ترم پاییزه دوره آموزش زبان فارسی در بلاروس

ترم پاییزه دوره آموزش زبان فارسی در مرکز ایرانشناسی و آموزش زبان فارسی دانشگاه دولتی تربیت مدرس شهر مینسک آغاز شد.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، همزمان با روز شعر و ادب فارسی و روز بزرگداشت استاد سید محمد حسین شهریار، ترم پاییزه دوره آموزش زبان فارسی (27 شهریورماه) در مرکز ایرانشناسی و آموزش زبان فارسی دانشگاه دولتی تربیت مدرس شهر مینسک آغاز شد.

 

مراسم افتتاحیه این دوره آموزشی با حضور «ابوالقاسم مختاریان»، رایزن فرهنگی ایران در بلاروس، الکساندر کاسوویچ، رییس دانشکده تاریخ، خانم ایرینا ایوانوونا کوویاکو، استاد دانشکده تاریخ این دانشگاه، مدرسان و جمعی از فارسی‌آموزان دانشگاه‌های تربیت مدرس بلاروس، دانشگاه زبانشناسی مینسک (اینیاز) و دانشگاه دولتی بلاروس (بگئو) برگزار شد.

 

پخش کلیپی از معرفی مشاهیر فرهنگی و ادبی ایران زمین، معرفی شهر تبریز و دیدار مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و استاد شهریار آغازگر این برنامه بود.

 

در ادامه، خانم حسن شالی، یکی از مدرسان آموزش زبان فارسی به ارایه مقاله «سبک‌شناسی آثار شهریار» در باب معرفی شخصیت و آثار استاد شهریار پرداخت.

 

سپس، الکساندر کاسوویچ با اشاره به آخرین وضعیت همکاری‌های دوجانبه میان رایزنی فرهنگی ایران و دانشگاه دولتی تربیت مدرس مینسک گفت: با توجه به وظایف دانشکده تاریخ و تدریس تاریخ معاصر ایران در رشته‌های مرتبط، مسئولان دانشگاه بر آن شدند تا زمینه راه‌اندازی مرکز ایرانشناسی را فراهم آورند و در نتیجه این مرکز در سال 2014 کار خود را آغاز و در طول این سال‌ها شاهد فعالیت‌های مختلف فرهنگی از جمله آموزش زبان فارسی بوده‌ایم.

 

رییس دانشکده تاریخ دانشگاه دولتی تربیت مدرس مینسک حضور رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در برنامه‌های مرکز ایرانشناسی را نشانه اهمیت و علاقه ایشان به همکاری‌های دوجانبه دانست و خواستار استمرار و گسترش این موارد برای آینده شد.

 

سخنران بعدی برنامه خانم ایرینا ایوانوونا کوویاکو بود که با برشمردن دلایل اهمیت و جایگاه آموختن زبان فارسی به عنوان پُل ارتباطی به یکی از فرهنگ‌ها و تمدن‌های کهن و باسابقه جهان، خواستار تداوم همکاری‌ها و نیز انجام برنامه‌های آموزشی و مسابقات علمی در این دانشکده شد.

 

مختاریان، رایزن فرهنگی کشورمان در بلاروس هم در سخنانی، با اشاره به جایگاه فرهنگ و ادب در بطن تمدن کهن و دیرپای ایران زمین، زبان شعر و ادب را میراث جاودان مشاهیر و سخنوران بزرگ ایران نظیر رودکی، مولوی، نظامی، خیام، خاقانی، عطار، سعدی و حافظ برشمرد.

 

وی در ادامه، نامگذاری این روز به نام روز فرهنگ و ادب فارسی در ایران را گامی در جهت تکریم و پاسداشت تفکرات پاک انسانی در نزد آحاد جامعه ایران و قدردانی از استاد سید محمد حسین شهریار دانست.

 

مختاریان به شرح کوتاهی از زندگی ادبی مرحوم شهریار و تاثیرات ماندگار آن ادیب فرزانه در سپهر فرهنگ و ادب ایران زمین پرداخت. وی برای بیان شخصیت و اهمیت جایگاه استاد شهریار در صحنه فرهنگ و ادب کشورمان، از شخصیت‌های ملی بلاروس نظیر یانکا کوپالا و یاکوب کولاس که همزمان با شهریار در بلاروس می‌زیسته و تأثیرات بسزا و ماندگاری در ادبیات و شعر این کشور داشته‌اند، یاد کرد.

 

خانم هاتف حقی، استاد زبان فارسی دانشکده روابط بین‌الملل دانشگاه دولتی بلاروس(بگئو) و مدرس آموزش زبان فارسی در این مرکز در سخنانی، زبان فارسی را به عنوان زبانی که جزء زبان‌های کلاسیک دنیا در کنار زبان‌های یونانی، لاتین و سانسکریت به شمار می‌رود، دانست.

 

در پایان این مراسم، کتاب‌های منتشره از سوی بنیاد سعدی برای استفاده فارسی‌آموزان به این دانشگاه اهدا شد.

 

کد خبر 834227

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha