش کنیم چرا که باید این امر تقویت شده و در راستای برطرف کردن احتیاجات آنها کوشید.

آیت الله صافی گلپایگانی گفت: مسئولان کمیته امداد باید هرچه در توان دارند در راستای کسب رضایتمندی محرومان و خرسندی فقرا به کار بگیرند که بسیار کار ارزشمندی است.

این مرجع تقلید تاکید کرد: ای کاش من هم می‌ توانستم در کنار شما خادم محرومان و فقرای جامعه باشم که بسیار کار گرانبها و با برکتی است.

 

*برنامه های کمیته امداد باید پیوست فرهنگی داشته باشد/بهره‌گیری از توان حوزه‌های علمیه

آیت الله «سیدهاشم حسینی بوشهری» با اشاره به خدمات کمیته امداد گفت: کمیته امداد در تمامی نقاط کشور تاثیرگذار و نقش آفرین است و با اجرای برنامه های گسترده و مناسب می تواند اثرگذاری مثبتی را داشته باشد.

نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان داشت: افرادی که تحت پوشش کمیته امداد هستند نمونه و نقش آفرین بوده و باید نیز اینطور باشد و باید این افراد از بهترین های قشر خود به شمار آیند.

وی با تاکید بر اجرای برنامه های فرهنگی توسط کمیته امداد گفت: باید پیوست فرهنگی در تمامی برنامه های کمیته امداد وجود داشته باشد و هرگز نمی توان از این موضوع غفلت کرد.

 حسینی بوشهری تاکید کرد: اگر تمامی مسائل و مشکلات مالی و معیشتی مددجویان مرتفع شود، اما به مسائل فرهنگی آنها توجه نشود، هیچ اثرگذاری نخواهد داشت.

نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تاکید کرد: کمیته امداد باید از ظرفیت حوزه های علمیه استفاده کند تا بتواند مسائل مربوط به حوزه فرهنگی را گسترش دهد و حوزه نیز آمادگی این موضوع را دارد.

وی گفت: هر روز که می گذرد بیشتر متوجه اهمیت این نهاد می شویم، نهادی که سال ها پیش امام راحل آن را تاسیس و با دور اندیشی در راستای خدمات رسانی به محرومان جامعه، اهتمام داشتند.

 

*کمیته امداد باید برنامه های فرهنگی مستمری برای مددجویان داشته باشد

آیت‌ الله «سید محمد سعیدی» هم در دیدار با رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: نهضت امام حسین(ع) درس های بسیاری به ما ارائه کرد و اتفاقات بزرگی از دل این نهضت رقم خورد که همواره باید برای ما درس و الگو باشد.

تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) گفت: جریان نهضت امام حسین(ع) یک مدرسه ای است که تا قیامت مسائل آن ادامه دارد و نهضت امام راحل(ره) برگرفته از نهضت امام حسین(ع) بود که پرچم حق خواهی به دست گرفتند.

وی تاکید کرد: اگر انقلاب اسلامی در ایران اتفاق رقم نمی خورد، در موضوع کمک‌رسانی به مردم این جلوه و این محتوا و رسالت ایجاد نمی شد و از سوی دیگر آثار و برکات آن از بین می رفت.

سعیدی گفت: در رژیم گذشته نیز این مسائل بوده اما نگاه آنها سلطنت طلبی و تبلیغاتی بود که این کار در نظام اسلامی برای مردم و دین و مطابق با آموزه های دینی است.

تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) گفت: تشکیل نهاد کمیته امداد در جمهوری اسلامی برجسته‌ سازی کمک‌ ها برای گسترش آن بود و باید بر ابعاد این کمک‌ ها همواره افزود.

وی تاکید کرد: نباید اجازه دهیم که سلیقه ‌ها و یا جناح ‌ها و جریان ‌ها در کمیته امداد امام خمینی نفوذ کنند، چرا که موجب خدشه دار کردن این حرکت عظیم خواهند شد.

سعیدی گفت: باید بدانید که نگاه مردم به شماست و اگر به درستی عمل کنید، مردم دلگرم می شوند و افزایش کمک‌های مردمی در شرایط سخت اقتصادی در کشور نشان از اعتماد عمومی به این نهاد را دارد.

وی تاکید کرد: کمیته امداد معبد است و معبری برای عبور نیست و زمانی که افرادی توانمند شدند باید از کمیته امداد خارج شوند اما نباید ارتباط آنها قطع شود تا در راستای گسترش برنامه های فرهنگی برای آنها اقدام شود.

 

*مسجد محوری در دستور کار کمیته امداد است

«سید مرتضی بختیاری» نیز در دیدار با مراجع عظام تقلید گفت: کمیته امداد در دوران مهندس فتاح رشد بسیار خوبی داشت و اقدامات موثری نیز در این ایام انجام شد که از ایشان قدردانی می کنیم.

رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: کمیته امداد در راستای تکریم و حفظ حرمت مددجویان تلاش می کند و از سوی دیگر خدمت چهره به چهره از روند کاری کمیته خارج و مستمری به صورت متمرکز به حساب مددجویان واریز می شود.

وی با اشاره به اهمیت استفاده از تکنولوژی های روز گفت: به دنبال هوشمندسازی فرآیندهای کمیته امداد در کشور هستیم تا بتوانیم با بهره گیری از این مسائل در خدمات رسانی مطلوب تر گام برداریم.

بختیاری گفت: بیش از 70 درصد سرپرستان خانواده های تحت پوشش کمیته امداد در قم بانوان هستند که به همین دلیل از مددکاران زن استفاده شده تا بتوانند خدمات رسانی بهتری داشته باشند.

رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) از اجرای طراحی با عنوان دوباره زندگی خبر داد و گفت: این طرح در کمیته امداد در حال اجراست که بالغ بر 160 زوج که به هر دلیلی متارکه کرده بودند و فرزند هم داشتند، به زندگی مشترک خود بازگشتند.

وی با اشاره به محوریت مساجد در همه امور گفت: برنامه ریزی های ما به گونه ای است که محور تمامی برنامه های ما مساجد هستند و مسجد محوری را دنبال می کنیم.

بختیاری گفت: توانمندسازی و ایجاد درآمد پایدار برابر مددجویان مورد تاکید است گفت: اقدامات زیادی در این زمینه انجام شده و طرح هایی برای اشتغالزایی و ایجاد مسکن و همچنین کارهای فرهنگی را در دستور کار قرار داده ایم.

رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) اذعان داشت: یکی از برنامه های ما پرداخت تسهیلات بود که امسال 6 هزار میلیارد تومان بودجه برای تسهیلات قرض‌الحسنه اختصاص داده شده است.

کد خبر 833877

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha